null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo ziet deze week (2 t/m 8 februari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 5 (2 t/m 8 februari 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Er lijkt wat schot in jouw zaken te komen, net als in je energieniveau. Waarschijnlijk heb je meer zín om van alles aan te pakken. De focus ligt nu op heldere, vriendelijke en eerlijke communicatie, vooral met jongeren. Tongen komen los en daarmee wordt het een en ander duidelijk. Oplossingen zijn deze week meestal nog niet voorhanden. Toch heb je het gevoel dat je op het juiste moment de juiste vragen stelt aan de juiste persoon. Dat stemt gelukkig. Zit je in een situatie waarin je het gevoel hebt te moeten concurreren, bijvoorbeeld om een baan, iemands aandacht of tijd? Zeg wat je graag wilt, maar stel je bescheiden op. Wat voor jou is, komt zonder al te veel zweetdruppels naar je toe. Zo niet: dan komt er iets anders, beters. Sta ook vaker stil bij het feit dat veel wél naar je zin gaat. Hiermee bekrachtig je de positieve stroom van gebeurtenissen die speciaal voor jou bedoeld zijn.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Alsof er een hoog hek om je heen staat, zo voel jij je hoogstwaarschijnlijk. En het maakt je boos! Voel je hoe boosheid innerlijk vastgeknoopt zit aan een bepaalde angst? Stel jezelf dan de vraag waar je precies bang voor bent: verlies van inkomen, verlies van een nuttige bezigheid, verlies van liefde misschien? Bedenk vervolgens ook hoe waarschijnlijk het is dat die angst waarheid wordt. Juist ja: niet zo heel groot. ‘De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest’ is deze week een uitspraak die je ter harte kunt nemen. Uiteraard kan je angst ook gegrond zijn. Herinner jezelf dan aan iets waarvan je ooit dacht dat je het niet kon. En hoe je dat uiteindelijk oploste. Misschien ging het wel vanzelf. Houd nu vooral je liefste, leukste en lekkerste plannen en wensen in ere. De trilling begrijpt wat je wilt. Laat de uitwerking van de details maar over aan het universum.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en ben je lekker creatief. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: ‘Kun je even dit? Kijk je even hiernaar? Weet je hoe zus-of-zo?’ Mensen in je omgeving zijn deze week waarschijnlijk nogal veeleisend. Je agenda kan zomaar overvol raken. Daardoor kunnen misverstanden ontstaan. Geen big deal, je moet er misschien zelfs een beetje besmuikt om lachen: het is een rare tijd. De ene deur sluit, de andere gaat open. Ben je single, dan is het belangrijk om uit je comfortzone te komen door keuzes te maken. Kies voor rechts. Of voor links. En focus, zodat je intentie duidelijk is. Het universum kan je niet geven wat je wilt als je dat zelf niet weet. Realiseer je ook dat je soms wat moeite moet doen en iets beter moet organiseren. Je denkt misschien: nog meer te doen? Dat trek ik nu niet. Maar door een betere planning wordt je leven juist relaxter. Heb je alles (al) op orde, dan kun je ontspannen – klaar voor spontane acties.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en een saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Wat onverwachte stressmomenten kunnen deze week een chaotisch tintje geven. Misschien moet je met een advocaat om tafel, of heeft je moeder of beste vriendin zorgen. Je voelt je waarschijnlijk heen en weer geslingerd tussen willen helpen en niet in staat zijn (of je voelen) om dat te doen. Kan ook zijn dat je worstelt met een slechte gewoonte: ‘Ik wil fit zijn, maar ik wil ook die plak cake.’ De trilling geeft je verantwoordelijke kant een boost deze dagen, dus waarschijnlijk doe je wat juist is. Veroordeel jezelf niet om je zwakke momenten. Iedereen heeft ze. Let er ook op dat je stress niet op je omgeving afreageert. Met snauwen en grauwen schiet je niets op. Verander wat je kunt veranderen – en accepteer wat je niet kunt veranderen. Het is misschien een dooddoener maar wel toepasselijk voor jou deze dagen. Kun je in ieder geval accepteren dat het leven niet altijd fair is? Zucht een keer en adem rustig door.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Een bureaucratisch akkefietje kan je deze dagen op je nagels doen bijten. Traagheid regeert en afwachten irriteert. Ook mogelijk dat je in je maag zit met een opmerking die verkeerd bij je viel. Zijn je zenuwen wat rafelig, neem dan de tijd om iets te doen wat je geruststelt. Weet je eigenlijk wat bij jou het beste werkt? Is het een warm bad – of voetenbadje met magnesium – bij kaarslicht? Met een goed boek op de bank? De benenwagen pakken en in de natuur bewegen? Wat het ook is, druk die pauzeknop maar even in. En voel wat er te voelen valt, ook al is het momenteel minder fraai. Wees deze week ook meer de luisteraar dan de spreker. Onthoud: je hoeft niet overal iets van te vinden. En je hoeft niet altijd te voldoen aan andermans wensenlijstje, zelfs niet aan dat van je geliefde. Haal deze week vaker je schouders op en richt je op het feit dat verandering het enige is wat zeker is.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Grote kans dat je naar een beslissing toe hebt gewerkt. En dat er deze dagen toch uitstel of afstel komt. Balen! Of er snel iets anders langs komt, ligt aan wat je gezaaid hebt in de afgelopen maanden. Waren er trouwplannen die nu in de vriezer liggen? Dan is de kans groot dat je heroverweegt. En dan zit het er zelfs in dat je die witte jurk helemaal uit je hoofd zet. Kijken naar wat je al ‘hebt’ is waar je nu de meeste voldoening uit haalt. Vriendschap bijvoorbeeld, staat hoog op je lijstje. Heb je dat, met je lief? Zo ja: koester het dan en doe iets grappigs, liefs en leuks voor diegene. Zit je carrièretechnisch duimen te draaien? Probeer dan eens een onlinecursus of -training. Het brengt gedachten in elk geval in beweging. Ook gesprekken met iemand die heel anders in elkaar steekt dan jij, zijn nu verhelderend. Leg je ‘probleem’ of uitdaging eens voor. Als het licht er vanuit een andere hoek op schijnt, ziet het er heel anders uit.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Vergankelijkheid is een thema voor je. Geen nood, dit hoeft zeker niet dramatisch uit te pakken. Misschien ben je zelfs wel opgelucht dat iets over-en-sluiten is. Kun je een rugzak eindelijk uitpakken, zodat die lichter wordt. Of zelfs helemaal wegzetten. In elk geval kun je deze week besluiten om niet meer vast te houden aan iets waarvan je al langer weet dat het niet (meer) werkt. Stop er dus mee, en/of trek je (tijdelijk) terug. Krijg je het gevoel dat je de afgelopen weken maar wat zat te suffen achter het stuur van je leven, dan zit je nu in het proces van wakker worden om te zien waar je precies bent beland. Als je klaar bent om te zien, wordt de werkelijkheid zonneklaar. Neem dus nog eens een beter kijkje naar iets of iemand waarvan je dacht dat dit/diegene essentieel was voor je geluk. Je kunt nu zelfs het gevoel krijgen dat je iets wat eerder als waarheid gold, nu het tegengestelde betekent.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel: financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Denk deze week eens terug aan je kindertijd en de onbevangenheid waarmee je toen leefde. Misschien lag de wereld destijds aan je voeten. Dat kwam waarschijnlijk vooral omdat je nog niet overal oordelen en meningen aan had gehangen. Is er dus iets waar jij expert in denkt te zijn, stel je dan toch eens op alsof je dat niet bent. Onervarenheid maakt dat je vragen gaat stellen en dat je verbeeldingskracht gaat werken. En die kan nu zomaar heel verrassend zijn – vooral als het gaat om iets waarnaar je hart uitgaat. Het geldt ook voor relaties. Heb je een partner, stel dan eens een lijstje op van geloften: dingen die je belangrijk vindt in het samenzijn. Zijn die door de jaren heen veranderd? Vergelijk dat lijstje eens met dat van je partner. Single? Dan ontdek jij nu ook dat iets wat je voorheen graag wilde (samenwonen, trouwen, kinderen krijgen) misschien nu niet meer zo’n hot thema voor je is. Of juist wel!? Surprise!

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten: dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Partner zijn. Dat is het thema deze week en het kan zowel op persoonlijke als zakelijke relaties slaan. Een oude relatie kan opduiken, een bestaande krijgt de kans op inniger worden. Het gebeurt in elk geval moeiteloos. Energiek is nu ook bepaald niet jouw sfeer. Waarschijnlijk hang je regelmatig in pyjamabroek rond in ‘verplichte’ Zoom-ruimtes. En loop je werktechnisch op je laatste benen. De stress van de afgelopen weken kan – gemerkt of ongemerkt – heftiger zijn geweest dan je dacht. Die haalt je nu in: moe-moe-moe. Bouw rust in. Eet simpele maaltijden. Schakel terug en luister wat relaxte muziek, of naar je partner. Herinneringen brengen de broodnodige smileys en geven een saamhorigheidsgevoel. Ondertussen kun je je best vredig voelen: er bestaat minder neiging om te duwen of trekken aan dode paarden. Dit geldt ook voor romantische relaties: tijd om te accepteren hoe het nu is.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden