null Beeld

Zo ziet de cast van ‘Zeg ‘ns Aaa’ er nu uit

"Met de assistente van dokter van der Ploeg." In de jaren 80 hoorden we Mien Dobbelsteen iedere week deze zin uitspreken. Dan hebben we het natuurlijk over de populaire tv-serie 'Zeg 'ns Aaa'. 

Helene van Santen

Zeg 'ns Aaa was van 1981 tot 1993 op de buis en is daarmee een van de langstlopende en populairste Nederlandse komedieseries. In 1984 won de sitcom de Gouden Televizier-Ring. Hoe zou het nu met de cast zijn?

Vandaag werd bekend dat actrice Sjoukje Hooymaayer op 78-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. Haar rol als Lydie van der Ploeg in Zeg 'ns Aaa was een van haar beroemdste rollen.

Sjoukje Hooymaayer (dokter Lydie van der Ploeg)

Na Zeg 'ns Aaa heeft Sjoukje nog in een paar televisieseries gespeeld, zoals Zonder ernst, maar was ze voornamelijk op het toneel te zien. Bekende toneelstukken waarin de actrice speelde, zijn Mijnheer Lievegoed, Wat is er met Melvin? en De kreek.

null Beeld

Manfred de Graaf (Hans Lansberg)

In de jaren '80 en '90 was hij in een aantal films (De lift, Ik ben Joep Meloen) te zien, later ook veel op televisie. Zo speelde hij Martin Helmink in Goede tijden, slechte tijden. In 2003 veranderde hij zijn achternaam in Derman, de naam van zijn Roemeense vader die in 1943 vermoord werd.

null Beeld

LEES OOK: ZO ZIET DE CAST VAN 'FULL HOUSE' ER NU UIT

Carry Tefsen (Mien Dobbelsteen)

Veruit de bekendste uit de serie is Carry Tefsen. Ze heeft in tientallen toneelstukken, films en televisieseries gespeeld. Ook presenteerde ze het datingprogramma Op goed geluk. De afgelopen jaren was ze te zien in Het schaap met de 5 pooten en de opvolgers van die serie. In 2012 werd Carry benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft 1 dochter en 2 zoons en 5 kleinkinderen. Sinds 2009 is ze ook overgrootmoeder.

null Beeld

John Leddy (Koos Dobbelsteen)

Net als Carry Tefsen is ook haar tv-echtgenoot John, die Koos Dobbelsteen speelde, een veelgevraagd acteur gebleven. Hij speelde in diverse films en series als Swiebertje, Soldaat van Oranje, Baantjer en Penoza. John heeft 3 kinderen: Arne (artdirector die decors van series zoals Flikken Maastricht ontwerpt), Roos (beeldhouwster) en Rixt (Dian Alberts in GTST).

null Beeld

Kiki Classen (Wiep Lansberg)

In de jaren 90 was Kiki Classen een van de sexsymbolen van ons land. In 1990 stond ze naakt in Playboy. Na Zeg 'ns Aaa speelde ze een rol in de serie Diamant, die controversieel was door de verhaallijn van een incestrelatie. Kiki stond ook op het toneel, speelde in musicals (Pietje Bel) en was te zien in de Franse film Vincent et moi en in Theo van Goghs Au.

null Beeld

Hans Cornelissen (Gert-Jan van der Ploeg)

Hans heeft een neus voor populaire series. Hij speelde in Spijkerhoek, GTST, Medisch Centrum West, Baantjer én Oppassen. Tegenwoordig is hij vooral actief als theaterproducent. Hans woont samen met zijn vriend.

null Beeld

LEES OOK: ZO ZIET DE CAST VAN 'FAMILY TIES' ER NU UIT

Kenneth Herdigein (John Wijntak)

Ook voor Kenneth was Zeg 'ns Aaa een mooie springplank. Hij speelde daarna in o.a. Keyzer & De Boer Advocaten, Baantjer, SpangaS, GTST en is nu te zien in Overspel. In 2009 speelde hij Nelson Mandela in de musical over zijn leven.

null Beeld

Beeld: ANP, Kippa

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden