Zo ziet deze week (22 tot en met 28 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop Beeld Libelle
NumeroscoopBeeld Libelle

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 25 (22 tot en met 28 juni):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De invloed van de week? RUST. Je laat je niet haasten, zelfs niet als anderen je opporren. Misschien herkauw je wat ideeën waarmee je nog niet klaar was. En ben je een denker, dan is er grote kans dat je ergens een creatieve draai aan geeft waardoor je dieper in de materie moet duiken. Vragen stellen is nu het credo, wachten op antwoorden ook. Best kans dat een uitslag of diagnose op zich laat wachten. Je kunt er deze dagen goed mee omgaan. Voel je toch wat onrust of ongeduld opkomen, waak er dan voor om in je hoofd te schieten. Neem je toevlucht tot de natuur. (Her)ontdek mooie, rustige plekjes in je omgeving. Koop een mooie bos bloemen voor jezelf, of plant wat moois in je tuin of op je balkon. Wroeten in de aarde geeft rust en verse ideeën. Best kans dat jouw solo-sfeer nu botst met de eisen die thuis aan je worden gesteld. Geef anderen vertrouwen dat ze het best zelf kunnen.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hebben. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Mensen weten je te vinden met al hun zorgen, klachten, angst en pijntjes. Papierwerk, financiële beslissingen, verantwoordelijkheden, verloren spullen: het eist allemaal zijn tol op energiegebied. Misschien frons je je wenkbrauwen – wat zijn sommige mensen toch lastig. Met een flinke dot begrip weet je de meesten toch een goed gevoel over zichzelf te geven. Je jaarenergie is tenslotte gericht op goede relaties, je weekenergie is serieus en gericht op succes. Jouw tips kunnen daarom van doorslaggevende betekenis voor iemand zijn. Grote geldzaken komen ook langs zeilen: best kans dat je een huis koopt, of een nieuwe auto. Of dat er hoge doktersrekeningen zijn. Daarbij kun je allerlei haken en ogen tegenkomen die je aandacht vragen. Ventileer boosheid direct en maximaal één minuut, en wees daarna weer oplossingsgericht.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je je creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Dit kan zomaar een van de fijnste weken van het jaar worden. Met de optimistische 3-trilling in combinatie met de week-energie van loslaten en geluk, kun je overspoeld raken door een golf van optimisme. ‘Toevallige’ ontmoetingen, plannen die in goede aarde vallen, conflicten die worden opgelost, meer tijd voor speciale interesses en zelfs uit een relatie stappen: het voelt goed! Sta je nog voor een lastige beslissing, voel dan goed na. Is iets uiteindelijk jouw eigen keuze? Kun je er op jouw manier mee omgaan? Het is ook een week waarin je wat melancholisch kunt zijn. Misschien moet je huilen van het lachen en lachen van het huilen. Voel je je daarna opgelucht en onafhankelijk? Dan zit je helemaal goed. Als single kun je iemand ontmoeten met wie je direct veel gemeen hebt. Best kans dat je die in de filosofische of spirituele sfeer vindt. Jouw focus: leven en laten leven.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Daarnaast ben je dit jaar met persoonlijke relaties druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Een urgente situatie kan je deze week dwingen om (weer) aan het rekenen te slaan. Kan ik het me veroorloven? Voor LAT-ters is het nu verleidelijk om te gaan samenwonen. Je bespaart dan tenslotte op woonkosten. Toch is het belangrijk om financieel onafhankelijk van elkaar te zijn/blijven. Gevoelens kunnen veranderen, en vrijheid is een groot goed. Keuzes, keuzes. Een plan moet waarschijnlijk herschreven worden, je moet water bij je wijn doen. Vertrouwen in jezelf is de sleutel om alles in perspectief te blijven zien. Ben je betrokken bij een ruzie, dan bestaat nu de neiging om oude koeien uit de sloot te trekken of om iemand eens ‘echt de waarheid’ te zeggen. Daarmee wakker je het vuur helaas alleen maar aan. Probeer het liever te doven door de wetenschap dat een conflict niemand vooruithelpt. Geloven in jezelf en je mogelijkheden helpt je doorgaan.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Eén stap vooruit, twee stappen terug. Dat is de trilling van de 5-week. Je hebt misschien het gevoel dat iemand je niet geeft wat je wilt. Of dat je aan het lijntje wordt gehouden. Besef dat anderen er niet zijn om jou bezig te houden of te bevredigen. Neem tijd om jezelf te geven wat je denkt te missen. Maak je blik ruimer. Misschien denk je over een grote aankoop die je budget eigenlijk niet aan kan. Vraag je af: doe je het voor de opwinding van de koop, of heb je het echt nodig? De zon en frisse lucht zijn gratis. Net als dat wandelingetje om het blok. En ook al doe je ’s avonds niet meer dan lekker muziek luisteren en hang je de was op: het is nu helemaal oké om pas op de plaats te maken. Ga je op vakantie, dan zijn all-in resorts je ding. Je hoeft alleen maar aan te schuiven. En te genieten van het uitzicht.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector en/of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Luchtige week die zeer geschikt is voor wat rust en relaxatie. De nadruk ligt nu op schoonheid, hoop, acceptatie van jezelf en het gevoel dat je er mag zijn. Wat zijn je verlangens, en wat staat nog in de weg? Meditatie en gewoon een beetje voor je uit mijmeren, brengt antwoorden uit je onderbewustzijn boven. Zo niet, dan tempert het in ieder geval de piekermodus waarin je vaker toeft. Zeilt er iets ‘dringends’ langs waardoor werk of verantwoordelijkheden blijven liggen? Blijf alert, want je kunt nu stuklopen op details. Lees dus kleine lettertjes in contracten, en vraag het na als je iets niet begrijpt. De trilling vertelt ook over intens contact met kinderen en/of dieren. Sport- en spelsituaties geven je een energieboost, maar houd wel die EHBO-kist in de aanslag. Kleine ongelukjes kunnen schrikmomenten veroorzaken. Leg de nadruk op ergens het beste van maken.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Streven naar perfectie is je valkuil deze week. Je bent misschien geneigd om je goed-voelen afhankelijk te maken van vergelijken: hoe doe ik het ten opzichte van anderen? Houd ik hen bij, doe ik het beter, of slechter? Kun je anderen niet ‘bijhouden’, dan kun je je waardeloos gaan voelen. Deze week geeft je de kans om die rugzak af te leggen en je zelfvertrouwen en eigenwaarde te boosten. Iets verdrietigs of heftigs uit het verleden vraagt om heling – en krijgt het. Als je maar onthoudt: fouten zijn er om van te leren. Vertrouw deze week op eerste indrukken, je intuïtie spreekt helder. Een nieuwe relatie kan iets aan het licht brengen. Oplossingen komen pas volgende maand, dus maak even pas op de plaats. Je huis schoonmaken, herinrichten of opruimen kan zomaar helpen bij het verwerken van iets.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken. Goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Je jaarenergie is ambitieus, de wil om er iets van te maken is groot. De weekenergie zit daarbij dwars: die verstrooit en gooit veel te veel balletjes op. Kortom: er is onrust en waarschijnlijk ook wat onzekerheid. Misschien is er zelfs angst om te ‘mislukken’? Weet dan dat er niet zoiets bestaat als mislukken. Je struikelt en staat weer op. Roep daarom vooral ‘Stop!’ als de gedachtentrein er weer met je vandoor dreigt te gaan. Richt je aandacht op je adem. Wees je bewust van je voeten op de grond, en je billen op de stoel. Ook de emoties frustratie en irritatie kunnen je dezer dagen lastigvallen. Ben je single, stel het daten nu maar even uit. Je bent geneigd om alleen de rimpels te zien en foute grapjes te horen. Wacht je op een werktechnische ‘go’ en is er uitstel? Wees gerust, het geeft je tijd om een Plan B te verzinnen. Richt je op praktische dingen en op timing. En blijf ademen.

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou voor het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Herinneringen en emoties kunnen heftig zijn, dezer dagen. Je zegt iemand misschien vaarwel, je verhuist, gaat met pensioen of reist naar een (oude, vertrouwde) plek die heel wat in je losmaakt. Je kunt overspoeld raken door dankbaarheid en krijgt beter inzicht in je toekomst: waar ligt je geluk en waarvan krijg je een gevoel van ‘veiligheid’? Een situatie kan oud zeer triggeren waardoor iets eindelijk geaccepteerd kan worden: wees dankbaar! Ben je aan het daten, dan kun je zomaar de juiste persoon op het juiste moment tegenkomen. Gebonden? Dan zijn er ups en downs. Best kans dat de relatie wordt beëindigd, of dat je juist bewust (opnieuw) voor elkaar kiest. Het is een week van beëindigen en beginnen. In ieder geval is het een superweek om iedereen die je tot nu toe op je pad tegenkwam, te waarderen en eventueel te vergeven. Check vooral de lichte randjes rondom die donderwolken: wat heb je veel van hen, via hen en door hen geleerd!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden