null Beeld

Zo ziet deze week (1 t/m 7 december) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 49, 1 t/m 7 december 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Je probleemoplossende gaven worden deze week aangesproken. Iemand is het waarschijnlijk oneens met je doen of laten. Dat kan irritant zijn. Mogelijk schieten je hakken in het zand omdat je gevoel van eigenheid aan die plannen vastgeknoopt zit. Toch kun je je voordeel doen met tegengas. Neem alleen inhoudelijk commentaar tot je, je idee of plan wordt er waarschijnlijk beter van. Volgens de trilling ligt je doel binnen handbereik, mits je samenwerkt. Dat kan ook met een concullega. Deze dagen zijn verder goed voor het regelen van zakelijke basics. Rekeningen betalen en – voor zover mogelijk – je financiën voor het komende jaar plannen. Zorgen dat je minimaal een driepotig krukje hebt om op te leunen, is een aanrader. Je geld komt dan via meerdere kanalen binnen waardoor je minder afhankelijk wordt.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: De opmerking ‘We moeten praten’ valt niet goed bij je partner. Wil je toch een serieus robbertje overleg, pak het dan relaxter aan. Begin er bijvoorbeeld over tijdens een langere autorit, of tijdens het avondeten thuis. Waarschijnlijk valt je deze week wat reuring in je binnenste op: je behoefte aan vrijheid kan botsen met beloftes die je eerder maakte. Of misschien zit een opmerking van iemand je dwars? Pas op dat je die onrust niet projecteert op je dierbare(n): accepteer dat zwart-wit gewoon af en toe heerst. Grijstinten komen mettertijd vanzelf weer tevoorschijn. Bij singles hangt verandering in de lucht. Iemand die je via vrienden of tijdens een hobby ontmoet, vraagt misschien om een afspraak. Geef diegene – ook als je twijfels hebt – een eerlijke kans. Soms volgt een klik pas als je elkaar in een andere setting leert kennen.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Je stoot je neus misschien aan iets wat je niet zo gauw kunt pareren. Kan zijn dat je andermans ‘scherven’ moet opruimen. Of je moet misverstanden waarvan je de hoed en de rand niet weet toelichten. Het is in elk geval een week van opheldering. Je kunt laten zien wie je bent, wat je kunt en waar je voor staat. Ondanks alle onrust van dit jaar, besef je ook dat je heel flexibel bent. Je krijgt daar waarschijnlijk ook onverwachte, verbale of financiële credits voor die je met een kleur in ontvangst neemt. De sfeer is verder naar binnen gericht. Waarschijnlijk lig je liever met hond of kat en/of partner op de bank dan dat je de deur uit gaat. Wel heb je zin in lichtjes in huis, een fijn wellnessgevoel in bad of onder de douche en gezellig samenzijn met/bij maatjes. Het doet je beseffen hoezeer je ware vriendschap en liefde waardeert.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes. Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: De afgelopen maanden waren waarschijnlijk behoorlijk confronterend voor je. Misschien is een luchtkasteel ingestort. Of krijg je een ‘nee’ terwijl je ‘ja’ had verwacht. Deze week kun je een zucht van opluchting slaken. Je mag even op standje ‘pauze’. Je energieniveau kan laag zijn, en waarschijnlijk heb je veel behoefte aan je warme bed en oogjes toe. Dit uitgebluste gevoel kan ook maken dat je jezelf om de oren slaat met gemaakte ‘fouten’. Had ik maar zus, of deed ik maar zo. Beseffen dat ‘fouten’ maken de enige manier is om erachter te komen wat voor je werkt – en wat niet – is nu de juiste instelling. De trilling geeft je vrijheid om je leven op jouw manier te (gaan) leven. Rust geeft je meer inzicht, dus neem het ervan. Plan alleen iets met een goede vriend(in), of staar gewoon lekker uit het raam. Je ligt even aan de lader.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos wijzigingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Aan het begin van jouw 5-jaar had je waarschijnlijk nooit gedacht dat je nu zou staan waar je staat. De Alles is Anders Show staat wekelijks op jouw netvlies. Aan de ene kant vind je al die opwinding waarschijnlijk wel lekker. Je dut in elk geval niet in en de weken lijken voorbij te vliegen. Aan de andere kant maak je je wat zorgen: hoe moet het nu verder? Vooral als er mensen afhankelijk van je zijn, geeft deze week nog wat extra druk. Organiseren en improviseren is het motto. Je ziet misschien overal losse eindjes die vragen om antwoorden. Daarvoor een prof om advies vragen is helemaal geen slecht plan. Vermijd verder het maken van beloftes, vooral op persoonlijk gebied. Samenwonen of trouwen stel je nu bijvoorbeeld beter nog even uit tot de stofwolken zijn neergedwarreld en je beter kunt voelen welke kant je precies op wilt.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Dit vreemde jaar heeft je waarschijnlijk nog het meest in de hartstreek geraakt. De storm in je binnenste neemt deze week nog in kracht toe. Vooral in je privésfeer lijkt het alsof een orkaan alles door elkaar heeft gehusseld. Best kans dat de toppen van je zenuwen bereikt worden, waardoor emotionele taferelen heel begrijpelijk zijn. Beperk de schade wel zo veel mogelijk. Doorzie bijvoorbeeld je neiging om discussies uit te lokken, over kritisch te zijn of wraakzuchtig te reageren. Er zijn effectievere manieren om stoom af te blazen. Neem een proefles kickboksen, ren tegen de wind in op het strand en schreeuw tegen de meeuwen. Bedenk daarna een charmeoffensief. Heb je degene die je het meest ergert al eens verteld wat je wél waardeert aan hem/haar? En wat je van diegene hebt geleerd? Zacht worden geeft ruimte om verharde emoties te laten gaan.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: In deze laatste weken van het jaar zijn doelen die je eerder nastreefde waarschijnlijk niet meer relevant. Omleidingen en koerscorrecties zijn nog steeds actief op je innerlijke TomTom. Zowel periodes van (zakelijke) activiteit of juist werkeloosheid lijken je misschien te hebben uitgeput, maar je hebt ook innerlijke kracht ontwikkeld. Deze week merk je dat door een verfrissend windje dat opsteekt uit de ‘oude’ hoek. Best mogelijk dat je werkzaamheden uit het verleden weer oppakt, of dat je via oude bekenden iets nieuws begint. Houd er rekening mee dat dit tijdelijk kan zijn, pin je er niet op vast, teken geen contracten. Op romantisch vlak rommelt het ook: je wilt waarschijnlijk onafhankelijk(er) zijn, waardoor je je relatie onder een microscoop legt. Probeer nuances te zien in wat je geliefde zegt en bedoelt. Misschien wil je uiteindelijk wel hetzelfde, maar raak je verstrikt in woorden.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Je maakt graag de balans op deze week: hierover ben ik tevreden, daarover minder. Best mogelijk dat je deelname aan een (virtuele) vergadering iets op gang brengt waardoor je heel anders over je plus- en minpunten gaat denken. Misschien geeft iemand je juist een pluim voor iets dat jij helemaal niet zo in jezelf waardeert. Leerzaam! De week maakt achteroverleunen mogelijk. En dan is er weer grote kans dat rust je juist ónrustig maakt. Kijk dan eens welke gedachten hieraan voorafgaan. Te ver in de toekomst willen kijken maakt je waarschijnlijk bang. Weet: angst is geen goede raadgever. Samenwerking met anderen is deze dagen niet gemakkelijk. Je wilt het in dit 8-jaar juist solo voor het zeggen hebben. Wees ervan doordrongen dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn. Verpak daarom ook kritische woorden in roze watten en blijf vriendelijk.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Laat nieuwe relaties – persoonlijke of werkgerelateerd – deze week niet direct te serieus worden. Onderzoek eerst wat je aan elkaar hebt in verschillende situaties. Zelfs oude bekenden kunnen je nu verrassen: hoe goed ken je elkaar eigenlijk? Sommige mensen verrassen je aangenaam, andere onaangenaam. Waarschijnlijk ontdek je wel dat je ondertussen heel wat mensenkennis hebt vergaard, waardoor je al te snelle oordelen uitstelt. Houd je ogen, oren, hart en geest ondertussen open. Het zijn ook dagen waarop je waarschijnlijk terugdenkt aan iets wat je als kind graag deed. Een hobby of sport oppakken brengt leuke uurtjes. Overweeg bij wijze van artistiek kerstcadeautje het breien van die trui, het samenstellen van een fotokalender of schilder zelf een portret van je geliefde. Het hoeft niet perfect te zijn. Plezier bij de maker brengt plezier bij de ontvanger.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden