Zó vieren de Oranjes dit jaar Pasen 
 Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Zó vieren de Oranjes dit jaar Pasen Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Traditie

Zó vieren de Oranjes dit jaar Pasen

Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) zijn deze week in Nederland voor de opening van de Invictus Games. Je zou denken dat onze eigen koning Willem-Alexander ook wel even een kijkje zou komen nemen. maar hij schitterde dit keer door afwezigheid. De reden hiervoor is niet zo heel ingewikkeld: Willem-Alexander is waarschijnlijk in Italië, waar hij Pasen viert met de hele familie.

Erandi GodinezBrunopress/Patrick van Emst

De Oranjes hebben een echte traditie als het gaat om het vieren van Pasen: ze brengen deze dagen namelijk standaard door in het huis van prinses Beatrix in Italië.

Gesmolten paaseieren zoeken

Gravin Eloise vertelde hier eerder al wat over in de YouTube-serie Open Kaart. “We gaan bijna elk jaar naar mijn oma’s huis. Dan gaan we paaseieren zoeken in de tuin.” Ze vervolgde grappend: “We moeten dan in het torentje wachten tot de eieren verstopt zijn, maar daar is een raampje, dus we kunnen dan gewoon altijd alles zien!” Royalty-deskundige Marc van der Linden vertelde eerder ook al over deze traditie, die lang niet altijd goed gaat: “Het was vaak heel warm in Italië, dus dan smolten de eieren vaak al voor de kinderen ze gevonden hadden.”

Eerdere keren gemist door corona

Voorgaande jaren kon de paastraditie door het coronavirus niet doorgaan, maar royalty-deskundige Rick Evers denkt deze dit jaar wel gewoon doorgaat. Een belangrijke hint hiervoor is foto die prinses Mabel plaatste:

Pasen vieren in Italië is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar gelukkig kun je er thuis ook een feestje van maken met deze overheerlijke mini cheesecakes:

Bron: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden