null Beeld

Zo ziet deze week (12 t/m 18 mei) eruit volgens je numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 20, 12 t/m 18 mei 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Je bent er duidelijk over deze week: jij richt je op het positieve. Thuis werkt dat prima, je realiseert je waarschijnlijk dat er veel is om dankbaar voor te zijn. In de buitenwereld gaat het een beetje anders. Of je nu probeert om iets voor elkaar te krijgen of juist iets te verhinderen: kijk vooral waar je oude manier van doen/denken irrelevant is geworden. Om nieuwe perspectieven te krijgen, rem je je gedachtestroom af. Laat vooral gedachten over hoe anderen al dan niet over je denken los. Hoe je jezelf ziet en of je tevreden bent met je eigen doen en laten is des te belangrijker. Wat wil jij graag nog doen in het leven? En waarom? Een goed gesprek met iemand die jou niet goed kent en die goed kan luisteren kan veel verhelderen. Grote kans op een aha-ervaring als je jezelf hoort praten over je leven.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Jouw jaar- en weekenergie lopen synchroon deze week als het gaat om rust. Je bent waarschijnlijk minder actief dan anders en als je veel binnenshuis bent, maakt dat wat rusteloos. In plaats van in je hoofd zitten en je druk maken over dingen waaraan je toch niets kunt veranderen, is het goed je aandacht te richten op al die kleine, alledaagse dingen in het hier en nu. Het warme water dat over je handen loopt bij het handen wassen, je voeten die lekker warm in je sloffen zitten, je ademhaling die je buik op en neer doet gaan. Hierdoor kun je de realiteit met meer geduld en realistischer bezien. Deze langzame week is prima om je voor te bereiden op hectischer tijden, om nieuwe connecties te maken, om te bezien en om te luisteren. Leg je focus op de details.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Een goede week om je aan te passen aan alle veranderingen van de afgelopen weken. Merk ambivalente gevoelens op: aan de ene kant wil je je best aanpassen, aan de andere kant liever alles zo houden zoals het was. Onthoud dat je altijd keuzes hebt. Als de massa in de sloot springt, zeg gerust ‘nee’ en blijf aan de oever. De schone schijn ophouden en meedoen om het meedoen werkt niet meer, sterker nog: dit maakt het dagelijkse leven juist lastiger. Laat jezelf dus vooral zien zoals je echt bent, dan herkennen mensen zich ook sneller in je. Je merkt dan dat er steun voor je is. Je bent heel duidelijk moed aan het verzamelen en aan het eind van de week geniet je waarschijnlijk van een optimistisch gevoel. Kan best zijn dat er goed nieuws komt over werk en/of financiën.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020 bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Deze week ben je servicegericht en het is goed om tijd en energie te steken in mensen uit je directe omgeving. De dingen een beetje mooier en beter maken is je credo deze dagen, en dat geldt ook voor relaties. Je emoties zaten de laatste tijd waarschijnlijk in een achtbaan en het is nu echt zaak om jezelf wat beter in balans te brengen. Waarschijnlijk was je erg geneigd om uit te gaan van aannames en te denken voor anderen. Dat hoofdstuk in je leven loopt nu voorgoed ten einde. Zie voor je hoe je voortaan te werk wilt gaan. Stel anderen vragen, en luister zonder jezelf erin te mengen. Wat heb jij zelf te geven? Hoe zet je je vaardigheden beter in? Organiseer je leven hieromheen. Deze week is ook zeer geschikt om machts- en concurrentiestrijd los te laten. Je hoeft je niet te meten aan anderen, dat lucht op.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Ontwikkelingen gaan snel en je flexibel opstellen is deze week nog belangrijker dan anders. Je zit misschien in een situatie waarvan je altijd hebt gedacht dat die ‘normaal’ is. Hierdoor blijf je het liefst zitten waar je zit. Er kunnen grote emoties langskomen die angst aanjagen, waardoor je misschien geneigd bent om de andere kant op te kijken. De vraag is nu: hoe eng is die verandering werkelijk? Kijk het ‘monster’ recht in de ogen, en je merkt dat het een onschuldig pup is. Andere manieren van denken brengen jou veel momenteel. Vraag iemand die ‘afwijkend’ in het leven staat eens om advies. Lees biografieën van bijzondere en/of kunstzinnige types. Kan best zijn dat je merkt dat er andere wegen zijn die beter bij je passen. Bij medische zaken: overweeg een second opinion.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Uitstel… zou het afstel betekenen? Je voelt je misschien in de wacht gezet en enigszins nutteloos deze week. Kan best zijn dat nieuwe omstandigheden je voorzichtig, besluiteloos en zelfs een beetje defensief maken. Besteed aandacht aan die gevoelens, ze komen niet voor niets langs maar willen je iets vertellen. Met iemand afspreken die je lang niet hebt gezien, geeft je energie. Stel je kwetsbaar op – vertel niet alleen over je wel, maar ook over je wee. Je merkt dan dat je niet de enige bent die soms vastloopt. Herken en accepteer dat gevoel van machteloosheid, dat is vaak de eerste stap om weer in je kracht te komen. In liefdesrelaties rommelt het waarschijnlijk ook, misschien omdat je noodgedwongen meer tijd samen doorbrengt. Voel je irritatie? Herinner jezelf dan aan de tijd waarin je rondom verliefd was. Waarom viel je voor deze persoon? Deel warme herinneringen!

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Wat zou je doen als je een jaarinkomen van een miljoen euro had? Het antwoord op die vraag kan deze week een vervlogen droom naar voren brengen. Misschien denk je wel dat gebrek aan financiën jouw keuzevrijheid aldoor inperkt. Of kun je je een leven voorbij ingesleten overtuigingen gewoon niet voorstellen? Die ingesleten gewoontes kunnen nu definitief overboord. Prikkel je creativiteit. Je hoeft daarbij het wiel niet opnieuw uit te vinden. Pak een bestaand wiel en maak het je eigen. Doe inspiratie op, kijk bijvoorbeeld documentaires en lees over mensen die je bewondert. Hoe gingen zij om met verandering en tegenslag? Je merkt waarschijnlijk dat je de informatie nu als een spons opzuigt. Doe deze week alles waarvan je ogen gaan twinkelen.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Kom niet te snel met oordelen deze week. Kauw wat langer op ideeën en voorstellen voordat je ervoor gaat – of ze als ‘onbelangrijk’ afserveert. Het kaf van het koren scheiden kost wat tijd. Deze dagen zijn heel geschikt voor bezinning. Kijk heel realistisch naar wat je allemaal hebt. Draag je meer dan je nodig hebt? Check dan of het de energie (en het geld) wel waard is. Realiseer je als het gaat om persoonlijke verbintenissen - huwelijk, zakenpartners - om niet te veel in te leveren. Ja, de mening van de ander telt. Maar op je eigen pad blijven betekent ook dat je verantwoording neemt voor jouw kwaliteit van leven. Best mogelijk dat je deze week het gevoel krijgt dat wegen moeten scheiden. Dit is niet de tijd voor drastische veranderingen. Je bewust worden van je eigen wensen is nu wel handig en verstandig.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Onvoorspelbaarheid kenmerkt jouw week. Ontwikkelingen waarvan je nooit had durven dromen – of die je nooit had verwacht nemen je waarschijnlijk behoorlijk in beslag. Kan best zijn dat de behoeftes of omstandigheden van anderen die van jezelf in een stroomversnelling brengen. Je gedachten kunnen daardoor alle kanten op vliegen. Een carrièreswitch? Iets opbouwen in het buitenland? Gaan rentenieren? Opeens denk je te weten wat je wilt doen. Het volgende moment twijfel je misschien weer hevig. Forceer nu niets. De tijd voor actie is nog niet gekomen. Richt je in plaats daarvan op energiebesparing. Ga voor een massage. Laat de kapper je hoofd verwennen. Ontspan bij alle spanning. En zie het leven als een rozenknop. Die trek je ook niet handmatig open om hem direct te zien bloeien.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden