null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (2 t/m 8 maart) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 9 (2 t/m 8 maart 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Wat is echt en wat is angst? Probeer deze week het verschil tussen de twee zo helder mogelijk op je netvlies te krijgen. Want wat je denkt nodig te hebben en wat écht belangrijk is, liggen in jouw brein nu waarschijnlijk ver uit elkaar. Zit je er weifelend tussenin, in een soort bevroren toestand, kom dan in beweging. Ga wandelen, ruim wat op in huis of doe een boodschap. Maak hier en daar een praatje. Dan glijdt stress gemakkelijker van je af en ben je gemoedelijker in de omgang. Luister naar je partner en (klein)kinderen zonder kritiek of commentaar te leveren. Realiseer je dat iedereen is waar hij/zij moet zijn voor de persoonlijke ontwikkeling. Die kun je niet versnellen of vertragen. Deze week gaat verder over het uitvogelen van details. Er kan niet gebouwd worden zonder spijkers en schroeven. Zorg dat je ze in huis hebt.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Wees niet verbaasd als je een beetje ongeconcentreerd bent deze week. De energie van de week in combinatie met de 2-trilling geeft een soort start-stopsfeer waarin je snel afgeleid raakt. Het hoort erbij, zodat je aan den lijve ondervindt dat onzekerheid creatiever maakt. Ga maar na: de beste popsongs worden geschreven in tijden van liefdesverdriet of bij het verwerken van heftige gebeurtenissen. Haal je schouders op als nieuws dat je wilt horen maar niet komt – of steeds wordt uitgesteld. Verder sta je sterk als je – zowel thuis als in een baan – werkt in teamverband: iedere persoon op de juiste plaats. Als iedereen doet waar hij/zij het beste in is ontstaat meer harmonie. Pak zelf iets op wat niemand anders wil doen: de kat is je dankbaar voor het verschonen van de bak. En die collega voor het uit handen nemen van dat klusje dat jij toch veel sneller kunt.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Deze eerste week van maart staat in het teken van verantwoordelijkheidsgevoel. Wat is jouw eigen taak en waar kun je die van een ander verlichten? Dit speelt vooral binnen het gezin of met je partner. Je krijgt de kans om grootmoedig, vrijgevig en vergevingsgezind te zijn. Prima week ook om iets feestelijks aan te kondigen: een verhuizing, een zwangerschap, een nieuwe functie, een verloving. Neem contact op met mensen die je al langer niet hebt gezien of gesproken, er moet nodig bijgepraat worden. Op het werk ben je in deze sfeer ook geneigd om wat meer op je schouders te nemen. Zeg geen ‘ja’ op iedere hulpvraag. Vertrouw erop dat de ander best de eigen boontjes kan doppen. Wees ondertussen mild voor gedachten die in je hoofd opkomen, ook jij bent niet immuun voor de negatieve. Zie ze als stukjes hout dobberend op een stromende rivier, dan verdwijnen ze snel uit zicht.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Je mag deze week op je intuïtie vertrouwen. Dit is niet de ‘harde’ stem van je gedachten en toont zich niet alleen in gevoelens. Bij iedereen werkt het een beetje anders: misschien zie je plaatjes in je geestesoog, heb je tintelende voeten als er iets te gebeuren staat. Of ‘weet’ je iets zonder dat je het met feiten kunt staven. En welk thema komt telkens terug? Zoek er de diepere betekenis van. Omdat je ook in een vrij nuchter 4-jaar zit, is het wel een uitdaging om te (h)erkennen dat ook jij het in je hebt. Maak er ruimte voor en temper de doe-modus deze week wat. Er kan je deze week verdrietig nieuws bereiken waardoor je aan het verleden moet denken. Het kan je aanzetten om gezonder te gaan leven en bijvoorbeeld een ontslakkingskuur te doen. Neem tijd om het grondig te doen.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: De toon van jouw muziek kan deze week veranderen, het klinkt allemaal wat vrolijker, er komt meer opluchting. Zo is er waarschijnlijk goed nieuws op komst over financiën, je werk of gezondheid of een juridische kwestie. Ook al zijn er nog wat haken en ogen, je kunt er wel wat mee. Je pakt dingen nu graag zélf op of aan. Helpende handen, ook al menen mensen het goed, zijn nu even niet aan je besteed. Jij doet het graag op jouw manier. Het toont ook dat je genoeg zelfvertrouwen hebt. In dit snelle, veranderlijke 5-jaar trek je een sprintje dat niet alleen jouw eigen idealen, maar ook die van anderen dient. Wees je in dit tempo wel bewust dat je weer in die beroemde valkuil kunt stappen. Denk dus voordat je doet. Rem jezelf hier en daar af – en dat gaat vooral op als het gaat over geld uitgeven. Neem hierbij een zakelijke houding aan, vooral als je eerder bijvoorbeeld wat toegeeflijk was naar iemand die je iets wil verkopen.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Een belangrijke relatie – en emoties – spelen de hoofdrol deze dagen. Het kan iets te maken hebben met je partner of (klein)kind waardoor onbewust de startknop voor een ritje emotionele achtbaan wordt ingedrukt. Observeer alles wat door je heen gaat; waarschijnlijk komen de makkers Angst en Onmacht op visite. Wat is het ergste wat kan gebeuren? Wees je bewust dat jij die startknop beter kunt bewaken, als je bedenkt dat 99% van onze angsten gebaseerd is op hersenspinsels. Je hebt het deze week in je om hierbij een filosofische houding aan te nemen. Misschien heb je geen invloed op iets wat gebeurt, maar je kunt wel je houding erin bepalen en beter zicht krijgen op je triggers. Laat je daarbij helpen door kleine clichés: er zitten altijd twee kanten aan ieder verhaal. Luister ook naar de minder populaire kant.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Deze week is het gemakkelijk voor je om afstand te nemen van iets of iemand waaraan je gehecht was. Dat kan heel radicaal aanvoelen; zwart wordt opeens wit. Wees je daarbij bewust dat je nu ook behoorlijk bevattelijk bent voor mensen die je ergens in – of uit – proberen te praten. Stel actie daarom uit. Zeg geen definitief ‘ja’ of ‘nee’ maar vraag bedenktijd. Het gezonde verstand geeft je op termijn de juiste antwoorden. Ben je getrouwd, dan is nu een mooie periode om de lucht te klaren, mochten er akkefietjes spelen. En ben je aan het daten, dan zoek je nu iemand die niet alleen de juiste dingen zegt, maar die je ook stof tot nadenken over jezelf geeft. Wat kun jij relatietechnisch en spiritueel van iemand leren? Iets nieuws leren staat sowieso hoog op je agenda en dat gaat gemakkelijker als je overal iets moois of positiefs in kunt zien.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Jouw ambitieuze en daadkrachtige vibratie raakt deze week nog sterker afgestemd als je een vakmens benadert voor de puntjes op de i. Misschien heb je in huis geklust en hebben je eigen inspanningen net die finishing touch nodig. Of wil je de kleine lettertjes in een contract nog even door een jurist laten checken. Ook je eigen expertise is nu veelgevraagd: je zult het best druk hebben! Houd daarom de balans in de gaten, pak je rustmomenten. Waarschijnlijk gaat ontspannen nu het beste als je alleen bent. Je vaker afsluiten door een koptelefoon op te zetten kan helpen. Vriendschap staat ook in de schijnwerpers. Best mogelijk dat een vriend(in) je om iets vraagt waarvan je minder gecharmeerd bent. Denk er nog maar eens over, soms is het beter om privé en zaken te scheiden.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Een leuke verrassing kan je hele week opfleuren. Dat hoeft niet eens iets groots te zijn. Je staat misschien verbaasd om je eigen vrolijke reactie op dat bosje bloemen, dat gesprek met iemand die je lang niet hebt gezien of die vlaag van verliefdheid. Hey ja, je hebt nog steeds die mojo, de mix van movitatie en plezier (joy). Delen wil je al dat leuks ook. Houd daarbij wel al te vrijgevige financiële acties in toom. Je banksaldo is nu misschien lekker groen, maar houd wat achter de hand voor onvoorziene uitgaven. Weet ook aan wie je bepaalde gevoelige informatie toevertrouwt. De roddel ligt op de loer, men kan jaloers op je worden. Het kind in je vraagt ondertussen om spelletjes. Zoek eens een schommel op en zwier erop met je haren in de wind. Of pak een creatieve hobby op. De kunstenaar in je zoekt een uitlaatklep.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden