Eva Jinek Beeld ANP /  ANP
Eva JinekBeeld ANP / ANP

Zo ziet de moeder van Eva Jinek eruit

Eva Jinek (43) is zelf avond aan avond op televisie te zien, maar haar privéleven houdt ze zoveel mogelijk privé. Ter ere van haar nieuwe boek maakt ze een uitzondering en deelt ze een prachtige foto samen met haar moeder op Instagram.

Marlies PostemaANP / ANP

De presentatrice brengt deze week haar boek Droom groot uit en deelt op het sociale netwerk een voorproefje. Ze deelt een foto van haar moeder uit het boek en schrijft daarbij: “Dit is mijn moeder Radana Jinek. Dankzij haar durf ik dingen te proberen en op avontuur te gaan. Dat komt omdat mijn moeder zich niets aantrekt van wat ‘men’ vindt. Ze is een van de meest onafhankelijke mensen die ik ken.

Haar autonome karakter is aangeboren, maar komt ook door wat ze in haar leven heeft meegemaakt: als 18-jarig meisje werd zij politiek vluchteling, ze verliet haar thuisland en keerde nooit meer terug. Ze was piepjong en straatarm toen ze een heel nieuw leven moest zien op te bouwen, in een land waar ze de taal niet sprak - zonder hulp van haar ouders, familie of vrienden. Dat is haar gelukt, samen met mijn vader. Onderweg ontwikkelde ze noodgedwongen haar eigen kompas: noord, zuid, wat deugt, wat niet.”

Eeuwig dankbaar

Eva vervolgt: “Zíj is de toetssteen en niemand anders. Al mijn hele leven drukt ze me op het hart dat ik me niet moet laten leiden door de mening van anderen, maar dat ik zelf moet nadenken en dat ik er vooral voor moet zorgen dat ik wat te melden heb. Hier ben ik haar eeuwig dankbaar voor.”

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden