null Beeld

Zó wordt wereldwijd gereageerd op afgezonderd gezin in Ruinerwold

Het gezin dat in een boerderij in Ruinerwold is aangetroffen, leefde maar liefst 9 jaar lang een afgezonderd bestaan.

Online redactie Libelle

Het aangetroffen gezin bestond uit 6 mensen: 5 jongeren tussen de 18 en 25 en een man. Het is volgens de politie onduidelijk of zij daar vrijwillig verbleven.

Niet de vader

De 58-jarige huurder van het pand is aangehouden. Wat zijn relatie met het gezin is, wordt onderzocht. De moeder van het gezin is volgens de burgemeester van Ruinerwold overleden, nog voor het gezin introk op de boerderij.

Verward

De zaak kwam bij de politie aan het licht toen een 25-jarige man in verwarde toestand in een kroeg in Ruinerwold een biertje bestelde. De café-eigenaar zegt dat de man hem hem vertelde dat hij nog nooit naar school was geweest en al 9 jaar niet buiten kwam. Ook zag hij er erg onverzorgd uit. "Hij gaf toe dat hij was weggelopen en dat hij hulp nodig had", zegt de café-eigenaar. Hij heeft toen de politie gewaarschuwd.

Wereldnieuws

Het nieuws gaat de hele wereld over en ook op Twitter is het verhaal over het afgezonderde gezin hét gesprek van de dag. Veel mensen vinden de eigenaar van het café waar de ontsnapte jongeman verward een paar biertjes bestelde een echte held. "Respect voor de eigenaar van café De Kastelein te Ruinerwold die bezorgd was over de verwarde man en de politie waarschuwde" en "Hulde voor de café eigenaar die het goed heeft ingeschat en gehandeld", klinkt het bijvoorbeeld op Twitter.

Vragen

Verder vinden mensen het een bizar verhaal. Ze hebben dan ook veel vragen over de hele situatie. Hoe kan het dat de buren niet aan de bel hebben getrokken? Hoe kunnen de kinderen zomaar van de aardbodem zijn verdwenen? Hadden ze geen leerplicht? En als de man die is aangehouden niet hun vader is, waar zijn dan de ouders?

De politie doet momenteel onderzoek naar de zaak en zal langzaamaan steeds meer informatie naar buiten brengen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter, ANP, NOS. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden