Getty Images Beeld Getty Images/Westend61
Getty ImagesBeeld Getty Images/Westend61

Handig

Zó voeg je je boosterprik toe aan de CoronaCheck-app

Heb jij onlangs je boosterprik gehaald en wil je deze graag toevoegen aan de CoronaCheck-app? Of heb je geen CoronaCheck-app en wil je de QR-code van je booster graag op papier hebben? Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je dit doet.

Erandi GodinezGetty Images/Westend61

De meeste mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, hebben een coronabewijs (QR-code) aangemaakt in de CoronaCheck-app. Deze QR-code kun je gebruiken om toegang te krijgen tot de horeca, de culturele sector of om op reis te gaan.

Niet per se nodig

Op dit moment is de horeca natuurlijk volledig gesloten en hoef je je QR-code waarschijnlijk ook aanzienlijk minder vaak te laten zien. Als je in Nederland blijft en niet op vakantie gaat, is het dan ook niet per se nodig om je coronabewijs te vernieuwen. Je oude QR-code zal voorlopig nog geldig blijven.

Booster toevoegen aan CoronaCheck-app

Als jij het toch een fijn idee vind om je booster toe te voegen aan de CoronaCheck-app of je gaat bijvoorbeeld op vakantie, dan kun je je booster heel gemakkelijk toevoegen. Het enige wat je hoeft te doen is: de app openen en rechtsboven in je scherm op het +teken klikken. Bij de QR-code staat dan 3/3. Let wel op: je moet de nationale en internationale code apart toevoegen, je kunt dit dus niet in één keer via DigiD koppelen.

QR-code op papier krijgen

Als je de QR-code van je booster op papier wil krijgen, moet je precies dezelfde stappen doorlopen als je eerder hebt gedaan bij je vaccinaties. Ga naar de CoronaCheck-website en klik op ‘maak papieren bewijs’. Volg vervolgens de aanwijzingen op en je kunt je booster QR-code op papier uitprinten.

Heeft Nederland corona onderschat? De zorg geeft antwoord:

Bron: GGD Amsterdam

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden