null Beeld

Zo ziet deze week (16 t/m 22 maart) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 11 (16 t/m 22 maart 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Een tijdrovende gewoonte of activiteit kan deze week voorgoed bij het grofvuil. Wow, loslaten geeft lucht! Eindelijk ontstaat genoeg ruimte om dat nieuwe pad in te slaan. Onder invloed van de trilling ben je nu heel gemotiveerd om te bouwen, ontwerpen, repareren of te herorganiseren. Kan ook aan een relatie of huwelijk zijn, trouwens. Waarschijnlijk heb je een helder idee voor de toekomst en begin je je leven er omheen te vouwen. Verlies nu de details niet uit het oog. Concentratie is de sleutel, net als buiten de kaders denken. Denk groot. Denk lange termijn. En loop de kantjes er niet af! Ergens je best voor doen, betekent niet dat je je uit hoeft te sloven. Houd je grenzen in de gaten door momenten voor jezelf te nemen. Vooral gezond eten geeft energie. Het internet brengt je deze week ook dichter bij een gewenste uitkomst. Kan iets met online daten zijn, of iets dat je koopt of verkoopt.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Opgewonden. Dat is het woord dat in de sfeer van de 2-trilling past deze dagen. Misschien verwacht je dat er iets speciaals gebeurt (verkiezingen?) of rommelt het in je persoonlijke leven. Ga na of een vriend, oudere, geliefde of kind je aandacht nodig heeft. Is dat niet het geval, vermijd dan vooral om te piekeren over dingen die niet in je invloedsfeer vallen. Als je hulp gewenst is, sta je toch wel paraat met raad en vooral ook daad. Dat vriendelijke stapje extra doen voor een ander valt op. Krijg je een compliment, dan moedigt je dat nu zelfs aan om iets te doen dat buiten je comfort zone ligt. Omdat je gevoelig bent voor ‘de ander’ deze week, kan een ondoordachte opmerking in je verkeerde keelgat schieten. Verslik je er niet in! Spuug het uit door degene direct van repliek te dienen: ‘Wat een rotopmerking!’ Laat het vervolgens van je rug afglijden.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Een schuldgevoel kan aan je knagen. Je voelt je waarschijnlijk verantwoordelijk voor iets dat mis is gegaan. Weet dat je het niet anders had kunnen aanpakken – met de kennis van toen heb je je best gedaan. Nu is het tijd om die irrationele gedachten dat je iets fout hebt gedaan bye-bye te zwaaien. Keuzes zijn gemaakt, je kunt het niet meer veranderen. Met de kennis van nu zul je betere beslissingen nemen. De week staat verder in het teken van contacten, zowel in de zakelijke als relationele sfeer. Alternatieve manieren van marketing kan moois opleveren. Net als alternatief onderwijs voor (klein)kinderen of alternatieve zorg voor ouder(s)en. Alles wat buiten het ‘reguliere’ valt heeft je aandacht. Jouw advies wordt serieus genomen, maar let erop dat je niet probeert iemand om te praten. Ondersteun waar het kan, maar houd in je achterhoofd dat iedereen zijn eigen pad loopt, inclusief bijbehorende uitdagingen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Energie is je middle name deze week. Je vraagt je misschien verwonderd af waar het vandaan komt. Want voor je gevoel kijk je misschien tegen een Mount Everest aan werk aan. De trilling brengt alles in beweging, schudt het op en doorbreekt monotone werkzaamheden of saaie situaties. Aan iets bouwen is je jaarsfeer en met de energie van deze week zet je dingen gemakkelijk in gang. Misschien pak je nu daadwerkelijk datgene op wat je al langer wilde: een nieuw verfje op de muur, de badkamervloer opnieuw betegelen of die oude meubels recyclen. Ook is er kans op goede berichten over geld, of je gezondheid. Je beschermengel zit stevig op je schouder. Dat gezegd hebbende: een week om je nek uit te steken en risico’s te nemen is het niet. Er geldt een behoudende sfeer. Hoed jezelf ook voor het maken van aannames over iets of iemand. Je kunt er nu helemaal naast zitten. Stel liever open vragen.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: De les van de week? Doen wat jij persoonlijk goed acht, zonder je veel aan te trekken van wat anderen – of de groep – correct vindt. Wel heb je misschien nog de neiging om je keuzes geheim te houden, en daar kan onnodig veel energie naartoe stromen. Maak je je soms nog een tikkie te druk om wat anderen van jou vinden? De trilling geeft je deze week de kans om nog ‘echter’ te worden. Jouw persoonlijke vijf-jaar is in harmonie met die van de wereld, waardoor je daarin grote stappen kunt zetten. Meer zelfvertrouwen is je bonus! Staat iets of iemand je in de weg, dan blijkt het nu gemakkelijk om er omheen te onderhandelen. Alles wat te maken heeft met de aan- of verkoop (of huur en verhuur) van huizen trilt lekker weg. Onderhandelingen verlopen vlot, mits je je doel niet uit het oog verliest. Best mogelijk ook dat je radicaal van gedachten verandert op het woon- en/of financiële front. Misschien zie je toch liever af van mogelijk hogere lasten of bedenk je een manier tot besparen.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Deze actieve week daagt je uit om alles op een rijtje te zetten. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel helpt je daarbij. Misschien bezoek je – samen met je partner – een coach of therapeut, help je een oudere of ben je gewoon druk om je sociale leven stukje bij beetje op te pakken. In ieder geval doe je daarmee iets voor je eigen welzijn op langere termijn. Je emoties kunnen nu wel behoorlijk opspelen. Onthoud daarbij dat een emotie maar ongeveer 90 seconden bij je blijft. Blijf je na een stressvolle gebeurtenis lang boos, verdrietig of bang? Check dan je gedachten over hetgeen dat het veroorzaakte. Door anders over de situatie te denken, krijg je meer rust en hoef je emoties niet los te laten, maar laten ze jou los. De trilling daagt je dus uit om (ook oude) pijnpunten op een andere manier te bekijken. Weet dat je sommige situaties – of mensen – gewoon bent ontgroeid.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: De zoektocht naar een bevredigend doel in je leven maakt dit een heel roerige week. Goede informatie komt tot je via ervaringsdeskundigen, je spiegelt je graag aan ouderen en gaat in gesprek. Al die informatie verwerken tot een soepje dat jou voedt, kan wel vermoeiend zijn. Langzaam kleine hapjes nemen zorgt dat je je niet verslikt. Het lastige van het verleden achter je laten, is dat je nog niet veel zicht hebt op hoe de toekomst eruit gaat zien. En: dat het verleden je heeft gevormd tot wie je nu bent, waardoor je er altijd mee vervlochten blijft. Focus nu vooral op wat je hebt geleerd over jezelf en op jouw persoonlijke, bijzondere talenten. Wees daar niet te bescheiden over: wat jij kunt, kan lang niet iedereen. Ondertussen is het belangrijk dat je dagelijks tijd maakt voor iets dat die gulle glimlach op je gezicht tovert. Dieren en de natuur zijn goede inspiratiebronnen.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Of de trap je nu naar beneden of naar boven brengt: je bent precies daar waar je zijn moet deze week. Uitdagingen slijpen je karakter fijn als een diamant: zelfdiscipline, tactvol reageren, geduldig zijn. Geef je er maar helemaal aan over, dan leer je het meest – en het snelst. Grote kans ook dat de restricties van de pandemie je opbreken. Dat uit zich in kritiek leveren op je omgeving (je gezin, de politiek, collega’s, je baas?), maar vooral ook op jezelf. Je bewust zijn van die neiging is het halve werk. Je gevoel voor humor bewaren en jezelf onderdompelen in je werk helpt nu ook. Net als weten wanneer je moet ageren en wanneer je beter op de achtergrond kunt blijven. Maak er een gewoonte van om alles waarvoor je dankbaar bent voor het slapengaan door je heen te laten gaan. En let op ideeën die je ’s ochtends vlak na het wakker worden te binnen schieten. Gat in de markt?

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Er komt meer beweging in je sociale leven, en je slaakt waarschijnlijk een zucht van opluchting. Gevoelens van verbinding, warmte, ergens bij horen en optimisme maken het een heel prettige week. Dolletjes worden gemaakt, je hoort misschien leuk nieuws van een oude vriend(in). En ben je single, steek dan tijd in je netwerk – al moet ontmoeten nog steeds online. Maak je niet druk als een date niet vlot antwoordt of belt. Als diegene echt interesse heeft, dan komt dat vanzelf goed. De fantasierijke weeksfeer maakt je ook gevoelig voor oplichting, dus trap niet in mooie praatjes van iemand (een bekende?) die je iets wil verkopen. Verhalen mag je gerust met wat korrels zout nemen. Die van jezelf ook! Overdrijf niet en maak geen beloftes die je niet na kunt, of wilt, komen. Het werk staat misschien (nog) op een laag pitje, of is niet erg uitdagend. Dat komt nu niet verkeerd uit, want je hebt zin in iets gezelligs.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden