Zó maak je speculaastruffels
Sinterklaas is dit weekend officieel in het land dus dat betekent snoepen! Wil jij eens een pepernoot extra de luxe voorschotelen aan je gezin? Maak dan eens deze lekkere speculaastruffels.
Dit heb je nodig voor 20 stuks
- 6 el boter, op kamertemperatuur
- 100 g speculaaspasta of gebruik nutella en 1 el speculaaskruiden
- 60 g donkere basterdsuiker * 1 zakje vanillesuiker
- een paar druppels amandelextract (optioneel)
- 60 g bloem
- 200 g pure chocolade, in brokjes
- 75 g witte chocolade, in brokjes
Zo maak je het
Klop de eerste 6 ingrediënten tot een egale smeuïge pasta in een beslagkom. Dek de kom af en laat het in de koelkast zeker 3 uur opstijven. Smelt de pure chocolade au bain marie in een kleine kom boven zacht kokend water. Als de chocolade is gesmolten, draai je het vuur uit. Maak met behulp van 2 eetlepels mooie ovale eitjes van het speculaasbeslag en haal ze een voor een door de gesmolten chocolade. Dit gaat het handigst met een vork. Doe dit snel zodat de vulling niet kan smelten. Laat de truffels op een groot vel bakpapier in 2 uur drogen. Ze drogen sneller door ze even in de vriezer te leggen. Leg ze dan op een velletje bakpapier - iets uit elkaar.
Smelt voorzichtig de witte chocolade. Laat een dunne straal witte chocolade van een lepel boven de truffels lopen om mooie strepen te krijgen. Laat de truffels opnieuw drogen en serveer ze daarna. Of bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Bereiden: circa 30 min. Wachttijd: 3-4 uur. Kcal: 123 kcal p.st.
Receptuur: Yvonne Jimmink. Beeld: Jan Luyk