null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo voorkom je dat de vulling van een cake naar beneden zakt

Een cake is extra lekker met chocolade, noten of (gedroogd) fruit als vulling. Het kan alleen zo tegenvallen als de hele vulling bij het doorsnijden naar beneden gezakt blijkt te zijn. Dat kun je voorkomen met een handig trucje.

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Door de warmte in de oven kan vulling in cake of brood naar beneden zakken. Zeker bij een dun beslag komt dat vaak voor. Máár dat kun je gelukkig wel voorkomen.

Extra grip

24Kitchen kreeg van de gepensioneerde bakker Jan Bekkers de ultieme tip om de vulling netjes op zijn plek te houden. De bakker verklapt namelijk dat hij vroeger bij het bakken van krentenbrood de krenten eerst door de bloem haalde. Dat zorgt voor extra grip en daardoor zak het niet naar de bodem. Dit trucje kun je ook heel goed toepassen bij chocolade, fruit en noten. Zorg wel dat je niet te hard roert, maar spatel de vulling voorzichtig door het beslag.

BEKIJK OOK: Om van te watertanden: zo maak je deze heerlijke Mars-cake:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: 24kitchen.nl. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden