null Beeld

Zo ziet deze week (14 t/m 20 april) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 16, 14 t/m 20 april 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Deze week kan in het teken staan van een ontdekking - over jezelf. Komt waarschijnlijk omdat je normale routine ver te zoeken is. En het kan best zijn dat je daardoor voor een belangrijke beslissing staat. Let er daarbij op dat deze niet wordt aangestuurd door het angst-virus. Je hebt misschien niet alles zelf in de hand, maar wel je reactie erop. Misschien kom je erachter dat je al langer niet helemaal op je plek zat – op het werk, thuis in het gezin of in vriendschappen. Voel je je machteloos, of weet je even niet verder, rem jezelf dan af. Stel uit wat je uit kunt stellen. Parkeer paniekgedachten. En doe alleen wat hoogstnoodzakelijk is. De mist in je hoofd trekt op en daarmee is de kans groot dat met de rust ook nieuwe routes verschijnen. Werk je in de creatieve sector, dan is dit een goed moment om jezelf online (beter) op de kaart te zetten.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Muggen die olifanten worden: daarin schuilt het gevaar deze week. Heb je een partner, dan verschillen jullie waarschijnlijk van mening over iets wat jullie beiden aan het hart gaat. De vibratie van de week zet al je relaties extra in de schijnwerpers. De vraag is: klopt het nog tussen jullie? Staan de neuzen nog dezelfde kant op? Mag best zijn dat dingen fundamenteel veranderen, en in de meeste gevallen ten goede! Leg je focus daarom op positieve gedachten en dankbaarheid. Ook tijdens moeilijke momenten, zakelijke besprekingen en 1-op-1-gesprekken. Met veel tact en geduld communiceren is nu cruciaal. Stel je oordeel uit. Geef anderen de ruimte om diepere redenen achter hun en jouw standpunten te (h)erkennen. En lees zelf ook tussen de regels door. Ga uit van ieders goede bedoelingen.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Het tempo van je leven mag dan vertraagd zijn, het leven geeft je veel hoop deze week. Je merkt dat je sterk bent en goed door deze periode zult komen, wat er ook gebeurt. De vibratie van de week nodigt je uit om dingen vast te leggen. Misschien wil je een (corona)dagboek bijhouden, of werk je aan een rapport, blogs of zelfs een boek. De geschreven taal trekt je momenteel. Misschien overweeg je een onlinecursus waaraan je eerder niet toe kwam? Alles zwart op wit zien en opschrijven is een prima manier om je gedachten – en gevoelens – te ordenen. Kan best zijn dat je (via internet) de perfecte boodschap of het perfecte idee krijgt voor deze onrustige tijden. En wees na activiteiten ook gedisciplineerd met rust – pak je momenten heel bewust. Doe vaker niets.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Wat je nodig hebt, komt vanzelf naar je toe op het juiste moment. Dat is de mantra die je jezelf deze week voor kunt houden voor meer gemoedsrust. Leg nu de focus op voorbereiding. Breng je leven op orde. En kijk vooral naar manieren waarop je in de toekomst je eigen behoeftes en ideeën kunt combineren met die van anderen. Waarschijnlijk word je je heel bewust van wat je allemaal te geven hebt. Bereid je voor om anderen daarin te laten delen. Je innerlijke ‘baas’ sputtert misschien. Duw echter niets door, fluit jezelf terug en wees je ervan bewust dat anderen eigen agenda’s hebben. Geef anderen ruimte en je krijgt win-winsituaties waarbij je elkaar helpt. Dit maakt ook dat je minder op jezelf teruggeworpen wordt en je minder alleen voelt. Een win voor jou.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Deze week realiseer je je waarschijnlijk heel goed dat het leven allerminst te plannen valt. En dat er 1000 en 1 mogelijkheden zijn waaraan je nooit eerder hebt gedacht. Zat je op de automatische piloot, schakel dan terug en bekijk alle details van je situatie en omgeving met hernieuwde interesse. Wat wil je veranderen? Als ‘zekerheden’ wegvallen kunnen ook je emoties op en neer gaan als golven op zee. Flexibel meebewegen is nu het beste antwoord. Laat alles maar over je heen spoelen. Best kans dat je nieuws krijgt over mensen die ver weg wonen, of die je nu niet mag bezoeken. Zoeken naar oplossingen voor hun problemen maakt je onrustig. Besef dat zelfs de beste ideeën tijd nodig hebben om te rijpen – voordat je ze tot leven kunt wekken.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Deze week kan de deur naar nieuwe mogelijkheden zomaar openvliegen. Ondanks alle restricties geeft de weekenergie jou veel energie. Grote kans dat jij volop op zoek bent naar een nieuwe baan, dat je een nieuw bedrijf opzet of dat je onlinetrainingen/opleidingen volgt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt er waarschijnlijk veel zelfvertrouwen van en je ziet het leven met alle mogelijkheden helder voor je. Voluit willen leven is nu je drijfveer en daardoor zie je nu kansen die je eerder over het hoofd zag – of niet serieus nam. Let wel op dat emoties niet bedoeld zijn om van de daken te schreeuwen. Ze zijn bedoeld om te doorvoelen. Houd dus meer voor jezelf en stel vragen in plaats van zelf steeds met antwoorden te komen.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Dubbele gevoelens over de toekomst maken je wat onzeker. Probeer dingen niet zwart-wit te zien, of in termen van goed en slecht. Let daarentegen wel op allerlei grijstinten; alternatieve mogelijkheden die je eerder wegwuifde of niet serieus nam. Accepteer je eigen realiteit, dan kun je die van anderen ook op waarde schatten. De energie van deze week sluit prima aan bij de sfeer van pas-op-de-plaats. Die sfeer maakt ook je intuïtie wakker zodat je op het juiste moment op de juiste plaats bent en de juiste dingen zegt. Voel je de neiging om deuren definitief achter je dicht te gooien? Laat ze liever nog op een kier en blijf openstaan voor gesprekken. Vrouwelijke vrienden zijn nu onmisbaar, je begrijpt elkaar zonder al te veel woorden en dat geeft steun.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Misschien voel je je er een beetje schuldig over, maar de trilling van deze week geeft je een aantal vrolijke momenten. Je realiseert je dat slechte tijden ook goede dingen brengen. En dat je sterke schouders hebt, die veel kunnen dragen. Frustratie kan wel een stem krijgen deze week: werk dat je eerder hebt gedaan kan nu nutteloos blijken. De verleiding bestaat dan om oppervlakkig vermaak te zoeken. Netflix de crisis niet weg, maar zoek liever contact met mensen die dieper duiken of anders denken. Laat je daarbij niet leiden door competitieve neigingen, je met elkaar meten brengt niets nieuws. Nieuwsgierigheid wel! Merk ook op wat je deelt – en met wie. Er is een verschil tussen kennissen en echte vrienden. Maak tijd voor iedereen die écht belangrijk voor je is, en laat niets je daarvan afleiden.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je voelt je gemotiveerd en wilt graag proactief zijn. Met je jaarenergie van ‘dingen afronden’ is dat begrijpelijk. Deze week is het goed om te kijken naar die kluwen van gedachten, gevoelens, herinneringen, teleurstellingen, hoop, angst, verantwoordelijkheden en relaties. Voor een stabieler gevoel probeer je die bol te ontwarren: wat voelt goed en wat niet? Sta stil bij wat niet (meer) voor je werkt en neem er heel bewust afscheid van. Het is natuurlijk mooi als je erover kunt praten met iemand die je na staat. Maar ook alleen kun je het aan. Gooi het er allemaal uit, laat ook tranen maar komen. Zijn ze gedroogd, dan voel je waarschijnlijk opluchting. Probeer deze week, in plaats van dezelfde route, eens een omweg te nemen. Anders doen gaat soms vooraf aan anders denken.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden