naanbrood Beeld Getty Images/Westend61
naanbroodBeeld Getty Images/Westend61

Bakken maar

Zo maak je het lekkerste naanbrood

Zin in eens iets anders dan rijst of kroepoek bij je curry? Probeer eens naanbrood. Dit Indiaase platbrood kun je kant en klaar kopen in de supermarkt, maar zelf maken is nóg lekkerder en helemaal niet moeilijk.

Mirna WiggersGetty Images/Westend61

Het brood lijkt een beetje op pitabrood, maar is soepeler en minder krokant. Eigenlijk zit het een beetje tussen een tortilla en pitabrood in. Dit is hoe je het lekkerste naanbrood in elkaar draait, volgens Libelle Lekker:

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels za’atar
  • 100 milliliter olijfolie
  • 300 milliliter volle yoghurt
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel

Dit is hoe je het brood bakt

  1. Doe de bloem in een kom en voeg de yoghurt toe, samen met een flinke snuf zout.
  2. Kneed het mengsel tot een soepel, vochtig deeg. Dit kan met de hand, maar ook met een mixer met deeghaken.
  3. Rol acht bollen van het deeg. Leg iedere bol op een vel bakpapier en rol uit tot een dikte van een halve centimeter.
  4. Maak een kruidenolie van de olijfolie, de knoflook en de za’atar en voeg naar smaak peper en zout toe.
  5. Bak beide kanten van elk uitgerolde stuk deeg in een grillpan mooi goudbruin.
  6. Bestrijk het brood als het nog warm is met de kruidenolie die je net hebt gemaakt en klaar is kees!

Naanbrood is heerlijk om te eten bij verschillende soorten curry’s, maar ook altijd een fijne toevoeging aan je borrelplank. De kruidenolie kun je naar smaak aanpassen met andere kruiden voor de afwisseling.

Bron: Libelle Lekker BE.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden