null Beeld

Zó test je binnen een paar minuten hoe het ervoor staat met je ogen

Heb je weleens last van vermoeide of droge ogen, wazig zicht of sterretjes zien? Of heb je tijdens het rijden op de snelweg steeds meer moeite met het lezen van de verkeersborden? Check dan hoe het ervoor staat met de gezondheid van jouw ogen. 

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met Pearle Opticiens

Met deze test ben je daar zó achter.

Gewoon vanuit huis

Met de online oogtest van Pearle kun je je ogen gratis testen, en ook nog eens vanuit huis. Handig als je bijvoorbeeld geen tijd hebt om naar de opticien te gaan, maar wel klachten ervaart. Of als je gewoon wilt weten hoe het ervoor staat met je ogen, omdat je bijvoorbeeld toch steeds meer moeite hebt met het lezen van de ondertiteling als je een film kijkt. De test duurt slechts een paar minuten en is ontwikkeld in samenwerking met professionele opticiens.

Ooggezondheid

De uitslag van de oogtest geeft aan of je ogen nog helemaal oké zijn of dat ze toe zijn aan een professionele oogmeting bij een opticien. De online oogtest stelt geen oogafwijkingen vast, maar geeft een indicatie van de ooggezondheid.

null Beeld

Dit kan helpen

Veel mensen hebben weleens last van droge, vermoeide of jeukende ogen. Gelukkig kunnen die klachten vaak gemakkelijk verholpen worden. Deze tips kunnen helpen.

Droge ogen:

  • Kijk niet langer dan twee uur achter elkaar naar een beeldscherm. Neem daarna even pauze en kijk voor 20 seconden in de verte. Zo houd je je ogen scherp.
  • Knipper regelmatig om de ogen vochtig te houden, vooral tijdens het lezen of als je naar een beeldscherm kijkt.
  • Zorg dat de lucht in huis niet te droog wordt als de verwarming aanstaat. Hang bijvoorbeeld een bakje warm water aan de verwarming en vul deze regelmatig bij.
  • Vermijd ruimtes waar gerookt wordt en ruimtes met airconditioning of airblowers. Dit soort apparaten geven een droge luchtstroom die de ogen kan irriteren.

Vermoeide ogen:

  • Zorg voor voldoende rust door goed te slapen.
  • Draag je contactlenzen? Doe dan wat vaker een bril op en laat bij de opticien checken of je nog wel de juiste sterkte hebt.
  • Te lang naar je beelscherm turen kan ook de oorzaak zijn van vermoeide ogen. Zorg ervoor dat je - naast de pauzes van 20 seconden en het in de verte kijken - ook rekening houdt met voldoende licht in de kamer. Dit geldt ook als je een boek of tijdschrift leest.

Jeukende ogen:

  • Jeukende ogen zijn vaak het resultaat van een allergie. Het eerste waar je aan denkt is waarschijnlijk hooikoorst of een allergie voor huisdieren. Maar je kunt ook een allergische reactie krijgen op de mascara die je dagelijks gebruikt. Check dus wanneer je er precies last van hebt. In het voorjaar (hooikoorts), als je bij je vriendin met drie katten op bezoek bent geweest (dierenallergie) of nadat je mascara op hebt gedaan of over bent gestapt op een nieuw merk (make-upallergie). En ga natuurlijk nooit met mascara slapen.
  • Zorg er ook voor dat je ogen goed schoon zijn. Na een grote schoonmaak in huis kan er bijvoorbeeld makkelijk een vuiltje in je ogen zitten. Oogdruppels kunnen hier een goede oplossing voor zijn.

Liefde voor ogen

Pearle Opticiens is al meer dan 60 jaar expert op het gebied van ogen en gespecialiseerd in de beste zorg voor je ogen. Het bedrijf ontwikkelt zich op het gebied van dunnere brillenglazen, de meest geavanceerde contactlenzen, vernieuwende apparatuur en nu dus ook een handige online oogtest. Met Pearle vestigingen door heel Nederland, is er altijd een opticien bij jou in de buurt.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden