NUMEROSCOOP

Zo ziet deze week (13 t/m 19 april) eruit volgens jouw numeroscoop

null Beeld

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet; alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 15 (dinsdag 13 t/m maandag 19 april 2021):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staan je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De trilling van deze week brengt je een gevoel van gemak en optimisme. Je raakt gewend aan een bepaalde routine en die past je inmiddels waarschijnlijk als een lekker comfortabel vest. Als mensen in je omgeving badderen in drama’s – groot of klein – dan weet je nu waarschijnlijk behoorlijk neutraal te blijven. Glimlach om kleine dingen, breng begrip op voor de grote. Sommige zaken zijn misschien nog niet opgelost. Als je je verbeeldingskracht temt en je niet te veel in ‘wat als’ denkt, dan blijft een gevoel van rust. Zijn er, behalve reiskriebels, toch wat andere irritaties, vertrouw er dan op dat er heus ontwikkelingen gaande zijn. Focus voor nu op de korte termijn, doe wat je moet doen. Zoek iets dat je hersens aangenaam bezighoudt. Leer te schaken, speel potjes backgammon of probeer woord- of nummerraadsels. Je bent nu heel scherpzinnig.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Het thuisfront heeft je aandacht nodig. Ondanks een druk schema geniet je waarschijnlijk ook enorm van je dierbaren, inclusief je huisdier(en). Inspiratie om je woning op te knappen of aan te passen komt nu gemakkelijk, net als de juiste persoon of bedrijf om je daarbij te helpen. Je netwerk bewijst hierbij goede diensten, het is net of men je wensen nu beter aanvoelt. Zijn er meningsverschillen, dan ben je nu waarschijnlijk wel geneigd om op de persoon te spelen. Jij bent niet je mening, en de ander is dat ook niet. Opvattingen zijn veranderlijk als het weer, dus je mag aan je overtuigings-vaardigheden werken. Benadruk de voordelen voor eenieder (niet alleen voor jezelf) en let daarbij op je toon: houd gesprekken vriendelijk en open. Als je ook nog open staat voor andermans suggesties, vooral die van vakmensen, dan kunnen je harmoniepijlen hun doel eigenlijk niet missen.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Je verleden overdenken kan deze week tranen uitlokken. Had je anders kunnen reageren met de informatie die je destijds had? Deed je – ook toen – je best? Neem jezelf niets kwalijk. Mocht je mensen benadeeld hebben, dan kan er nu spijt opkomen. In het vervolg zul je anders reageren. Weet dus dat je van de situatie en de consequenties hebt geleerd. De trilling vraagt je nog steeds om flexibel te zijn. Teken deze dagen geen contracten, beitel je plannen niet in steen. Focus juist op vertragen en versimpelen. Dat betekent: meer rust nemen en vaker onbewerkt voedsel eten. Laat de potjes en blikjes staan en maak verse groenten en salades. Blijf flexibel in je bovenkamer. Dat betekent dat je ook fysiek lenig moet blijven, of worden. Stretchoefeningen en klassieke yoga doen je nu – na wat spierpijn – enorm goed. Blok er vaste momenten voor in je agenda. En houd je eraan.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Acceptatie, daar trilt deze week omheen. Onvrede laat jou los als je opmerkt dat het jouw eigen weerstand is die de boel vastzet. Gaan de dingen niet zoals je had gehoopt, of verwacht? Wees dan eerlijk tegenover jezelf. Er zijn altijd andere manieren en alternatieve wegen, dus misschien is het tijd om de veilige muur die je om jezelf heen hebt gebouwd, te ontmantelen. Doemdenken brengt je niet verder. Weet dat alles wat je nodig hebt ook zal verschijnen, op de juiste plaats en op het juiste moment. Ook binnen relaties kan het deze dagen rommelen. Wie heeft gelijk? Wie krijgt zijn zin? Probeer onderliggende gevoelens te achterhalen. Vooral teleurstelling kan een factor zijn. Stel je verwachtingen daarom bij. Jij bent maar een mens – en de ander is dat ook. We maken allemaal fouten, dus stel je verwachtingen bij. Vergeet daarbij dat vleugje humor niet! Schuddebuiken maakt lichaam en geest ‘los’.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand voelen als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Waarschijnlijk valt er iets bij te leggen. In ieder geval daagt het je deze week dat je iemands bedoelingen of (hulp)vraag misschien niet goed hebt geïnterpreteerd. Vraag eens na, best mogelijk dat je excuses moet maken of meer uitleg over je eigen woorden of acties moet geven. De ander meer als je gelijke zien – in plaats van diegene boven je of onder je te plaatsen – helpt enorm. Het leven lijkt deze dagen een beetje op een stroomversnelling tijdens het wild water kanoën. Ogen dicht, adem inhouden en gaan met die banaan. Zie je op tegen die klus of dat gesprek? Zet je verstand op nul en duik erin. Je comfortzone is nu even uit beeld. Dat maakt het ook een mooie tijd om dromen – waarvan je denkt dat ze onbereikbaar zijn – binnen te laten. Visualiseren helpt bij het mogelijk maken. Zie het leven dat je wilt voor je, in alle geuren en kleuren.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Best mogelijk dat dit een van de beste weken van het jaar is! Veel dingen lijken op hun plek te vallen en je stroomt er lekker in mee. De doe-modus maakt energiek, je volgt een nieuwe strategie en/of krijgt de nodige hulp bij iets dat je graag wilt. Sta open voor nieuwe mensen, ook als die een beetje vreemd lijken of heel anders denken dan jij. Uitbreiding is het woord van de week, dat maakt het ook een vruchtbare week in fysieke zin. Die kinderwens staat misschien op uitkomen: misschien ontdek je dat je zwanger bent of moet je bevallen. Of je gaat nu definitief samenwonen met die harige huisvriend – of dat nu een mens is of een dier. Details verdwijnen naar de achtergrond, net als perfectionisme. Je accepteert het leven zoals het zich voordoet en dat maakt blij. Let er wel op dat je niet roekeloos wordt. Doe als de koorddanser op die dunne lijn: ga lekker voorwaarts, maar doe het wel stapje voor stapje. Veiligheid voor alles!

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Lijken je tenen te groeien als de neus van Mark Rutte? Goed mogelijk dat iemand er deze week argeloos op staat. Overtuig jezelf ervan dat mensen je niet expres in de wielen rijden. Je bent gewoon wat overgevoelig deze dagen. Neem een mentale sabbatical en zet sociale media op pauze. Moet je altijd bereikbaar zijn? Waarschijnlijk niet. Krijg je het gevoel dat je zelf iemand moet bellen, aarzel niet. Live afspraken en één-op-één gesprekken waarbij je iemand in de ogen kunt kijken doen je goed. Richt je daarbij op mensen die een twinkel in je ogen brengen en die je oprechte aandacht geven. En laat alles wat energie kost even liggen. Wel is het een goede week voor het verzamelen van spullen of informatie om een technische of artistieke klus te klaren. Pak het aan als koken: maak alles panklaar voordat je het vuur opstookt. Voorbereiding is het halve werk.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Heb je geluk, of gewoon hard gewerkt voor die mooie verrassing die je deze week krijgt? Hoe het ook zij, je kunt een (financiële) meevaller of een onverwacht cadeautje krijgen. Je stemming is prima, je werk en hobby’s geven meer plezier. En je verbeeldingskracht wordt gestimuleerd door iets wat je tegenkomt op sociale media of YouTube. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, iets op je eigen manier nadoen is prima. Nu je eigen gevoel zo positief is, valt het je waarschijnlijk meer op hoe vaak mensen zinnen beginnen met woorden als ‘ik ben bang dat…’ Je zorgen maken zet geen zoden aan de dijk, dus dat spel lijkt voor jou uitgespeeld. Check waarmee je eigen bange gedachten voortaan kunt vervangen. Probeer de mantra: ‘Alle ervaringen helpen mij groeien’. Zit je in sales of werk je in de mode of entertainment, dan werpen eerdere ideeën nu vruchten af. Je mag/kunt dóór met iets.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Achter de wolken schijnt de zon! Heeft het weer, persoonlijke omstandigheden en/of de lockdown je energiekraan dicht gedraaid, dan merk je nu dat het nu weer gaat druppelen. Hoewel allerlei zaken misschien nog vaart missen, zie je vooruitgang. Je belastingaangifte doen of bankzaken regelen inspireert nu waarschijnlijk om je aan een strenger spaar-regime te houden. Of om meer geld aan een favoriet goed doel te geven. Ook best mogelijk dat je nadenkt over je nalatenschap: aan wie wil je ooit bepaalde bezittingen schenken? Besteed alleen aandacht aan dingen die je daadwerkelijk kunt beïnvloeden. Best kans dat een kind of kleinkind je aanwezigheid, input of ervaring goed kan gebruiken. De cyclus van dit moment maakt dat je je eigen waarde beter kunt inschatten, waardoor je en passant een boost in zelfvertrouwen krijgt. En die had je wel even nodig!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden