null Beeld

Zó zag het verjaardagsdiner van Willem-Alexander eruit

Koning Willem-Alexander dineerde vanavond met 150 jarige Nederlanders voor zijn (en hun!) verjaardag. Alle genodigden in kwestie vieren zelf óók een kroonjaar - zie ook de video hierboven. 

Laurence de la Porte

De tafels waren prachtig gedekt!

De eerste gasten arriveren...

Voorafgaand aan het diner werd iedereen geïntroduceerd en worden de jarigen gefeliciteerd door het koppel. Er zijn zelfs verjaardagszoenen uitgedeeld!

In de Burgerzaal waren lakeien aanwezig, de overige gasten waren in avondkledij. "Als u van plan was om uw verjaardag niet groot te vieren, is dat mislukt", zei Willem-Alexander in zijn speech. "En als u dat wel gedaan heeft, is dit een afterparty."

Het diner begon met een toespraak van koning Willem-Alexander, die eindigde met de woorden: "Misschien kunnen we Lang zullen we leven zingen, gewoon voor onszelf." Daarna zette hij zelf samen Máxima het lied in, waarop de zaal al snel volgde.

Er was ook ruimte voor persoonlijke aandacht: "Het sterkste geslacht bewijst zich maar weer. De oudste gast vandaag is mevrouw Richardson, geboren in 1917 ten tijde van de Eerste Wereldoorlog, toen koningin Wilhelmina regeerde."

Vorsten plaatste een filmpje van het geheel:

Na afloop van het diner werd nog een groepsfoto gemaakt...

LEES OOK:

null Beeld

Bron: Twitter, ANP, NOS. Beeld: ANP foto

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden