null Beeld

Zo ziet deze week (1 t/m 7 september) eruit volgens jouw numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 36, 1 t/m 7 september 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Het thema ‘nieuw begin’ krijgt deze week vastere vormen. Het goede nieuws is dat je veel zelf kunt bepalen. Doe dingen dus zoveel mogelijk op je eigen manier, zoals het jóu past. Betekent natuurlijk niet dat je, bijvoorbeeld in een nieuwe baan, de kantjes eraf moet lopen omdat je dat gemakkelijker afgaat. Of direct met de gevestigde orde in discussie gaat. Maar wel: dat je duidelijk vertelt wat jouw oplossing, jouw visie of jouw manier van doen is. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Wees bereid om compromissen te sluiten, maar zeker niet ten koste van alles (jezelf). Onderhandel! Ga er maar van uit dat het nog wat onwennig voelt. Misschien komt er zelfs een vleugje angstzweet op je neus te staan. Laat het maar gebeuren, het hoort erbij. Als jij gefocust blijft op de goede afloop – en dankbaar bent voor al het moois dat op je pad komt – kan er niet veel misgaan.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Je zit in een interessante spagaat deze week. Het thema: de liefde versus nodig hebben. Best kans dat je dubbele gevoelens hebt over een nieuwe geliefde, of dat je in je huwelijk of relatie niet meer zeker weet wat je wilt. Je bent waarschijnlijk geneigd om als het ware te versmelten met de ander. Dat kan heel knus voelen. Het gevaar is wel dat je op een gegeven moment niet meer weet wat van de ander is en wat van jou. Wie ben jij, wat wil jij, waarom doe je wat je doet? Waar liggen je grenzen? De liefde gedijt alleen bij openheid en vrijheid. Dus op het moment dat jij dingen wel of niet doet omdat je de ander ermee pleast, zit je in de gevarenzone. Wees dus heel scherp op het uiten van wat jíj voelt. En wat jíj wilt deze dagen. Ongeacht wat de ander ervan denkt. Ben je single? Dan is er grote kans dat je een ex tegenkomt met wie je nog wat uit te zoeken hebt. Als je terugkijkt, weet je precies wat het is.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creatieve sappen vloeien, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: De week brengt jou flashbacks uit vervolgen tijden. Je denkt misschien terug aan een periode in je leven waarin je echt gelukkig of juist ongelukkig was. Wat veranderde dat? Het kan goed zijn dat er nog losse eindjes zijn die vastgeknoopt moeten worden. Misschien wil je nog iets tegen iemand zeggen? Focus hierbij vooral op alles wat goed en mooi was – toon dankbaarheid voor de geleerde lessen. Van iedereen leer je tenslotte wel iets, houd dat in ere. Een rusteloos gevoel typeert deze week ook. Misschien zoek je leuke reisbestemmingen op internet of droom je over verhuizingen naar droomvilla’s. Met de speelse drie-energie datet je misschien met meerdere mensen, en kun je geen keuze maken. De optimistische energie van drie kan je nu blind maken voor de nadelen van een bepaalde situatie. Leg de focus daarom op het zetten van kleine stapjes; dan kun je nog alle kanten op.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes. Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: De basics regeren (nog steeds) deze week. Eten, slapen, werken… herhaal. Deze hele maand staat in het teken van jezelf nuttig maken, waardoor je op veel fronten vooruitgang boekt. Deze week voel je dat je je goed kunt concentreren. Ben je begonnen aan een dieet of ben je meer gaan sporten, dan gaat het volhouden je nu heel makkelijk af. Ook valt je misschien op dat je kalm blijft in situaties die je voorheen van je stuk hadden gebracht. Je zet best grote stappen! Thuis kun je nog wat doen aan het recyclen van oude kleding, of andere spullen die je niet meer gebruikt. Het voelt goed om tamelijk rigoureus schoon schip te maken. In je hoofd geldt hetzelfde. Je merkt misschien dat je gevoel je denken volgt. Dus: denk je veel positiefs, dan voel je je ook goed. Maak daar meer gebruik van, want daardoor zie je ook nieuwe mogelijkheden en frisse ingangen. Iets of iemand wat/die onmisbaar leek, verliest tot je verbazing meer en meer urgentie.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Gedachten lijken misschien nog het meest op een kluwen wol waar de kat mee heeft gespeeld. In de war, rafelig en alle kanten op. De ene dag wil je zus, de andere dag zo. Het is heel goed mogelijk dat je je op sommige dagen zowel opgejaagd als sloom voelt. Er lijkt niet veel uit je handen te komen, óf dingen gaan veel te snel. In de liefde – en ook tussen de lakens – voel je je waarschijnlijk avontuurlijk. Maar pas ook in die context op voor haastige spoed. Je zegt of doet deze week al snel iets wat je niet echt meent, of wat niet bij je past. Probeer daarom telkens terug te keren naar ‘neutraal’. Ga bij grote onrust even zitten met een kop thee. Doe je ogen dicht. Voel je adem. Besteed deze week aandacht aan je voeten. Een pedicure brengt veel rust, vooral als je er weinig bij kletst en gewoon geniet. Ook op blote voeten wandelen langs het strand, of op het gras is nu super voor een betere balans.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Je komt er steeds meer achter dat de spreuk ‘alles onder controle’ niet opgaat. Je zoekt deze week waarschijnlijk naar houvast en er is grote kans dat je je op het werk of je maatschappelijke positie stort. In dit servicegerichte zes-jaar ben je geneigd om de status quo te accepteren. En dus volg je de regels en voldoet graag aan andermans verwachtingen. Deze maand wordt die neiging nog eens aangedikt. Deze week voel je daarom waarschijnlijk veel druk. Je verwacht veel van jezelf en van anderen. Ook thuis is er veel gaande. Best kans dat je je bezighoudt met het plannen van iets groots: een huwelijksfeest waarvoor je alternatieven voor samenzijn zoekt. En de (aanstaande) geboorte van een kind – van jezelf of familie – kan de nodige regeldrift in je losmaken. Herinner jezelf er deze week aan dat niet alles te organiseren valt. Het leven geeft je wat je nodig hebt. Leun dus ook af en toe achterover en geniet van wat zich ‘zomaar’ aandient.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Je verkent je innerlijke landschap deze week. En het is heel goed mogelijk dat je vlagen van ‘helderziendheid’ ervaart. Of je er nu in gelooft of niet: je gokt vaak goed deze dagen. Je voelt veel situaties aankomen nog voordat ze daadwerkelijk gebeuren. Communiceren anderen niet (genoeg) met je, verloopt overleg stroef of krijg je iemand niet te pakken? Laat zaken maar even op z’n beloop. Je voelt waarschijnlijk sowieso de behoefte om de ‘normale’ wereld met alle nieuwsberichten, dramaseries en real-life soaps even op ‘pauze’ te zetten. In dit zeven-jaar ben je waarschijnlijk toch al vaker thuis, deze week is daar ook prima voor. Met een dekentje en een boek op de bank, in alle rust thuiswerken vanaf de keukentafel en even geen visite ontvangen. Simpelweg een uurtje uit het raam staren geeft je nu nieuwe energie. Focus op: aardig zijn voor jezelf. Vooral als je je wat down voelt.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Een week waarin het thema teleurstelling langs zal fietsen. Ben je teleurgesteld in iemand? Ben je bang dat je anderen zult teleurstellen? Of moet je zelf iemand teleurstellen? Het is nuttig om uit te zoeken wat erachter zit. Is het schuldgevoel? Doe je best om niet te snel te oordelen: niet over jezelf en niet over anderen. Realiseer je dat iedereen zijn best doet, op zijn of haar manier. Ook jij. Zoek daarom naar alternatieven in plaats van verzeild te raken in welles-nietes-discussies. Je kunt niet altijd ‘winnen’. Om het winnaarsgevoel te kunnen ervaren, geeft de trilling je juist ook momenten van ‘falen’. Het is ook een goede week om je financiën eens uit te spitten. Het is nu extra onverstandig om brieven van je bank ongeopend op een stapeltje te laten liggen. Wees realistisch en leg vooral spaarpotjes aan. Dan hoef je later niet verplicht op ‘dieet’.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: In dit negen-jaar, in deze negen-maand én negen-week kom jij tot een optimum in loslaten. Alles wat je wilt wegtoveren, verdwijnt nu vrij geruisloos uit je leven. Kilo’s vliegen eraf, negatief geladen mensen komen niet meer langs en contracten lopen af. In sommige opzichten wegen de laatste loodjes misschien het zwaarst voor je. Afscheid nemen kan ook veel verdriet losmaken. Zelfs als je iets of iemand loslaat wat/die je graag kwijt wilde, kun je er behoorlijk van onder de indruk zijn. Neem de tijd om die gevoelens een plaats te geven, geef ze de ruimte. Je omgeving reageert nu extra goed op vriendelijkheid en gulheid. Geef daarom wat je kunt, al is het maar een warme glimlach en een goed woord. De valkuil zit ‘m in het maken van beloftes die je niet kunt waarmaken. Beloof daarom bijvoorbeeld niet om contact te houden als je dat niet echt wilt. Of om terug te komen als je dat niet van plan bent.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden