Jammie
Zó maak je zelf het lekkerste knoflookbrood
Klaar met de voorverpakte knoflookbroodjes uit de supermarkt? Goed nieuws! Het lekkerste knoflookbrood draai je namelijk makkelijk zelf in elkaar.
Het is heerlijk bij de soep, op een borrelplank, bij een lunchsalade of gewoon zo uit het vuistje. Het allerlekkerst is als je een stokbrood zelf omtovert in een knoflookbrood, en gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. Zo ga je aan de slag:
Ingrediënten
Naar het recept van Kokende Zussen:
- 1 rustiek stokbrood of een ciabatta
- 60 gram roomboter
- 5 gram peterselie (vers)
- 4 eetlepels parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook, of meer, als je écht van knoflook houdt
- 2 eetlepels olijfolie
Aan de slag
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de knoflookteentjes extra fijn. Even door de knoflookpers kan ook, maar dan verlies je wat van de smaak omdat de velletjes dan vaak blijven hangen in de pers.
- Snijd ook de peterselie fijn.
- Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. Meng de olijfolie, knoflook en peterselie er doorheen.
- Snijd het stokbrood of de ciabatta overlangs doormidden en verdeel het knoflookmengsel over beide helften.
- Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en dek de broodjes af met een stukje aluminiumfolie.
- Bak het brood een kwartier in het midden van de oven. Haal daarna het folie van de broodjes, en zet de oven nog even een paar minuten op de grillstand voor een extra knapperig broodje.
- Haal het brood uit de oven en snijd het in gelijke stukken.
Zie? Een kind kan de was doen. Wij duiken gauw de keuken in, eet smakelijk!
Bron: Kokende zussen.