null Beeld

Zo wordt je avocado nooit meer bruin

Heb je net een halve avocado op je rijstwafels uitgesmeerd, blijf je (zoals altijd) weer zitten met die andere helft. Helemaal opeten is een beetje te veel van het goede, maar een avocado wordt altijd zo snel bruin... Dat is vanaf nu verleden tijd!

Laudine Schuurman

Met deze handige tips bewaar je die tweede helft namelijk een stuk langer.

Doe de pit er weer in

De pit zorgt er namelijk voor dat er minder vruchtvlees wordt blootgesteld aan zuurstof, waardoor je avocado niet bruin wordt. Helaas zal de rest van de vrucht wel algauw bruinig kleuren.

Citroenrasp en plastic folie

Citroenrasp werkt op dezelfde manier als olijfolie. Bestrijk je avocado met wat sap van een citroen of limoen. In plaats van in een doosje bewaren, wikkel je de overgebleven helft in vershoudfolie. Zorg dat het folie er strak omheen zit, zo wordt het citroensap beter opgenomen.

LEES OOK: Zo kun je zien of een avocado rijp is (zonder erin te hoeven knijpen)

Bewaren met een uitje

Bewaar de avocado, samen met een paar stukjes gehakte rode ui, in een luchtdicht doosje. De zwavel in de ui (diezelfde stof waar je altijd van gaat huilen) oxideert het oppervlak van de avocado, waardoor deze niet bruin wordt. Al moet je de vrucht natuurlijk geen weken laten liggen.

Bestrijk met olijfolie

Net voordat je de avocado in een luchtdicht doosje bewaart, bestrijk je met een borstel of een stukje keukenpapier de vrucht met een beetje olijfolie. Zet 'm daarna in de koelkast.

Bron: HLN.be. Beeld: Shutterstock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden