null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (17 t/m 23 maart) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 12, 17 t/m 23 maart 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Je verandert waarschijnlijk, al dan niet noodgedwongen, van aanpak deze week en het is daarbij goed om realistisch te zijn over wat je wel en niet kunt doen. Houd vastgeroeste gewoontes of gedachten die verandering belemmeren tegen het licht: passen ze nog bij je? Intuïtief doe jij waarschijnlijk het juiste waardoor je situatie verbetert. Luxe aankopen geven je nu een dubbel gevoel: heb ik dit wel nodig? Ook al heb je een stabiele basis, in deze tijd is het wel handig om een Plan B te hebben, ook financieel. Krijgen zaken uitstel, bedenk dan dat hier een heel praktische reden achter ligt. Het leven vertraagt tijdelijk, zodat het grote plaatje kan verbeteren. Laat je niet meeslepen in angst en praat niet te veel in termen van problemen. Oplossingen komen altijd, al kost het wat tijd. Richt je op de dingen die je wél kunt doen.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Onverwachte gebeurtenissen frustreren je misschien in eerste instantie. Maar tolerantie kan deze week veranderen in geduld. En geduld in een ontspannen houding waardoor inzichten ruimte krijgen om bij je binnen te komen. Deze week zie jij al gauw voordelen van moeilijke situaties en je neemt maatregelen. Hierdoor kun je je normale routine grotendeels volgen en mensen zien je als voorbeeld. Je brein werkt vliegensvlug deze dagen en je zoekt misschien naar de diepere betekenis van dingen die gebeuren. Laat je praktische kant hierin leidend zijn. Je bent ook vlug met woorden deze week, kan best zijn dat je iemand op z’n tenen trapt met een rake opmerking. Je hebt waarschijnlijk wel gelijk, maar besef dat excuses de weg vrij maken voor meer begrip. Oprechte belangstelling tonen voor hoe een ander denkt en doet levert je krediet op.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Zelfs als je bezorgd bent over of je wel gezond bent of blijft, voel je je deze week toch behoorlijk happy en optimistisch. Kan best zijn dat het leven je nu last-minute verantwoordelijkheden geeft die je heel graag doet, of waar je veel voldoening uit haalt. Je voelt je waarschijnlijk heel levendig en wakker. Af en toe overweldigen alle verschillende gevoelens je waarschijnlijk, omdat ze tegenstrijdig lijken. Bekijk ze één voor een: ook angst en boosheid horen erbij. Geef ze ruimte, dan vloeien die sterke emoties ook gemakkelijk weer weg. Hoewel je nu misschien minder live sociaal contact hebt, voel je je toch verbonden en je hoort waarschijnlijk van mensen die je niet vaak spreekt. Hierdoor herontdek je oude connecties. Luister je naar slecht nieuws, probeer dan in je achterhoofd te houden dat iedereen zijn eigen pad loopt in het leven. Je kunt niet overal de helpende hand toesteken.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Met alle spannende ontwikkelingen op de achtergrond begraaf jij je liefst, heel stilletjes, in het werk. Het is jouw persoonlijk tactiek momenteel en juist door jouw rustige optreden krijg je veel voor elkaar. Je leert hier veel van, en groeit. Het gevaar schuilt nu in de momenten waarop je even niets omhanden hebt. Pas dan op dat je niet gaat malen, dat kan vooral ’s avonds en ’s nachts gebeuren. Dingen waarop je geen vat hebt blijven analyseren, werkt averechts op je gemoedsrust. Je bent nu ook geneigd om opmerkingen persoonlijk op te vatten. Bedenk dat mensen vaak helemaal opgaan in hun eigen wereldje en dat zelfs opmerkingen die vervelend overkomen, niet op jou slaan. Het codewoord voor deze week is balans en het bewaren van je heldere geest. Meditatie werkt nu super bij je. Pak je rustmomenten.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Beslissen gaat rap deze week en ben je in een positie van leiderschap – in het groot of klein – dan volgen mensen jouw voetsporen graag. Deze week laat je zien waar jij het accent moet leggen. Er zijn misschien belangrijkere klussen te klaren dan die waarmee je je normaal gesproken bezighoudt. Mooi is dat jouw instelling ‘alles is mogelijk’ nu heel bruikbaar is. Je bent heel flexibel en neemt heel zelfbewust je ruimte in. Je bent je meer dan ooit bewust van gevoelens, neemt er verantwoordelijkheid voor en dat heeft als bijkomend voordeel dat je jezelf steeds minder vergelijkt met anderen. De inzichten die je nu over jezelf krijgt, kunnen zelfs bepalend zijn voor de rest van je leven. Zet die zelfbewuste vibratie ook door in je financiën, want daar schort het misschien een beetje. Investeer tijd en aandacht in lange termijn doelen, ook al is de horizon mistig.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Emoties die over elkaar heen buitelen horen bij jouw jaarsfeer, je voelt je waarschijnlijk behoorlijk rusteloos. Deze week doe je waarschijnlijk extra je best om je er niet door te laten meeslepen. Aan de ene kant wil je oude bagage heel graag achter je laten en de ramen opengooien om die frisse wind door je leven te voelen waaien. Aan de andere kant overvalt de angst voor het onbekende je regelmatig. Die angst overwin je door je niet te laten afleiden door andermans reacties, meningen en oordelen. Kijk naar de feiten en beslis zelf wat het beste is voor jou en in jouw situatie. Je mag nu aan jezelf denken en gul zijn voor jezelf. Door schijnbaar negatieve omstandigheden – vertraging, uitstel of zelfs afstel – kunnen dingen opeens heel positief voor je uitpakken. Er wordt iets duidelijk dat je voorheen niet herkende als zijnde ‘van jou’ of ‘voor jou’.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Het leven dirigeert je deze week rap naar die nieuwe uitdaging; of dat nu een mens is, werk of een liefhebberij. Herschik je prioriteiten, of begin opnieuw aan iets dat je tijdelijk hebt laten liggen. Het komt dan beter uit de verf. Knellende banden worden nu ook losser, je merkt dat oude wonden niet meer zoveel pijn doen. Je beseft dat er iets in je geheeld is. Dat maakt de weg vrij naar een nieuw begin. Iemand kan proberen om je onder druk te zetten, waardoor je tijdelijk anders of sneller moet reageren of werken dan je gewend bent. Blijf nu bij jezelf en geef duidelijk je mening en grenzen aan. Sta voor je eigen gezondheid. Kan ook zijn dat je tempo nu, door omstandigheden van buitenaf, omlaagduikt. Zoveel ruimte in je agenda voelt waarschijnlijk vreemd en onwennig. Benut de ruimte voor zaken die zijn blijven liggen, of iets waarvoor je nooit tijd had. Iets afmaken of oppakken voelt nu enorm bevrijdend.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Werkdruk wordt opgevoerd, jij moet deze week heel creatief denken. Dit opent je ogen voor je eigen talenten en je krijgt waarschijnlijk een helder idee over waar jij je in de toekomst voor wilt inzetten, over hoe je wilt leven. Jouw ware ‘zelf’ komt nu heel duidelijk door. Om je nog meer bewust te worden, sta je stil bij uitspraken die je over of tegen anderen doet. Waar zie jij beperkingen? Waar denk jij negatief? Het is nu tijd om ook die gewoonten los te laten. Wees daarbij zacht voor jezelf, je zit in een gevoelig proces dat gaat over nauwere verbindingen en samenwerken. Best eng! Weet je het even niet, druk de pauzeknop in en vertraag je tempo. Het idee van ‘hoe’ iets aan te pakken komt nu in de vroege ochtend, als je net wakker wordt. Schrijf ook je dromen op, die kunnen nu heel symbolisch en voorspellend zijn.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Het voelt waarschijnlijk vreemd met alle onrust in de wereld, maar om redenen waarvan je je misschien niet bewust bent, voel je je nu positief opgewonden. Het lijkt of de wereld in een soortgelijk proces zit als jij. Misschien begin je je zelfs heel comfortabel te voelen bij veranderingen. Je kunt nu, zonder opsmuk, jezelf zijn. Laat dat realisme ook zien in de manier waarop je met anderen omgaat. Gewoon helder zijn over wat je doet en wilt – geen verborgen agenda’s, geen bijbedoelingen – daarmee inspireer je anderen. Maak ruimte voor je verborgen talenten, die mogen nu gezien worden. Hoewel je groepsactiviteiten of reizen nu even moet uitstellen, zweef jij op een sociale wolk. Kan best zijn dat je verliefd bent of wordt. Of dat er een kind of kleinkind in je leven is gekomen. Onverwachte ontmoetingen zijn nu ook een bron van inspiratie, jij ziet nu de diepere betekenis van ‘toevalligheden’.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden