null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (17 t/m 23 november) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 47, 17 t/m 23 november 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Waarschijnlijk heb je deze week regelmatig het gevoel dat je – vrij vertaald naar de Rolling Stones – vastgeklemd zit tussen een rots en een harde plek. Oplossingen lijken ver weg. En je komt erachter dat je niet op alles voorbereid kunt zijn, maar moet roeien met de riemen die je hebt. Het is nu de kunst om toch die momentjes te waarderen waarop de zon achter de wolken vandaan komt. Die blik van verstandhouding met een collega, die kop koffie met een vriendin, dat appje van een geliefde: best mogelijk dat iemand een opmerking maakt waarmee je verder kunt. Romantiek bloeit als je deze dagen terugdenkt aan de tijd waarin je net verliefd was, en alles vanzelf in een stroomversnelling kwam. Ben je (online) aan het daten: let op eigenschappen als humor en (zelf)waardering. Daarop kun je altijd terugvallen.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Een week van slow-motion, terwijl jij liever snelheidsrecords doorbreekt. Houd je in als iemand traag reageert, of langer over iets doet dan jij nodig acht. Gebruik de tijd liever om nauwkeurig naar het geschrevene; contracten, mailtjes en bestellingen, te kijken. Foutjes en onduidelijkheden duiken daar nu in op. Er valt nog te corrigeren en aan te vullen. In relaties gaat het deze dagen over schema’s, klusjes en de financiën. Is je partner eigenwijs? Gebruik humor, geen hamer. Je hebt misschien een sterke drang om dingen NU op te lossen, maar de ander surft op een tragere golfslag. Als vrijgezel heb je nu misschien meer moeite om positief te blijven, negatieve gedachten over geldzaken kunnen je angstig maken. Je voelt je waarschijnlijk kwetsbaar. De remedie: houd een dank-dagboekje bij. Schrijf er dagelijks drie zaken in op die je blij maken – en waarvoor je dankbaar bent. Vanuit die mest groeien de mooiste bloemen.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creatieve sappen vloeien, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Een persoonlijk assistent zou jou deze week wel mooi uitkomen. Zoveel te doen en zo weinig tijd! Werk je voor een bedrijf, dan kan een veranderd beleid jou niet slecht uitkomen. Je kunt je richten op zaken die voorheen bleven liggen – en die toch erg waardevol blijken. Werk je thuis, dan kom je pas nu écht achter de voor- en nadelen. Welke kant wip je op? In de liefde voel je je misschien wat rusteloos. Is die relatie wat je wilt? Een goed moment om een paar dagen solo door te brengen en daar eens bij jezelf over na te voelen. Misschien moet je je verwachtingen wat meer opschroeven? De uitdaging ligt er, jij bent degene die deze handschoen kan oppakken. Fysiek voel je waarschijnlijk ook wat onrust. Probeer dat niet weg te eten, of drinken. Ga in plaats daarvan naar buiten en beweeg. Tijdens die regenbui zit er meer zuurstof in de lucht – goed voor een helder hoofd!

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Een grote verandering waaraan je al langer bouwt, loopt waarschijnlijk vertraging op. Letterlijk en/of figuurlijk valt er ‘schade’ te herstellen. Contracten kunnen opengebroken worden, je hebt misschien overleg met huiseigenaren, bazen of mensen van financiële instellingen. Het betekent in ieder geval overwerk. Je voelt je waarschijnlijk zeer verantwoordelijk voor de goede afloop. De kans om het mentorschap op te pakken, ligt er ook. Kan best zijn dat een jongere – kind, kleinkind, stagiair – om advies bij je komt. Denk je dat iemand anders daar beter in is? Delegeer pas als je dat zeker weet. Ondanks drukte de tijd nemen om in de materie duiken kan je nu veel dank opleveren. In relaties is het belangrijk om je niet door de buitenwereld te laten beïnvloeden. Familieleden kunnen je als vrijgezel pushen om te daten. Antwoord met een knipoog, en blijf bij je eigen waarden.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos wijzigingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Grote kans dat je emoties alle kanten op schieten deze week. En: dat je – meer dan anders – rust en stilte nodig hebt om jezelf in balans te houden. Misschien pieker je over dingen die anderen (over je) zeggen, en voel je je wat verwaarloosd of alleen. Je gedachten zijn in ieder geval wat chaotisch, zelfs als je leven verder eigenlijk gewoon z’n gangetje gaat. Een gesprek met een coach, of gewoon een lieve, wijze vriend(in) kan deze week veel lucht geven. Je bent nu ook gevoelig voor mobiliteitsproblemen: je fiets of auto weigert misschien dienst en je kunt struikelen en je bezeren. Ga eerder van huis om niet gehaast te raken en neem meer tijd voor alledaagse dingen. In de liefde is het nu belangrijk om jezelf en jouw leven niet te vergelijken met dat van anderen. Je bent uniek, ook als je dat zelf nu niet op die manier ervaart.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Je verantwoordelijkheidsknoppen worden behoorlijk diep ingedrukt deze week. Er vallen veel moetjes af te werken, maar je hebt ook het gevoel dat je lekker opschiet. Er komt een bepaalde efficiency of meer creativiteit in je handelen – of je raakt gewend aan een nieuwe manier van werken. De week geeft je in ieder geval de kans om steviger op eigen benen te staan. En: om die ‘onafhankelijkheid’ ook van je kruin tot in je tenen te voelen. Vergeet niet om je omgeving en iedereen die je daarbij helpt, te bedanken. Je doet het niet alleen, we zijn allemaal van elkaar afhankelijk. Kleine, vriendelijke gestes hebben nu een groots effect. Je ziet mensen voor wat ze waard zijn. In de liefde speelt inzet nu een grote rol. Heb je daar steken laten vallen, of weinig tijd voor gehad? Haal wat lekkers af bij een restaurant, of maak zelf een maaltijd. Dien op bij kaarslicht!

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Voel je je via de televisie, kranten of social media gebombardeerd met corona-berichten? En maakt het je moe en moedeloos? Zink er niet in weg! Het is nu heel essentieel om berichten met gepaste afstand te bekijken. Wat is er nu echt veranderd voor je? Misschien kom je erachter dat je leven een leuke, onverwachte wending krijgt? Of eigenlijk helemaal niet zo drastisch veranderd is? In ieder geval ligt er hoop. Je krijgt meer zicht op de horizon – en alle kansen die op je afkomen! Opties die je eerder niet kon zien, komen helderder door. Op vrijersvoeten? Je komt er waarschijnlijk achter dat een kandidaat het toch niet voor je is. Geen nood: er zijn betere gegadigden. Laat alcohol staan deze week, vervang het door een glas druivensap. Dat geeft een snelle energieboost om werk af te maken.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Ambities missen deze week een uitlaatklep. Misschien heb je het gevoel dat je vooral duimen zit te draaien, en te wachten tot restricties worden opgeheven? Wees ervan doordrongen dat radertjes soms ook in schijnbare stilstand doordraaien. Je ziet het nu nog niet, maar er beweegt van alles. Deze dagen word je misschien ‘getest’ op wat je waard bent. Ben je eerlijk en helder? Zeg je wat je te zeggen hebt: in de juiste toon en op het juiste moment? Waar pas je je teveel aan – om aardig gevonden of geaccepteerd te worden? Op het werk krijg je misschien meer verantwoording, mits je eerst een cursus doet. Zie het als een cadeautje en stel je geduldig op. Je leert er altijd wel iets van. Relatie technisch is het zaak om het gevoel dat jij gelijk hebt, aan de kant te zetten. De gulle lach is de sleutel voor verdraagzaamheid.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: De weektrilling maakt je gevoelig, vriendelijk en romantisch. Misschien ben je niet vreselijk verliefd, maar je voelt je wel heel verbonden met je dierbaren. Filosofische gesprekken genoeg deze week. Je vrienden leren je (nog) beter kennen en waarderen. De langzame(re) tred die deze dagen regeert, maakt waarschijnlijk dat je meer tijd doorbrengt met (klein)kinderen, dieren of ouderen. Bij vlagen denk je waarschijnlijk terug aan het verleden, of mensen die je ontvallen zijn. Teveel in de rouw schieten heeft geen zin; wees dankbaar wat een ieder voor je betekent heeft. Het is ook een goede tijd om je – voor zover mogelijk – voor te bereiden op het nieuwe jaar. Opruimklusjes gaan je nu gemakkelijk af, oude spullen vinden snel een nieuw onderkomen. Die verse bos bloemen op tafel zorgt voor dat dagelijkse glimlach-momentje.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden