null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (21 t/m 27 april) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 17, 21 t/m 27 april 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Vrijheid: dat woord speelt de hoofdrol deze week. Zijn er in jouw situatie omstandigheden die je niet begrijpt of die je onprettig vindt? Gun jezelf dan tijd om ze te onderzoeken en pin je niet vast op onrealistische deadlines of voorwaarden. Er flitsen misschien veel ingewikkelde vragen door je hoofd, maar de antwoorden zijn vaak simpel. Wat geloof jij eigenlijk over vrij zijn? Over onafhankelijkheid? Hoe wil je je leven idealiter inrichten? Deze periode nodigt uit om oude patronen eens tegen het licht te houden, te begrijpen waar ze vandaan komen en een strategie te bedenken voor nieuwe waarden waarnaar je wilt leven. Vaker thuis en/of alleen zijn is daarvoor ideaal, je wordt nu minder beïnvloed door je omgeving. Kan best zijn dat je nu een heel andere route kiest, van baan verandert, of kiest voor een opleiding die altijd al in je achterhoofd zat. Je hebt nu de energie om het waar te maken.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Voor veel mensen ben jij de steun en toeverlaat en dat merk je deze week overduidelijk. Iedereen lijkt wel wat van je te willen. De kunst is nu om geen beloftes te maken waaraan je niet kunt voldoen, of om aan jezelf voorbij te rennen. Let vooral op de neiging om vaart achter iets te zetten alleen omdat het af moet. Plan bewust kleine pauzes in om te checken of het nog wel klopt. Waarschijnlijk ben je al wat meer gewend aan thuiswerken en dat heeft vooral te maken met je eigen acceptatie. Je begrijpt dat meningen en regels die jou oneerlijk lijken ook zijn nut hebben. Dat betekent niet dat je geen mening mag hebben, laat die dus ook vooral horen! Wees daarbij wel bescheiden. Het besef dat ook jouw mening slechts een mening is, stemt je mild. Waardoor je meer open staat voor tegengas. Andere zienswijzen kunnen nu heel nuttig blijken.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit stroomt, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Voel je je in het begin van de week wat sloom, in de komende dagen kom je weer langzaam op stoom. Een opmerking die blijft hangen, of nieuwe informatie geeft je een optimistisch gevoel. De week nodigt ook uit om bij te praten. Neem contact op met iemand die je lang niet hebt gesproken. En experimenteer met het geschreven woord. Schrijf e-mails of stuur iemand eens een ouderwetse brief of ansichtkaart. Worden zaken die je graag wilde aanpakken uitgesteld? Zie er de voordelen van, sommige dingen moeten kennelijk nog rijpen. De weeksfeer kan je ook inzichten geven in schuldgevoelens – en in hoeverre die een rol spelen in de liefde en relaties. Een goede tijd om eens na te gaan waar jouw dagelijkse routine nog te veel is verweven met andermans noden en wensen. Je komt er misschien achter dat het fijner is om te dansen op muziek die je zelf uitkiest.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Vat niets persoonlijk op deze week. Het is verleidelijk om de strijd aan te gaan met ‘de ander’, autoriteiten of omstandigheden als je je te veel beperkt voelt in je vrijheid. Je bent misschien geneigd om mensen met woorden te willen aftroeven, maar daarmee creëer je alleen meer onrust. Bedenk dat het palet van mensen op deze aarde nu eenmaal zeer kleurrijk is – en dat we desondanks allemaal met elkaar moeten doen. En dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten! Discussies zul je daarom niet ‘winnen’, iedereen ziet het leven nu eenmaal op de eigen manier en dat is ook goed zo. Zoek daarom niet naar verschillen, maar naar de overeenkomsten. Maak je hoofd leeg – wandel, doe aan sport – en kies vervolgens voor de meest logische aanpak. Er is niets mis met het nastreven van je ambities, het is de manier waarop die telt.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Deze week kun je iets doen of voor elkaar krijgen dat je altijd al wilde, maar (te) spannend vond. Datgene brengt meer gemak in je leven. Let op ‘toevalligheden’, niets gebeurt voor niets en een ontmoeting of ingeving kan zomaar het beste idee voor de toekomst brengen. In onzekere tijden en met alle veranderingen van dien zullen je gevoelens deze dagen ook gemengd zijn. Wat helpt is de dingen niet aldoor bloedserieus te nemen. Zoek vaker de humor op, lachen ontspant. En gebruik je tijd om je verlangen naar reizen te bevredigen met boeken, documentaires of films. Maak een verlanglijstje van plaatsen die je ‘live’ wilt zien. Kan best zijn dat jouw avontuurlijke kant zich nu extra kenbaar maakt. Je droomt misschien van een heel nieuw leven; emigreren naar Parijs of Ecuador bijvoorbeeld. Dit ook echt doen kan wel, maar hoeft niet: alleen maar voelen wat zo’n idee met je doet is genoeg.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Zat je al langer in een (werk)situatie waarin je geen bevrediging (meer) vond, of waarvoor je weinig waardering kreeg? Dan brengt deze week je de kans om eruit te stappen. Je leven is van jou en je kunt je ‘oude’ leven en manier van doen nu transformeren en je eigen prioriteiten stellen. Voorbeelden zijn daarbij handig. Wie of wat zie jij als succesvol? Welke waarden zijn voor jou van belang? De week is heel geschikt om eens te mijmeren over dat soort vragen. En om oude patronen en angsten achter je te laten. Vertrouw erop dat positieve wendingen hoe dan ook – en tamelijk moeiteloos – op je pad zullen komen. Daarvoor hoef je niet het zweet uit je lijf te lopen. Je merkt dat je heel vindingrijk bent geworden in het vinden van manieren om aan je sociale trekken te komen. Niet dat je veel mensen nodig hebt om je te inspireren deze week, maar gezelligheid is ook een levensbehoefte.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: De week kan een misverstand aan het licht brengen. Bekijk de situatie vanuit het perspectief van de ander: hoe ziet hij/zij het? Je brengt het dilemma tot een goed einde door vragen te stellen en onder de radar te voelen naar wat de persoon precies van je wil. Gaat het om respect, complimenten of erkenning? En in hoeverre wil je dat zelf ook? In dit introspectieve 7-jaar – en in deze tijd van verplichte, fysieke afstand – ben je misschien nog meer dan anders geneigd om je ver terug te trekken in je coconnetje thuis. Laat je licht daarbij schijnen op de harde oordelen die hebt over de mensen in je nabijheid. En vraag je af: gedraag jij je ook weleens op die manier? Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden, met vriendelijkheid. Werk, binnen je eigen grenzen, zoveel mogelijk mee. Dan kunnen gevoelens van genegenheid groeien en bloeien.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Vind je het deze week lastig om geconcentreerd te blijven? Klopt. Er zijn veel afleidingen in de vorm van onverwachte bellers en e-mails – en die doen dan weer veel goeds voor je humeur. Met zonnig weer en wellicht meer vrije tijd heerst bij jou waarschijnlijk een soort vakantiestemming en je zoekt vermaak – en wilt anderen vermaken. Niets mis met jouw charisma deze dagen, je bent de ster van het beeldcontact. Je krijgt ook belangrijke informatie, waarschijnlijk van iemand waarvan je het niet verwacht. Op de achtergrond speelt misschien nog wat angst, vooral om te mislukken – of zorgen om je bedrijf of werk dat nu aanpassingen vraagt. Visualiseer het eindresultaat; doorvoel het met al je zintuigen. Hoe ruikt het, hoe ziet het eruit, hoe proeft het? Beweeg je van daaruit terug en je ziet helder welk pad je moet volgen.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je hebt de laatste tijd waarschijnlijk niet veel aandacht kunnen besteden aan de mensen van wie je houdt. Komt een goede vriendschap – of de liefde – daardoor in de verdrukking, neem dan zelf het initiatief. Is het je partner die buitenspel stond, laat het balletje dan rollen met een welgemeende verontschuldiging en een voorstel. Stap daarbij niet te losjes over gevoelens heen, maar geef ook teleurstelling en boosheid ruimte. Die intense gemoedstoestanden kunnen nu zelfs helpen bij het afbreken van dat muurtje dat jullie onnodig ver uit elkaar houdt. Zie ook hoe goed je ermee omgaat. En hoe je bent gegroeid in emotioneel opzicht! De week staat verder in het teken van praktische zaken. Kan best zijn dat je al volop bezig bent om grote of kleine veranderingen door te voeren in je (zakelijke) leven.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden