null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (12 t/m 19 januari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 2, 12 t/m 19 januari 2021:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Je verbeeldingskracht draait overuren. Mogelijkheden over hoe het ook, of anders kan, maken salto’s in je hoofd. Toch aarzel je om iets te kiezen en er echt voor te gaan: teveel onzekerheden en obstakels. Het pad ziet er gewoon niet vrij toegankelijk uit. Dat maakt het ook een week waarin alles nog even bij het ‘oude’ blijft. Je moet roeien met de riemen die je hebt. Ondanks die onrust heb je veel oog voor kunst, schoonheid en de liefde. Met je dierbare(n) praten over hoe je erover denkt en de focus op positief te leggen, helpt om de moed erin te houden. En om erachter te komen waar je je hart werkelijk sneller van gaat slaan. Deze kruipmodus blijkt echt ergens goed voor, dus verlies je hoop niet. Aandacht besteden aan de details en geen voorbarige conclusies trekken helpt ook. Net als de controle ‘verliezen’. Zie deze periode maar als het weer: je hebt er weinig vat op.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Concentratie is ver te zoeken in deze week, toch is al die afleiding ergens goed voor. Als je wereld ondersteboven staat, leer je op z’n kop te kijken; het maakt je creatiever dan ooit. Je emoties vliegen ondertussen ook heen en weer als een schommel. Doe dus ook zoals in je kindertijd, geniet van de wind die je haren naar voren en achteren doet wapperen. En neem niet alles bloedserieus. Veel drama’s overleven de tand des tijds niet. Waarschijnlijk ben je nu, meer dan vorig jaar, geneigd om het je omgeving naar de zin te maken. Je merkt dat de kwaliteit van je relaties belangrijk is: je netwerk levert je voordeel op. Vooral als je werkt in de creatieve sfeer, of in de verkoop of marketing, dan kan deze week goed nieuws brengen. Betekent niet dat je de kantjes eraf kunt lopen, maar een meevaller zit er dik in.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Grote kans dat er thuis of op het werk iets te repareren valt: het dak, je fiets, de auto of computer? Neem voorzorgsmaatregelen zodat jijzelf en je data veilig blijven. Regel onderhoudsbeurten en maak back-ups. De trilling maakt je deze week ook bewust dat je niet twee keer dezelfde fout wilt maken. Let daarbij wel op, want de angst hiervoor kan je weerhouden om van gemaakte missers te leren. Vraag je dus steeds af wat de les van een situatie was – of kan zijn. Pas als je de wortel van het ‘probleem’ uit de aarde hebt getrokken, is het opgelost. Maak je je zorgen om financiën, wees geduldig. Er is hulp op komst. Check ondertussen ‘vergeten’ bankrekeningen, best kans dat je ergens nog een potje vindt. Weerhoud jezelf ook om in de klaagmodus te schieten. Houd in je achterhoofd dat deze donkere wolkenlucht op een gegeven moment wordt opgeklaard door zonnigs.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je NIET wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Je bent er klaar voor! En toch kun je niet verder. Zucht maar even diep, je geduld wordt verder op de proef gesteld. Ondertussen kun je je gedachten waarschijnlijk onmogelijk stilzetten. En dat hoeft ook niet! Dat actieve hoort bij de 4-trilling. Dat je meer dan ooit aan dingen (en jezelf) twijfelt, is een kwestie van wennen. Even halthouden is prima als je niet verder weet. Je kunt niet alles tegelijk aanpakken. Ga er maar vanuit dat dingen op het juiste moment en in de juiste richting zullen bewegen. Je gaat een bloemknop toch ook niet open poeren? Je wacht tot hij vanzelf opent en bloeit. Het kan deze week erg lastig zijn om tot de juiste mensen door te dringen. Vooral als je een product zoekt, of feedback over een product. Stel je vraag maximaal twee keer op verschillende manieren – schriftelijk en per telefoon – en wacht vervolgens af. Drammen is geen goed idee. Flexibel en vriendelijk blijven wel.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Jouw avontuurlijke kant is helemaal klaar voor verandering. Je praktische kant (of je omgeving) ziet beren op de weg. Verplichtingen of plannen die je had uitgesteld, komen deze week wel ruimschoots aan bod. Je verantwoordelijkheidsgevoel is groot. Dat voel je ook in contact met kinderen of ouderen: voor hen zorgen zal nu veel energie kosten. Toch geeft het ook veel voldoening, want je weet er onder de huidige omstandigheden toch het beste uit te slepen. De relatie met je partner kan wat onrustig aanvoelen. Je ziet iets belangrijks misschien anders en een compromis past even niet in je straatje. Praat er in het weekend over, dan is er meer rust. Single? Dan zie je waarschijnlijk uit naar een live ontmoeting. Let wel op als diegene je doet denken aan een van je ouders. Het is een teken dat daar nog wat geheeld moet worden. Neem deze week ook tijd voor dankbaarheid, vooral voor mensen die niet meer in (je) leven zijn maar die je belangrijke lessen hebben meegegeven.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Klinkt je leven momenteel als een jou inmiddels vertrouwd riedeltje in de oren? Dan heb je een ander perspectief nodig! Kijk deze week eens door de ogen van een ander, door je situatie voor te leggen aan iemand die jou niet zo goed kent. Inspiratie om het anders te doen komt deze week via anderen, een coach of een leraar misschien. Enig realisme is ook op z’n plaats. Pas als je de mensen op wie je vertrouwt zonder opsmuk weet te zien, kun je ze op hun juiste waarde schatten. Niets is wat het lijkt en onder mooie praatjes of buitenkantjes kan een zeker egoïsme schuilgaan. Je hoeft mensen er niet om te veroordelen, maar wat afstand nemen van deze of gene is misschien verstandig. Je hebt deze dagen waarschijnlijk sowieso behoefte om wat meer op jezelf te zijn. Opladen en je gevoel voor humor boosten is de sleutel. Houd het simpel!

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Word je mening of expertise gevraagd, snuffel er dan aan. Let daarbij op je gevoel: heb je wel zin in deze klant, baas of partner? Het 7-jaar is er een van introspectie en je mag er deze week direct mee aan de slag. Voel je gebrek aan enthousiasme, neem het serieus. En weet dat als je een deur sluit, een andere voor je zal openen. Financiën, systemen of orders van voorgaande jaren kunnen je deze week meer bezighouden dan je lief is. Probeer zoveel mogelijk te stroomlijnen en delegeer – zo mogelijk. Ben je werkloos, dan kun je een oproep voor een (sollicitatie)gesprek verwachten. Beroepen waarin je je eigen tijd mag indelen, veel ’s nachts moet werken of in je thuiskantoor geven je dit jaar de persoonlijke vrijheid die je nodig hebt. Schuif pessimisme zoveel mogelijk opzij. En over zorgen praten helpt alleen als je dat doet met iemand die je heel na staat.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Aan het begin van deze week heb je misschien een gedegen plan. Dat zomaar heel anders kan uitpakken dan je had gedacht. Een probleem waarmee je aan de slag wilde, lost als vanzelf op, of word je uit handen genomen. Of je krijgt iets op je bordje waarvan je denkt: moet ik dat opeten? Verrassing! Toch mag je rustig proeven van het ongebruikelijke of onverwachte. Sterker nog: het zal je inkomsten waarschijnlijk goed doen. Grote kans dat je investeringen ziet groeien, dat je promotie krijgt of dat je eerder uitgeleend geld terugkrijgt. Op emotioneel gebied zit je in woelig water. Je weet misschien niet goed hoe je goed met het onverwachte moet omgaan. Waardoor frustratie, boosheid en verdriet op onverwachte momenten kan oplaaien. Onderga de gevoelens maar gewoon. En voel je niet gedwongen om iets te doen waarvan je later spijt krijgt.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: De focus mag deze week liggen op het veranderen van ingesleten gewoontes. Lijk je nog te vaak op een schoorsteen? Vind je dat ‘druivensap’ wel erg lekker? Ga je om met iemand van wie je een slecht gevoel krijgt? Of zit je dagelijks series – of het nieuws – te bingen? Je krijgt de kans – en de drive – om jezelf te resetten zodat je meer op jezelf kunt focussen. Ook op werkgebied kun je nu meer je hart gaan volgen. Deze dagen ligt het accent nog op compromissen sluiten, maar je ziet in ieder geval helderder waar je ongeveer heen wilt. Veranderingen in je eigen levensstijl inspireren ook anderen. Vooral jongeren zijn nu gevoelig voor je input. Een nieuwe relatie kan zich deze week aandienen of hechter worden. Misschien is deze persoon (veel) ouder dan jij, of voel je je gewoon weer jong in diens gezelschap. Elkaar beter leren kennen is nu belangrijk. Geef jezelf daarom nog niet helemaal bloot – zowel letterlijk als figuurlijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden