null Beeld

Zo maak jij de mooiste bloementuin

Een tuin vol met bloemen, dat willen we toch allemaal? Zo’n weelderige tuin die tot oktober prachtig is. En de tuinwinkel van bol.com heeft alles voor een bloemenparadijs. We zetten de bloemetjes buiten!

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met bol.com

Tip van de Libelle stylist: mini-bloementuin

Geen ruimte voor bloemen? Creëer dan een mini-bloementuin. Zet veel planten in potten en zorg voor een mix van eenjarige, vaste planten en bloembollen voor een weelderig effect.

Alle seizoenen in de bloei

undefined

Vaste planten zijn de basis voor een tuin die alle seizoenen in bloei staat. Meng de bloemen en planten, afhankelijk van het seizoen, door elkaar zodat elk stukje tuin het hele jaar fleurig is. Wij selecteerden alvast een paar bloeitopppers: pioenrozen (mei - juni), asters (september - oktober) en Zeeuws knoopjes (juni - augustus)
Tip van de Libelle stylist: laat de natuur haar gang gaan
De tijd van strakke tuinen is voorbij, we laten de natuur haar gang weer gaan, ook de wilde bloementuin zie je nu veel. Ga bijvoorbeeld eens voor een inheemse bloem. Ook leuk, laat een klimplant groeien en creëer een groene wand. De klimop ligt voor de hand, maar denk ook eens aan blauwe regen (sprookjesachtig mooi) of de klimhortensia.
We zetten de bloemetjes buiten
Onderhoud is de basis
Zonder onderhoud groeien de bloemen en planten natuurlijk niet. Zorg daarom voor een schoon zaai- en plantenbed. Kijk goed of er geen onkruid of wortels meer in de grond zitten. In het voorjaar strooi je meststoffen in de vorm van korrels en in het najaar breng je een laag compost aan. Maar let op, teveel bemesting is ook niet goed.
Tip van de Libelle stylist: mini-vijver
Ook een leuke tip, maak een mini-vijver met bloemen. Zelfs op het balkon past een mini-vijver. Alles wat in de vijver kan groeien, mag er nu in, bijvoorbeeld de prachtige waterhyacint. Ook gewone bloemen kun je kort afknippen en in het water laten drijven, met een paar drijfkaarsjes geeft het een romantische sfeer.
Zon of schaduw? Zo zit het

Erg belangrijk is de plek waar je de plant of bloem gaat plaatsen. Niet elke bloem of plant heeft veel zon nodig. Bekijk dit daarom goed per plant, vaak staat dit op het etiket aangegeven. Maar hoe zit dat dan? Wij leggen het nog even uit. Volle zon: minsten zeven uur zon per dag in de zomer, halfschaduw: drie tot vijf uur zon per dag en schaduw: minder dan drie uur volle zon in de zomer.

De tuinwinkel van bol.com

Met deze items kun je gelijk aan de slag en maak je jouw bloemenparadijs.

Bloemenzee

Wordt het een grote kleurenzee, of ga je voor één kleur? Met bloemen kan alles. En dan op een mooie tuinset langzaam wegdromen. In de tuinwinkel van bol.com is werkelijk álles te vinden voor een droomtuin: van bloemen en bollen tot tuinsets en het juiste tuingereedschap.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden