null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Zo ziet deze week (16 t/m 21 februari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Getty Images/iStockphoto

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2021.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9 is je persoonlijke getal voor 2021

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 je persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021, en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 7, 16 t/m 22 februari 2021:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De juiste vragen leveren deze week de juiste antwoorden op. Je bent misschien bezig met geldzaken, overleg met je accountant, hypotheekadviseur of bank. Of er wordt een nieuw apparaat in je huis geïnstalleerd waarvan je de gebruiksaanwijzing moet leren kennen. Zorgen dat je zélf van de hoed en de rand weet is nu belangrijk. Informeer jezelf dus, los van je eventuele partner, en schrijf informatie op zodat je deze later terug kunt vinden. De manier waarop je communiceert en jezelf presenteert staat ook in de schijnwerpers. Gedraag je je respectvol naar anderen, dan krijg je meer voor elkaar. Anderen geven je deze dagen misschien wel wat je nodig hebt, maar wat willen zij ervoor terug? Zijn andermans verwachtingen en idealen anders dan die van jou? Kom niet in de verleiding om toe te geven aan situaties die je een ongemakkelijk gevoel geven. ‘Nee’ is ook een antwoord, uitleg geven hoeft niet.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Denk eens aan de mensen die het meest belangrijk voor je zijn. Welke lessen leer je van hen? Jouw 2-jaar staat in het teken van rustige, sociale ontwikkeling en deze week steek je wat op over geduldig en selectief zijn: wat past bij mij? Je leert meer open in de wereld staan; verwachtingsvol maar niet goedgelovig. ‘Wat als…’ gedachten kunnen je hoofd vullen. Besteed daar niet te veel aandacht aan, het geeft alleen maar onrust. Dit zijn dagen waarop je dankbaar kunt omgaat met ‘wat er is’. Of dat nu een (corona)test of vaccinatie is, wachten op uitslagen of nieuws of een conflict met een collega, je partner of (klein)kinderen. Giet je mening niet in beton. Vecht niet terug. Sta open voor wijsheid uit allerlei windrichtingen en van allerlei soorten mensen: van je baas tot die Afrikaanse sjamaan. Een frisse kijk op dingen kan nu een groot verschil maken in je leven.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Je hikt misschien tegen dat laatste stapje aan. Zal ik, zal ik niet? Ondanks optimisme kriebelen er ook twijfels rondom een te nemen beslissing. Ga er maar vanuit dat gemengde gevoelens niet te voorkomen zijn. Erken die potpourri van emoties maar gewoon, het is alleen maar een teken dat je voor -en nadelen helder op een rijtje hebt. Een vriend(in), voormalige partner of baas kan je uit de tent proberen te lokken. Sommige mensen houden gewoon van onruststoken of hebben in deze tijd meer behoefte aan discussie. Raak je van slag, doe dan maar een stapje opzij om directe confrontatie te vermijden. Met ‘ik weet het niet’ kun je iemand de wind uit de zeilen nemen. Conflicten vermijden maakt ook dat je deze week toekomt aan iets dat jij belangrijk vindt, en dat is blijven liggen. Dit afmaken geeft een heel voldaan gevoel.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je NIET wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Je wilt veel bereiken en dat voelt deze dagen ook als ‘veel’. Waarschijnlijk weet je even niet meer waar je moet beginnen. Raak je ontmoedigd of gefrustreerd, ren dan niet meteen naar de koelkast of koekjestrommel om dat gevoel weg te eten. Bel liever die wijze vriend(in) voor advies. Bedank sowieso vriendelijk voor méér werk. Stel je terughoudend op naar mensen die je claimen. Aan jezelf toekomen is ook belangrijk. Heb je veel vragen? Ga gewoon even met je ogen dicht op de bank liggen. En laat alles door je heen gaan, terwijl je nergens op doordenkt. De spirituele les die de trilling je nu meegeeft, is dat alles wat je meemaakt – leuk of niet – een reden én nut heeft. Misschien merk je dat nu nog niet. Maar op lange termijn zul je terugkijken en een aha-ervaring hebben.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Niet de meest gemakkelijke week. Je energieniveau is waarschijnlijk aan de lage kant en je kunt je wat eenzaam voelen. De weg voor je lijkt mistig. Ga er maar vanuit dat je uiteindelijk als een elastiekje terug zult veren, waarschijnlijk in betere vorm dan ooit. In dit onvoorspelbare 5-jaar, dat ook nog jouw persoonlijke jaarnummer is, horen uitdagingen en grote veranderingen erbij als veren op een kip. Vertrouw er maar op dat alles – linksom of rechtsom – ‘goed’ komt. Mediteer, luister naar relaxte muziek (zonder tekst), schrijf in een dagboekje of schrift: het is nu goed om onrustige gedachtenflarden te ordenen en te laten gaan. Hoewel je misschien het idee hebt dat je wereld traag beweegt, houd je je ogen wijd open voor vooruitgang. Bouw je zelfvertrouwen verder op door nieuwe informatie te integreren en te vragen om feedback: wat vind jij? Verzamel feiten en cijfers, dan houd je een betere balans tussen overenthousiast, of te pessimistisch worden.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Grote kans dat je doet wat je moet doen, maar niet altijd wat je wilt doen. Daarin kun je deze week een betere balans aanbrengen. Combineer hiervoor je praktische aanpak met een creatieve vleug. Kijk om je heen naar mensen die het volgens jou super doen; je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Gebeurt er iets dat je bootje al te veel doet deinen, denk dan terug aan hoe je iets in het verleden hebt opgelost. Kun je er een moderne draai aan geven? Wees je er in ieder geval van bewust dat de nadruk in dit 6-jaar ligt op verantwoordelijkheden. Maar ook: dat je niet ieders last kunt verlichten. Over sommige dingen heb je gewoon geen controle: leef ermee! De trilling van de week kan hulp uit onverwachte hoek brengen, net als een onverwachte meevaller op financieel gebied. Misschien wordt zelfs een schuld vereffend. Het geeft opluchting, en de kans om het grote plaatje te herkennen, in plaats van te verdwalen in oppervlakkige afleidingen.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Luister deze week heel nauwkeurig tussen de regels door als anderen je iets vertellen. Observeer daarna hun acties. Is wat iemand doet in overeenstemming met wat iemand zegt? Ga er ondertussen niet vanuit dat je al weet hoe de ander in elkaar zit. Of: hoe jij zelf in elkaar zit! Onder de oppervlakte ontwikkelt zich van alles. Dit hoeft geen monster van Loch Ness te zijn, mogelijk is het een lieve kleine Zeemeermin. Luister daarom vooral naar je intuïtie, het gevoel van ‘weten’ zonder dat daarvoor bewijzen nodig zijn. Heb je last van angsten? Wees je er dan van bewust dat 99,9% daarvan nooit zal uitkomen. Ben je momenteel bezig met pensioen-, reis- of verhuisvragen? Kauw er maar wat langer op als je gevoel erover nog niet rustig is. Hoewel veranderingen momenteel heel subtiel zijn (zodat je er langzaam aan kunt wennen), maak je waarschijnlijk wel een grote start met een gezonde gewoonte. Minder snacken, meer bewegen?

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Openbaart zich deze week een speciaal talent bij je? Ontdek je sluimerende wensen? Of sta je in de schijnwerpers? Het hoort bij de 8-vibratie die zich deze week op persoonlijk vlak kenbaar maakt. Als je werkt, dan word je nu waarschijnlijk in je voordeel beoordeeld. Men ziet je grote inzet. Ook mogelijk dat je deel uitmaakt of gevraagd wordt voor een team of denktank om iets moet te redden of veranderen. Je mening wordt in ieder geval meegewogen en belangrijk gevonden. Je ervaart het allemaal als opwindend, maar het kan ook wat extra slapeloze uurtjes veroorzaken. Je verantwoordelijkheidsgevoel is groot. Woon je samen met je partner en/of kinderen, dan hik je misschien aan tegen een mededeling. Iets met kleiner wonen en/of besparingen? Merk op wanneer zelftwijfel je gedachten beginnen te domineren. Sluit je vooral ’s avonds als je moe bent eerder af. Prioriteiten stellen is nu de sleutel voor meer rust.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Twee stappen vooruit, drie terug? Het is waarschijnlijk net alsof het universum je deze week tegenhoudt – of dat mensen en/of autoriteiten je constant hinderen. Geen nood, het is een tijd van vernieuwing en die verloopt niet in een rechte lijn. Je grootste kracht schuilt nu in je vermogen om naar binnen te keren. Haal je energie uit visualisatie. Zie het leven dat je wilt leven voor je, en doe net alsof je het al lééft! Maak er een moodboard over en hang het ergens op waar je het dagelijks ziet. Voel wat dit beeld met je doet: die grote glimlach, die zucht van verlichting. Maak ondertussen letterlijk ruimte in je omgeving. Ruim overbodige spullen op, ook als ze niet direct in de weg liggen. En ga contact met mensen die teveel energie vragen uit de weg. Neem een filosofische houding aan en gedraag je als het water dat om stenen heen vloeit.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden