Zomerfotosessie 2021 Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Zomerfotosessie 2021Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Voor ieder wat Wales

Zo ziet de introductieweek van prinses Alexia eruit in Wales

Nog even en dan begint prinses Alexia aan haar tweejarige studie op het Atlantic College in Wales. Voordat het zover is, heeft Alexia net als iedere andere student, een gezellige introweek. En die ziet er zó uit voor de prinses.

Eva BredaEM-Press/Patrick van Emst

Kennismakingsspellen, stadswandelingen, feestjes: menig student leert het studentenleven en de medestudenten kennen door middel van een introweek. En ook al gaat prinses Alexia naar een particuliere school in Wales waar ze haar middelbare schooltijd voortzet, voor haar geldt precies hetzelfde.

Verhalen en foto's

Dat is wel zo fijn voor Alexia, die de school en alles wat erbij hoort nog niet kent. “Ze heeft het nog helemaal niet gezien”, vertelde Willem-Alexander namelijk tijdens de zomerfotosessie. “Ze kent het alleen van verhalen en foto’s.” Hoog tijd voor een kennismaking, dus.

Rondleiding

De introweek begint op vliegveld Heathrow, waar Alexia met haar klasgenoten de bus pakt naar de locatie. Daar worden de nieuwelingen feestelijk onthaald door andere leerlingen. Vervolgens krijgt Alexia haar kamer toebedeeld die ze zal gaan delen met drie andere meiden. De kamer bevindt zich in een van de zeven woongebouwen, waar ook een hangout, een stilteruimte en een keuken zijn. Ook is er een gezamenlijke eetzaal in het kasteel. Tijdens de introductie zal Alexia een rondleiding krijgen door alle ruimtes en door het schoolgebouw. Zo kan ze een beetje feeling krijgen met de locatie en de weg leren kennen naar al haar lessen.

Klasgenoten

Ook zal Alexia hier haar klasgenoten leren kennen. Eentje kent ze natuurlijk al. Prinses Leonor van Spanje zit namelijk bij haar op school. De twee kennen elkaar al een beetje omdat hun ouders goed met elkaar omgaan.

Welkomstkamp

Vervolgens is er een welkomstkamp aan de kust van Wales. Deze zal bol staan van de wateractiviteiten. Dat mag ook wel, aangezien de school pal aan de kust staat. Ook wordt er veel gewandeld tijdens het welkomstkamp. Gelukkig draagt Alexia graag sneakers!

Activiteiten

Het is logisch dat er veel activiteiten op de planning staan, want ook de opleiding zelf is behoorlijk actief. Hoewel prinses Alexia veel met haar neus in de boeken zal zitten, zal ze ook worden ondergedompeld in buitenactiviteiten. Zwemmen in de zee, grotten verkennen, nachtwandelingen, kamperen... Ongetwijfeld zullen deze activiteiten ook onderdeel zijn van de introweek.

Begin studie

Over twee weken begint Alexia aan haar reguliere schooldagen. Iedere dag volgt ze les van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s middags. Vervolgens is er tijd voor verplichte activiteiten als sporten, vrijwilligerswerk en creatieve activiteiten. Meer over de opleiding die Alexia gaat volgen in Wales, vind je hier.

Benieuwd wat Alexia in haar vrije tijd zal doen in Wales? Dít zijn haar hobbies.

Bron: Nouveau.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden