null Beeld

Zo ziet deze week (22 t/m 29 december) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 52, 22 t/m 29 december 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Ambitieuze plannen, hard rennen, het roepen om verandering: nu jouw 1-jaar tegen het einde loopt, mag je je wilde geraas staken en een diepe zucht slaken. Je geeft het nieuwe jaar ruim baan door het leven deze week zo simpel mogelijk te maken. Verkoop of geef weg wat je niet (meer) gebruikt. Ruim op en maak keuzes. Haal de druk van de ketel. En kijk ook even wat anderen misschien nodig hebben, in plaats van jezelf steeds op nummer 1 te zetten. Word je onzeker omdat je nog geen zicht hebt op het nieuwe 2-pad dat per 1 januari voor je op gaat duiken? Wees geduldig en vertrouw de trilling. Zodra het tijd is om in actie te komen, voel je dat doordat je zin krijgt! Vermijd in de komende tijd het woord ‘stress’ of het antwoord ‘druk’ als iemand je vraagt hoe het met je gaat. Waardeer in plaats daarvan de kleine heerlijkheden die het leven je dagelijks gratis geeft.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Met de veranderde omstandigheden van de afgelopen weken en maanden kan het niet anders dan dat in jou ook het een en ander is veranderd. Heb je meer tijd voor jezelf, dan heb je waarschijnlijk veel om over na te denken en voelen. Het afgelopen jaar mag voor jou dan aangevoeld hebben alsof je ontwikkeling stilstond, terwijl je wél druk heen en weer rende. Onthoud dan dat je misschien niet in hoogte bent gegroeid, maar wel in de breedte. En dat bedoelen we niet fysiek! Je voelt het misschien omdat je optimistischer bent over de toekomst. Dat je meer zin hebt om te bewegen, gezonder te eten, of zelfs om zwanger te worden. Ook mooi als je inmiddels weet dat je de dingen niet zo persoonlijk op hoeft te vatten. Alles wat gezegd en gedaan wordt, zegt meer over degene die zegt en doet, dan over jou. En vice versa!

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creatieve sappen vloeien, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: In dit rare jaar wilde je waarschijnlijk meer dan je kon – of mocht – uitvoeren. Toch heb je waarschijnlijk veel van de creatieve 3-krachten gebruik gemaakt. Al was het maar om op andere manieren te leren watertrappelen zodat je je hoofd boven water kon houden. Misschien heb je zelfs op de vervelendste momenten toch dat sprankje hoop gevoeld. Als je het met anderen had over de lock-down, als je samen ten strijde trok. Of juist wanneer je samen verplicht afremde. Er ontstond tijd voor elkaar, om eens echt te luisteren. Vooral je dierbaren, naaste collega’s en vrienden hebben daarvan geprofiteerd. Nu deze week voor jou de 4-trilling in zicht komt, kun je je mentale energie in vorm gieten. Er ontstaan andere prioriteiten. Je vindt nieuwe manieren in de omgang met mensen van wie je houdt. Belangrijk is daarbij dat je je innerlijke rechter meer en meer het zwijgen oplegt. Iedereen bouwt op zijn of haar hoogst eigen manier aan de toekomst. Net als jij.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: De Thalys in jou lijkt deze week meer op een boemeltrein. De vaart is eruit en je voelt je waarschijnlijk – ondanks alles – best sereen. In ieder geval vermijd je graag afleiding en drukte. Het is een prima week om lekker op de bank te hangen met een goed boek, te schrijven in je dagboek, lange wandelingen te maken, oude series te bingen of te mediteren bij kaarslicht. Je realiseert je misschien ook dat je het misschien wel zwaar hebt gehad, maar dat je het relatief goed hebt doorstaan. In jouw komende jaar, dat in het teken staat van de 5-energie, wordt het tijd dat je wat serieuzer gaat kijken naar dromen die je wilt waarmaken. Het woordje ‘doen’ is daarbij wat minder van toepassing, het gaat er meer om dat je dingen ‘laat gebeuren’. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor heling – na een gebroken hart. Meer dan goed voor jezelf zorgen en je omringen met lieve mensen, kun je niet doen.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos wijzigingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Heb jij geen kerstvakantie omdat je werk het niet toelaat? Het komt er nu op aan of je de les van dit jaar hebt geleerd, namelijk: dicht bij jezelf blijven. Verzet heeft, zoals je waarschijnlijk aan den lijve ondervond, in veel gevallen weinig zin. Je kunt beter werken aan hoe je iets wél graag wilt zien – of voor elkaar krijgen. Het gaat bij veranderingen vaak om de manier waaróp. Je hebt misschien ook gemerkt dat open en vriendelijk blijven in tijden van reuring lastig en ook pijnlijk kan zijn. Grote kans dat je jezelf daarom wat hebt afgeschermd voor alles wat op je afkwam – dat was veel! Als je dit jaar van de energieke 5-trilling hebt genoten, dan staat je in het komende 6-jaar wat meer rust te wachten. De focus gaat van de buitenwereld naar binnen, naar je gezin, je thuis en je gezondheid. Het belang van beter eten en bewegen dringt tot je door. Zodat er ook fysiek meer te genieten valt.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Jouw week staat waarschijnlijk in het teken van ‘zorgen voor’. Je dienstbare voelhoorns strekken zich nu niet alleen uit naar familie en vrienden, maar ook naar buren en misschien zelfs goede doelen en hulporganisaties. Houd hierbij wel je neiging om alles onder controle te willen houden in de gaten. Dat betekent dat je anderen geen onrealistische verwachtingen oplegt – jezelf inclusief. Dat geldt ook voor liefdesrelaties: laat de ander zoveel mogelijk vrij. Wees met elkaar, niet van elkaar. Het is een positieve week, maar desondanks kun je je wat verdrietig voelen. Je verlangt waarschijnlijk naar verandering, maar het kan nog niet… Je staat nu op het punt om naar de trilling van 7 te verhuizen. Dat betekent dat je meer vanuit je buikgevoel gaat leven, en tijd neemt om na te voelen en dingen die dit jaar zijn gebeurd, te verwerken. Leg je focus voor nu op dankbaarheid voor alle ingrediënten die je meeneemt naar het nieuwe jaar.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Hoewel er veel is gebeurd in het afgelopen jaar, kwam het jou niet ongelegen. Het gaf je de kans om je wat meer af te sluiten voor alles wat in de buitenwereld gaande was. En naar binnen te bewegen om daar de eb en vloed van je eigen systeem beter te kennen. Waarschijnlijk maak je het hele jaar al goede voornemens, ze vielen gemakkelijk te integreren. Is er nog steeds iets dat je groei belemmert? Een valkuil waar je iedere keer weer intuint? Vergeef jezelf en lach erom als je weer onder in die put staat. Je stapt er nu waarschijnlijk gemakkelijker uit. Laat trots varen. Vraag om hulp. En weet dat je als een kat met multiple levens bent. Bedenk: heb je een dak boven je hoofd? Heb je het lekker warm? Heb je genoeg te eten en drinken? Ja? Dan is alles goed. Het komende jaar kom je in de trilling van 8 en dat wordt een krachtig persoonlijk jaar. Vooral in januari krijg je het gevoel dat een volle, zware rugzak eindelijk van je afvalt.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Werkte je in het afgelopen jaar in een ‘vitaal’ beroep of was je zelfstandig of leidinggevend, dan was het hollen! Deze week voel je daar misschien nog een staartje van. Het is nu tijd om jezelf de nodige ontspanning te gunnen. Denk maar eens terug aan alle moeilijke momenten. En beloon jezelf voor alles dat je voor elkaar hebt gekregen. Wees ook dankbaar voor alles wat ‘mis’ ging. Je hebt ervan geleerd en je zelfvertrouwen is waarschijnlijk enorm gegroeid. Het gevaar is nu dat je teveel in de effectiviteits-modus blijft hangen. Thuis mag dat leiderschapsjasje uit. Anders wordt niet alleen je omgeving narrig, maar lek jij je energie op de plaats waar je juist moet bijtanken. Probeer jouw eigen behoeftes en die van anderen te combineren. En realiseer je dat wat je hebt bereikt slechts een klein stapje is – als je het bekijkt vanuit het grote geheel. In het komende 9-jaar gaat jou dat nog beter dagen.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Mis je de ‘gewone’ feestelijke tradities zoals met z’n allen aan de kerstdis en het vuurwerk? Of maakt het je eigenlijk, diep van binnen, niet veel uit? Waarschijnlijk heb jij een prima manier gevonden om toch op een veilige manier met je naasten te zijn. En hoewel zon- of sneeuwvakanties dit jaar hoogstwaarschijnlijk aan je neus voorbijgaan, zit je waarschijnlijk ook best lekker in je loungekleding op de bank met een hete choco. Er is meer in het leven dan geld verdienen en het weer uitgeven. Staar daarom uit het raam naar de vogels. Bewonder de bladloze bomen om hun standvastigheid. En rust uit zodat je het 1-jaar dat voor jou in het verschiet ligt, met frisse moed kunt beginnen. Er begint dan voor jou een heel nieuwe cyclus waarin je allerlei nieuwe plannen en ambities waar kunt maken. Een jaar dat helemaal om jou en je eigen wensen zal draaien. Maak je dus maar klaar voor de spotlights, ze worden zeker-weten op je gericht!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden