null Beeld

Zo ziet deze week (19 t/m 25 mei) eruit volgens jouw numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 21, 19 t/m 25 mei 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Jouw week is er een van compromissen, consensus en doen wat wijs is. Je kunt erop vertrouwen dat je alles hebt wat je nodig hebt en dat geeft een rustig gevoel. Iets in jou zegt je waarschijnlijk dat je straks met een heel nostalgisch gevoel op deze periode terugkijkt. Omdat er minder afleiding is – minder sociale contacten – kun je je heel goed concentreren op wat echt belangrijk voor je is. Misschien kriebelt er wel iets dat je graag zou willen doen, maar gebrek aan ervaring zit je daarbij in de weg. Kan best zijn dat je een opleiding overweegt om je carrière over een andere boeg te gooien. Of om een hobby die je hebt laten liggen op te pakken. Laat ideeën rustig rijpen, pluis het aanbod uit en mijmer over waarin je echt goed bent. Focus op iets waarvan je de tijd vergeet.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Je bent deze week wat gevoeliger dan anders. Zijn er onuitgesproken zaken tussen jou en iemand die je na staat? Je eigen aandeel in de onenigheid toegeven is een grote stap naar vrede. Waar was jij onredelijk? Waar wilde je je zin? Iedereen heeft zijn eigen blinde vlekken en anderen zijn een spiegel waarin je jezelf helder kunt zien. Begin dus bij jezelf voordat je naar anderen wijst. Realiseer je dat wanneer meningsverschillen er ook gewoon mogen zijn, er eigenlijk niet veel aan de hand is. Ondertussen ben je de sociale rust, de vertraging en het uitstel van allerlei zaken nu hoogstwaarschijnlijk wel zat. Richt die onrustige energie op research en op leren. Je kunt nu wat dieper gaan en intensiever ‘graven’ dan anders. Best kans dat je op informatie stuit die je later van pas kan komen.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit stroomt, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Grote kans dat financiële zaken je aandacht opeisen deze week. Laat je niet van slag brengen door op en neer duikende cijfers op je bankrekening, maar wees wel verstandig met uitgeven. Ga ook eens na welke spullen je nooit gebruikt, of waar je zonder kunt. Misschien heb je veel ‘voor de heb’ gekocht? Realisme is in deze tijd een groot goed. Het is sowieso een week van lastige beslissingen en je schiet hierdoor misschien vaak in de weerstand. Realiseer dat die innerlijke 'nee’s' – en defensief reageren – je veel energie kosten. Net als doen alsof er niets aan de hand is. Praat gewoon open over je gehechtheden. En realiseer je dat mensen die echt om je geven niet afkomen op jouw mooie spullen. Je bent meer dan dat.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Het is een week van opluchting en dat komt vooral omdat je iets accepteert dat je toch niet kunt veranderen. Emoties komen nog steeds op en je pingpongt misschien nog regelmatig tussen angst en dankbaarheid. Je prioriteiten zijn nu wel duidelijker en de trilling van deze week geeft je handvatten om verder te kunnen. Je trekt nu ook mensen aan die je op een of andere manier kunnen helpen. Bedenk daarbij wel dat jij hun goedkeuring niet nodig hebt. Het gaat meer een gevoel van saamhorigheid, van mensen om je heen hebben die jou graag zien slagen. Misschien heeft je zelfvertrouwen een deuk gekregen, je vecht misschien om de schone schijn van ‘met mij is niets aan de hand’ op te houden. Dit door hebben, maakt dat je het verschil tussen koppigheid en innerlijke overtuiging leert kennen. Je harnas kan uit.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: De week biedt je moed, inzicht en enthousiasme. Je kunt deze ingrediënten goed gebruiken want je bent waarschijnlijk onlangs ergens redelijk radicaal van richting veranderd. Het leven ziet er momenteel heel anders uit dan je ooit had bedacht. Bij deze ontwikkeling hoort ook dat je je regelmatig afvraagt of je wel de juiste keuze hebt gemaakt. Die innerlijke rek- en strekoefeningen van de laatste tijd maken dat je niet meer terug kunt – en/of wilt – naar wat je achter je hebt gelaten. Je bent veel vrijer dan je denkt, maar het kan best zijn dat er meer tijd nodig hebt om je echt te kunnen ontspannen in dat gevoel van ruimte. De focus ligt deze week ook op leiderschap en het goede voorbeeld geven. Dat uit zich vooral in die nuchtere kijk op de wereld. Houd je mening nu vooral niet voor je.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: De trilling van deze week zet vriendschappen in het zonnetje. Je merkt die sfeer ook op je werk en bent waarschijnlijk meer dan anders geneigd om anderen beter te leren kennen. Anderen behandelen als gelijken, hoe de hiërarchie ook is, brengt nu extra veel goeds. Vriendelijke verzoekjes worden nu heel snel ingewilligd. Misschien merk je dat je jezelf nog regelmatig met anderen vergelijkt. En dat dit onnodige druk met zich meebrengt. Oefen deze week met kijken naar je eigen, persoonlijke vooruitgang, hoe klein ook. Liefde hangt ook in de lucht. Je wilt het samen gezellig hebben en er heerst zeker wat irritatie met het houden van sociale afstand, ook in vriendschappen. Je verlangt naar knuffels! Smokkelen om je geliefde(n) te zien én voelen is begrijpelijk. Laat je gezonde verstand meespreken.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Wat kun je nog meer doen om deze onverwachte, ‘extra’ tijd nuttig te besteden? Het is een vraag die deze week heel goed in je dromen beantwoord kan worden. Leg wat je ziet in je slaap niet letterlijk uit, maar zie de symboliek ervan. Je levendige verbeeldingskracht maakt dat je deze week met veel dingen tegelijk bezig bent. Alles een beetje doen brengt geen bevrediging. Leg dus regelmatig alles neer en mediteer – een momentje van rust. Even een heel andere omgeving en andere mensen om mee te ‘zijn’ zou je nu goed doen. Ligt het binnen de mogelijkheden: ga er tussenuit! Negatieve gevoelens en gedachten die je binnen hebt gehouden, schreeuwen deze week om de uitgang. Uit je dus, maar wel constructief. Iedereen maakt fouten, maar ga ervan uit dat niemand ’s ochtends opstaat met de intentie om een ander te kwetsen.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Dit is een energiek weekje waarin deadlines spekkie naar jouw bekkie zijn. Let op dat je nu niet in de overdrive – en het drama – schiet door meer hooi op je vork te nemen dan je aankunt. Anderen pushen om in jouw tempo mee te rennen is ook geen aanrader. Druk, druk, druk wordt dan moe, moe, moe. Herinner jezelf eraan dat alles op het juiste moment gebeurt en dat iedereen zijn eigen rol te spelen heeft. En dat iedereen (ook jij) sterke en zwakke punten heeft. Betekent uiteraard niet dat je problemen onder het tapijt moet vegen. Vind je het lastig om hiermee om te gaan? Overweeg dan eens om een professional, of een bekende die je tot op het bot vertrouwt, in te schakelen. De frisse blik van een outsider op jouw dilemma’s kan nu heel waardevol blijken.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Pas op het moment dat jij écht klaar bent met iets, krijgt iets nieuws de ruimte om geboren te worden. Die sfeer staat centraal deze week en bepaalde zaken worden zo groot dat je er niet meer omheen kunt. Grote kans dat onzekerheden je nu bekruipen en de schone schijn ophouden werkt voor geen meter. Je vindt het waarschijnlijk erg lastig om een toekomst op te bouwen terwijl je nog in je maag zit met recente gebeurtenissen. Richt je nu extra op dankbaarheid, want nare gevoelens zijn er niet voor niets. Het maakt dat je hoogstwaarschijnlijk niet meer in die oude valkuil stapt. Het maakt je ook bewust van een onproductieve gewoonte of situatie die je niet meer dient. Door deze cyclus heen gaan is even doorbijten. Onthoud dat het je uiteindelijk aan meer levenservaring én zelfvertrouwen helpt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden