null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (13 t/m 19 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 42, 13 t/m 19 oktober 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Geduld is het codewoord deze week. Door alle activiteiten die beslag leggen op je tijd, voel je je waarschijnlijk wat overwerkt of erg vermoeid. Je merkt misschien dat je warrig wordt en dingen vergeet: sleutels, dat ingrediënt voor die maaltijd, die (bel)afspraak met een klant of je tienminutengesprek met school. Misschien heb je te maken met een vriendschap die niet soepel verloopt, of een lastige situatie met een van je ouders. Over het algemeen dus een week om vaak tot tien te tellen. Vermijd ook de neiging om je gelijk te willen halen, of om superkritisch te reageren. Helemaal eens zul je het met niemand worden, we leven allemaal in onze eigen persoonlijke bubbel. De kunst is om dat in te zien, en het te accepteren: het is niet anders. Probeer zelf ook niet perfect te zijn. Het is de perfecte week om je eigen imperfecties te accepteren.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Een week die in het teken staat van ontmoetingen met nieuwe mensen. Ben je op zoek naar werk en raak je ontmoedigd door afwijzingen of bedrijven die niets van zich laten horen? Wees dan creatiever in je aanpak. Val uit je gebruikelijke rol, schrijf een bijzondere mail, maak een filmpje om je voor te stellen. Blijf daarbij uiteraard wel beleefd, maar een wat uitdagender houding kan nu voordeel opleveren. Laat jezelf zien, in al je kleuren. Schrijf iets op over jezelf dat je normaal nooit uit; hoe ziet jouw ideale baan eruit? Durf op te vallen! De kracht van communicatie is deze dagen je troef. Je trekt aan wat bij je past. De trilling wil graag dat je geniet van álle processen, ook de irritante en lastige. Ben je single en zoekende naar die speld in de hooiberg, wees dan actief via Zoom. Wat kan je gebeuren tijdens een virtuele kennismaking? Ook hier geldt: toon moed. En vooral: neem jezelf en al die dromen en wensen niet bloedserieus. Er mag gelachen worden.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Normaal gesproken staan reizen in een 3-jaar centraal. Op zoek gaan naar exotische oorden is met alle restricties wat lastig, maar je bent waarschijnlijk wel druk met lucratieve hobby’s. Plannen maken en experimenteren hoort daarbij. Efficiënt samenwerken ook en een zakelijke houding daarin aannemen werkt nu goed. Let erop dat je alles wat niet ‘je ding’ is delegeert, óók thuis. Plan liever te veel tijd in dan te weinig; te strakke deadlines geven stress. In een relatie kunnen tegenstrijdige belangen spelen als het gaat over kinderen en/of ouderen, geld en gezondheidsmaatregelen. Neem, voor zover mogelijk, alleen verantwoording voor jezelf. Verwacht niet van anderen dat ze jouw wensen net zo serieus nemen als jij dat doet. Deze week is in veel opzichten een week van volwassen worden, en dit tonen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes. Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Jouw jaarenergie maakt je wat conservatief en voorzichtig. Hét recept voor thuisblijven, wat op zich goed in deze lastige coronatijd past. Deze week daagt iets of iemand je uit. Een woordenwisseling geeft je stof tot nadenken. Op werkgebied trekt het leven je misschien een andere kant op dan verwacht. Wees dus voorbereid om snel te schakelen. Je doet dit door innerlijk juist te vertragen. Rijd of fiets bedachtzaam, eet langzaam, voel het water bewust langs je lichaam glijden tijdens het douchen. Maak back-ups van belangrijke informatie op je computer of harde schijf. Computers kunnen over de kook raken. Zaken van het hart staan op de sudderstand. Je ziet elkaar minder en/of er is alleen tijd voor wat luchtzoenen. Er kunnen discussies over financiën spelen, misschien ben je het niet eens over uitgavepatronen. Focus op wat je wél wilt. Schets het plaatje, het inkleuren volgt later.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Stonden veel zekerheden de afgelopen weken op losse schroeven? In deze herfstweek staat ‘behoud’ voor jou centraal. Je zoekt waarschijnlijk in allerlei opzichten naar steun. En die krijg je! De vibratie maakt het dichtbij-gevoel mogelijk. Ondanks restricties voel je toch verbonden: via chats, Zoom of geschreven woorden bereikt een warm gevoel je hart. Het is ook een prima week om trouwplannen te maken, of om te verhuizen en te gaan samenwonen. Singles gaan misschien voor een knuffelig huisdier om dat zorg-ei te kunnen leggen. Er staan je in ieder geval liefdevolle momenten te wachten, zelfs met mensen die je nauwelijks kent. Dat praatje in de rij bij de kassa, of over de schutting met je buurvrouw. Je realiseert je waarschijnlijk dat we uiteindelijk allemaal ongeveer hetzelfde willen en nodig hebben in het leven. Het geeft je een heel sterk gevoel; je bent onderdeel van een groter geheel.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Best kans dat je je wat katterig voelt deze week. Misschien is er een taak weggevallen en zit je opeens met een zee van tijd? Of gaan reizen of afspraken niet door, waardoor je je afgesneden voelt? De rust kan je aan het denken zetten over wat je graag wilt doen in het leven. Die (online) boetiek beginnen met je zus? Iets betekenen voor hulpbehoevenden? Het leven schenken aan een kind? Raak niet van de wijs door al die vraagtekens, maar zie ze als kans om een positieve ommezwaai te maken. Wat is de eerste stap? Mooie bijkomstigheid is dat je je nu heel goed kunt inleven in mensen die ‘anders’ zijn of denken. Ja, er zijn ravijnen, maar er ligt stevig hout klaar om bruggen van te bouwen. Leg daarom aannames en hoopvolle verwachtingen zoveel mogelijk naast je neer. Kijk gewoon wat er gebeurt als je de controle opgeeft. Het is in ieder geval een week met een heel vriendelijke sfeer.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Hoe kun je onafhankelijk zijn/blijven als anderen zo vitaal zijn voor je gevoel van geluk? Vraag je dan af of onafhankelijkheid werkelijk het punt is. Zit er soms angst achter dat je iets kwijtraakt, moet delen of toegeven? Je hebt deze week waarschijnlijk het gevoel dat iets ‘vaags’ je belemmert of tegenhoudt. Is het trots? Ontspan je en je weerstand zal stukje bij beetje wegsmelten. Richt je ondertussen op alles waarvoor je dankbaar bent. Flirt een beetje met die collega via Zoom, geniet van je huis & haard, ga extra lang wandelen met de hond. En zie het mooie en goede in de situaties, dingen en mensen om je heen. Best kans dat je ondanks de navelstaarderij zakelijk bent ingesteld deze week. Geldzaken hebben je aandacht: financieringen komen rond, leningen worden terugbetaald, je saldo aangevuld. Een conservatieve houding – hypotheekschulden afbouwen bijvoorbeeld – geeft rust.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Je haren gaan waarschijnlijk overeind staan bij alles wat te maken heeft met veiligheid deze week. Je vraagt je af waar het heen gaat met deze wereld. Deze angst wordt waarschijnlijk getriggerd omdat je steeds beter herkent wat nu eigenlijk ‘echt’ is. Gaat het om spullen, bezit? Om waardering krijgen van anderen? Om alles wat er omgaat in je gedachten? Je antwoord op die vragen is waarschijnlijk ‘nee’. Dan komt ook de kans langs om schoon schip te maken, om mentale of fysieke ‘rommel’ weg te werken. Ben je aan het scheiden of verlies je je baan, dan geeft deze week de mogelijkheid om tot een eerlijke oplossing te komen voor beide partijen. Ook al worden gevoelens van opluchting in dat geval waarschijnlijk overschaduwd door verdriet, toch zijn er ook vredige momenten. Tenminste, als je meningen van anderen niet als nare parasieten onder je huid laat kruipen. De week draait om jou – en het gevoel van afronding.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Oude ideeën, interesses of vrienden duiken mogelijk op. Dat dit gebeurt, betekent meestal dat je er nog niet helemaal klaar mee bent. De weekenergie vraagt je dus: wil je er nog iets mee? Hoe belangrijk is het of diegene nog voor je? Wat heb je van de situatie of persoon geleerd? Grote kans dat je bekijkt hoe je je toekomst wilt invullen en dat geeft een energieke sfeer. Iets wat je te veel energie kostte, kan nu ten einde komen. Er valt een last van je af. Je staat uitgeruster op en hebt een helder hoofd. Langetermijnplannen krijgen vorm, het invullen van specifieke kleurtjes kan nog een paar weken in beslag nemen. Misschien speel je met het idee om (vervroegd) met pensioen te gaan. Een nieuwe persoon in je leven kan de zaken helemaal op z’n kop zetten. Ben je net verliefd, wacht wel tot de vlinders even lunchpauze nemen zodat je je grijze kronkels even kunt raadplegen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden