Numeroscoop

Zo ziet deze week (1 tot en met 7 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 22 (1 tot en met 7 juni):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De vibratie van deze week brengt een sfeer waarin je over je koers nadenkt. Wil ik dit (nog) wel? Hoe kan het anders? Hoe deed ik het in het verleden? Best kans dat je nu graag op jezelf bent, een tikkeltje melancholisch en misschien wat sneller moe dan normaal. Gebruik deze tijd om feiten te verzamelen en bij jezelf na te gaan wat je precies wenst. Dit is geen week voor grote gebaren of veranderingen. Relaties voelen misschien wat verwarrend, alsof je in de wacht wordt gezet. Bedenk maar dat iemands afwezigheid je alleen maar leert wat je precies waardeert in die ander. Voelt de toekomst (te) spannend? Richt je op het heden en besteed geen energie aan dingen die je toch niet kunt veranderen. Maak ruimte voor leuke activiteiten die je voeden, vooral buiten zijn doet je nu extra goed.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Jouw week gaat over liefde, heftige gevoelens en in je kracht blijven. Relaties neem je zeer serieus, een naaste heeft wellicht aandacht en/of zorg nodig. Overleg met andere familieleden is cruciaal, samen red je het. De trilling geeft je ook de kans om grenzen te stellen, vooral bij mensen die te veel beslag op je willen leggen. Wees erop bedacht dat je dit op een vriendelijke manier brengt, je kunt nu nogal explosief uit de hoek komen. Werk zoveel mogelijk mee, maar blijf bij je eigen waarheid. Op het werk kun je een aanbod krijgen dat je trots stemt: promotie, meer verantwoording, meer inkomen en andere collega’s die meer op je golflengte zitten. Ook juridische kwesties kunnen langskomen: weet waar je staat en waar je graag naartoe wilt voordat je een gesprek in gaat. Je krijgt nu de kans om voorgoed te breken met mensen of zaken die je alleen maar uit balans brengen.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Deze week ben je geneigd om te snel conclusies te trekken. En om anderen te beoordelen op basis van uiterlijkheden. Maak als je nieuwe situaties of mensen ontmoet dus eerst even pas op de plaats. Wees stil, zet je duikbril op en zoek onder de oppervlakte naar meer informatie. Zie vooral het goede en mooie in anderen. Bedenk ook dat je altijd slechts stukjes van een grotere puzzel ziet, het grote geheel wordt pas later helder. Het leven brengt je deze dagen veel kansen om jezelf te ontwikkelen. Bij twijfel kun je rustig de kant inslaan die jou het meest positieve gevoel over jezelf geeft. Vertrouw er maar op dat je op het juiste moment op de juiste plaats bent. Creatief ben je nu op je best, je kunt iets dat je eerder begon met succes afmaken. Ook je verbeeldingskracht werkt op volle toeren. Valkuil? Te veel in je hoofd zitten en complot-denken: het klaart op als je het weekend doorbrengt met lieve vrienden. Geniet van het leven!

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Het thema van jouw week is: lichter en simpeler leven. Alles wat ingewikkeld is wordt teruggebracht tot de basis. Kijk dus steeds naar de vraag: waar gaat dit écht over? Is er steeds onenigheid met bepaalde andere mensen, dan kun je dat zien als een grote vlag die zegt dat verandering nodig is. Wees jezelf en laat niemand je de wet voorschrijven, ultimatums stellen of jouw snelheid bepalen. Dring aan op overleg en het compromis. Waarschijnlijk merk je dat je bepaalde leiderschapskwaliteiten hebt. Je leert zien waar je kernkwaliteiten liggen. Vaak is dat ook wat je het allerleukste vindt om te doen, dus zet daarin vooral door. Zijn er momenteel financiële issues? Door de krachtige doe-energie van deze week zie je toch de zon achter de wolken schijnen. Heb je een partner, dan is dit een prachtige week om je te verloven, te gaan samenwonen of een trouwdatum te prikken.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Je dagelijkse portie feelgood wordt vooral opgediend door anderen. Die realisatie komt krachtig binnen deze week: je bent geen eiland. Ben je je niet bewust van andermans waarde, dan kun je diegene ook niet waarderen. Best kans dat je nu pas echt ziet wat iemand voor je betekent. Stel jezelf dus de vraag wie je als vanzelfsprekend hebt gezien. Laat die koppige, gelijk-willen-hebbende kant van je varen en zet de ander in het zonnetje. Dankbaarheid doet veel goeds. Romantiek kan deze week een teleurstelling opleveren, of een oude wond aanraken. Let erop dat je van muggen geen olifanten maakt, of ergens te veel bovenop zit. Ben je bang om buiten de boot te vallen, of ergens niet bij te horen? Doe een stap terug en waardeer wie en wat wél in je leven is. Het is ook een week waarin je je kunt ‘verliezen’ in werk of een (sociale) functie. De tijd vergeten is een mooie indicatie dat je de juiste kant op gaat.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Wees niet bang om ‘Ik weet het niet’ te zeggen. Niet als excuus of gemakzucht, maar om eerst meer informatie te verzamelen. Je kunt niet iedereen plezieren, houd dat in je achterhoofd. Draag bij aan de goede sfeer door niet te roddelen over anderen. Roddels werken als een boemerang, ze komen altijd weer bij je terug. Toch is dit een heel plezierig weekje. Mensen om je heen zijn vrolijker en het valt je waarschijnlijk gemakkelijker om dingen gedaan te krijgen. Kinderen, huisdieren en familieleden staan in jouw zonnetje en krijgen veel aandacht. Ben je single en maak je je zorgen dat je nooit de juiste persoon zult ontmoeten? Maak dan vooral meer afspraakjes en houd de sfeer licht en luchtig: niets moet, alles mag. Heb je een vaste partner en wil je gezinsuitbreiding, dan kan er zomaar raak geschoten worden.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Geduld en diplomatie zijn je maatjes deze dagen. Probeer de balans te vinden tussen te veel willen en te weinig verwachten, dan wordt het een prima week. Een nieuwe situatie daagt je uit, misschien doe je iets voor het eerst en voel je je onzeker. Denk daarbij aan de uitspraak van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Er ligt veel op je bordje. Let er daarom op dat je geen dingen doet alleen maar om een ander te pleasen. Grote kans dat je innerlijke martelaar dan gaat roepen: ‘Dit is niet eerlijk!’ Het is zaak om je grens op tijd aan te geven. Weet dat je altijd een keuze hebt, ook als dat anders lijkt. Moet je je te veel aanpassen? Kijk dan om je heen naar andere opties. Updates zijn nu ook een thema. Je computer, mobiel of auto zijn misschien toe aan een upgrade of beurt. En de voorraadkast is toe aan een opruimsessie.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Met de energie van deze week ben je scherp, creatief en flexibel. Je natuurlijke charisma krijgt een boost, je staat in de kijker. Mensen willen je graag beter leren kennen. Wees nu objectief en laat je niet uit het veld slaan door roddels of de oordelen van mensen die jou niet of nauwelijks kennen. Let er ook op dat je zelf geen snelle conclusies trekt of te rap van tong bent. Actie is prima, maar laat de bulldozer staan. Weet ook dat mensen die in zichzelf geloven niets tegen andere of nieuwe mensen hebben. Een vriendelijke, proactieve houding maakt de beste indruk. Geflirt is ook niet van de lucht deze dagen, maar romantiek staat nu niet per se op jouw hoofdmenu. Het past simpelweg niet in je volle agenda. De trilling van de week geeft je mee: kijk vooruit, niet achteruit.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Welk deel van je verleden gaat mee de toekomst in? Het is de sleutelvraag van de week waarin je flitsen van je toekomstige leven krijgt voorgeschoteld. Je verantwoordelijkheidsgevoel is groot, gezins-gedoe kan je uit balans brengen. Wees constant de volwassene en kies voor diplomatie. Prioriteiten stellen is nu ook cruciaal: houd het praktisch en laat je idealen maar even liggen voor later. Geldt ook voor doelen die na aan je hart liggen, er is waarschijnlijk wat uitstel. Denk dagelijks voor het slapengaan terug aan de mensen en situaties die een lach op je lippen – en in je hart – toverden. Daarmee veeg je onzekerheid weg, je weet: je bent op de goede weg. Omdat je zelf in de overgangssfeer van oud naar nieuw zit, herken je die ook bij anderen in je omgeving. Erover praten helpt, herkenning en erkenning geeft rust en een gevoel van dankbaarheid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden