null Beeld

Zo ziet deze week (15 t/m 21 december) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 51, 15 t/m 21 december 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Prioriteiten stellen: wat is echt belangrijk, wat zijn mijn basisbehoeftes? Je wordt deze week beter en beter in het beantwoorden van die vraag. Niet alleen in je hoofd, maar je voelt het ook in je lichaam dat ontspant als je keuzes maakt die specifiek bij jouw aard passen. Genoeg is genoeg. Deze instelling maakt ook dat je zonder al te veel geharrewar kunt omgaan met ‘lastige’ naasten. Je doet er vaker het zwijgen toe, denkt er het jouwe van en ademt rustig door. Misschien zie je de lockdown stiekem zelfs wel als een mooie manier om straks relaxte feestdagen thuis door te brengen, zonder drukte of veel visite. Verderop in de week wordt de sfeer steeds praktischer, vooral op geldgebied. Je denkt drie keer na voordat je uitgaven doet, waarschijnlijk trekt online kopen je minder. Je wilt voelen, ruiken, proeven en zien voordat je met je kaart wuift.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Je kunt niet mét ze, maar ook niet zónder ze. Waarschijnlijk worstel je deze week met de druk die je geliefde(n) of kinderen onbewust op jou leggen. Natuurlijk wil je samenzijn. Maar betekent dat ook dat je iedereen altijd maar moet helpen? En moet je het iedereen altijd naar de zin maken? De ene dag denk je van wel. De andere dag kies je meer voor jezelf – en dat is helemaal prima. Een heel jong en vitaal gevoel overspoelt je als je iets doet wat jou plezier geeft. Of dat nu een wandelingetje door een jouw onbekend deel van je woonplaats is, of jezelf trakteren op kerstkransjes – of twee – bij die macchiato. Laat je daarom niet opjutten, dan kom je er nog sneller achter wat jouw lichaam en geest het beste kan gebruiken om optimaal te genieten. Richt je aandacht daarom vaker op dagdromen en vul de vraag: ‘Wat als…’ in.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeien, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: De week staat voor jou in het teken van huiselijke feestelijkheden. Niet alleen de komende kerstdagen, maar ook andere feestelijkheden zoals verlovingen, geboortes of jubilea kunnen je bezighouden. Hoe vul je het leuk in terwijl je de maatregelen in acht neemt? Boosheid over restricties zet je nu gemakkelijk om in creativiteit, het is een super =uitlaatklep. Zit je ondanks goede vibraties toch in een dip, dan is dit een prima week om oud zeer eens onder een vergrootglas te leggen. Eng? Ja, er kunnen tranen komen. Maar je realiseert je daarna vast en zeker dat je nu volwassen bent, en zelf kunt kiezen hoe je omgaat met de verdrietige delen in jezelf. Zijn knuffels van anderen niet mogelijk, geef jezelf dan eens een handmassage. Verzorg je nagels, lak ze lekker kerstig vuurrood. En doe hetzelfde met je voeten; die dragen je tenslotte dagelijks trouw door het leven.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes. Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Zat jouw levensfilm de afgelopen weken op de fastforwardstand, deze week lijkt het meer op slowmotion. Hoewel je misschien (nog) geen vakantie hebt, is het tempo slak momenteel. Waarschijnlijk voel je je ook zo: zwaar op de hand en misschien wat boos of verdrietig. Zijn er toch verplichtingen, dan sleep je je er op je tandvlees doorheen. Kun je de huidige lockdown zien als een welkome retraite, dan houd je de moed erin. Ga verleidingen die je normaal zoekt, zoals sociale media, te veel eten en kletsen met anderen nu vaker uit de weg. Bedenk hoe je deze periode kunt aangrijpen om – heel traag – veranderingen aan te brengen die je nu al langer voor je uit schuift. Check ook eens hoe alles wat je doet effect heeft, vooral als je niets terugverwacht. Geef een ander voorrang in het verkeer, leg een minicadeautje neer op de mat bij de buren of groet drie onbekenden met lachende ogen. Jij een goed gevoel, de ander een goed gevoel.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos wijzigingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Geldzaken houden je waarschijnlijk lang in een zakelijke sfeer – en in je hoofd – deze week. Waarschijnlijk pluk je nu de vruchten van eerdere inspanningen, krijg je (eindelijk) die corona-euro’s, een bonus of promotie of verkoop je iets waardevols zoals een huis. Het levert je in ieder geval een vol banksaldo op. Het brengt je ook in een dankbare sfeer. Had je soms het gevoel dat je niet werd opgemerkt, gezien of gehoord, dan wordt dat nu goedgemaakt. Ben je verliefd, dan verschijnen er plaatjes van witte jurken, Venetiaanse bootjes en heel veel positief geworstel tussen lakens op je netvlies. Geniet, maar stel grote beslissingen liever uit. De 5-energie is onrustig en zal je ook in het komende jaar nog bezighouden. Gevoelens veranderen snel. Kijk vooral wat je op praktisch gebied aan elkaar hebt, en of je echt maatjes kunt zijn.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: De trilling zorgt ervoor dat jij jezelf deze week de vraag: ‘Wat leer ik van dit alles?’ stelt. Ondanks omstandigheden waarop je zelf weinig invloed hebt, houd je je eigen vibe hoog door je te concentreren op je reacties. Want daarop heb je wel zelf invloed. De week geeft je cadeautjes in de vorm van filosofische gedachten. Werk je in de zorg, het onderwijs of een andere dienstverlener, dan ben je waarschijnlijk moe, maar ook blij en trots dat je je steentje mag bijdragen. Ben je ondernemer, of werk je voor een bedrijf, dan denk je misschien aan een (vervroegd) pensioen of aan een (online) thuisstudie om straks beter aan je werktrekken te komen. Privé heerst ook een relaxte sfeer die vooral te danken is aan jouw mindset: leven en laten leven. Je laat je niet zo snel van de wijs brengen nu. Focus op: je gevoel voor humor, de gulle lach is een prima medicijn voor winterblues.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Grote kans dat jij het licht ziet op een levensgebied waar je de afgelopen jaar onbeholpen overheen strompelde. Je weet opeens hoe je met een situatie moet omgaan, of wat er nodig is om de hechtingen voorgoed uit oude wonden te trekken. De eerste dagen van deze week ben je er misschien nog wat onzeker over. Maar zelfvertrouwen neemt richting eind van de week enorm toe, vooral als je met intimi kunt delen wat je bezighoudt. Communicatie, loyaliteit en vriendschap spelen zeer belangrijke rollen deze dagen, ze hangen ook nauw samen. Weet dus wie je vrienden zijn, en wie niet. En gedraag je ernaar. De té lieve, té brave persoon mag voorgoed uitgezwaaid worden: jij weet het beste wat jouw hart sneller doet slaan. Heb je een partner, dan moet hij/zij het deze dagen waarschijnlijk vaak zonder je stellen. Je trekt je terug, bij voorkeur in de natuur. Het batterijlampje wordt groen.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Concentratie is ver te zoeken momenteel, je gedachten dwalen continu af. Je voelt je waarschijnlijk heen en weer getrokken tussen uitersten, alles voelt dubbel. Je werk baart je waarschijnlijk nog de meeste zorgen. De ambities die dit 8-jaar jou meegeeft waarmaken is namelijk wel een dingetje… Misschien heb je het gevoel dat je achter de feiten aan hobbelt, en er niet veel aan kunt doen. Dat geeft een heel wankel gevoel, alsof er een poot van je kruk is afgezaagd. Steun krijg je van vrienden, of collega’s die begrijpen wat je doormaakt; omdat ze in soortgelijke situaties verkeren. Kom je in de verleiding om al die ellendige verhalen met elkaar te vergelijken: stop dan. Het maakt je alleen maar pessimistisch. Breng liever licht en lucht in je huis en omgeving. Brand kaarsjes voor (overleden) dierbaren, hang die buitenverlichting op en ruim die rommelkamer of zolder op. Wees lief voor jezelf, het wordt langzaam beter.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je verbaast je misschien dat je je ergens heel bevoorrecht voelt deze week. Heb je soms het gevoel dat je in een komische film terecht bent gekomen? De lockdown versterkt dat effect en waarschijnlijk valt veel je ‘zomaar’ toe: er is geld, je hebt een dak boven je hoofd en eten. Wat wil je nog meer? Koester dat dankbare gevoel door terug te denken aan jouw persoonlijke situatie van een paar jaar geleden. En zie hoe ver je inmiddels bent gekomen. In dit 9-jaar zit je aan het eind van een cirkel waardoor je kraakhelder ziet wat je allemaal al bent ontgroeid. Steekt verdrietigs de kop op, neem dan tijd om dat gevoel te doorvoelen. Je hebt veel meegemaakt en kleerscheuren waren onvermijdelijk. Blijf ook in contact met de mensen van wie je houdt. Aandacht geven kost geen geld, dus schenk het overvloedig door je oren op de luisterstand te zetten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden