null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (23 februari t/m 1 maart) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 8 (22 t/m 28 februari 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Andermans negatieve energie kan deze dagen op je overslaan. Waak ervoor! Voel je je boos, bang, geraakt of gefrustreerd omdat je geen controle lijkt te hebben over gebeurtenissen of je eigen gevoelens? Ga na wat je zelf kunt doen aan een situatie. Is het antwoord: ‘Niets’, besef dan dat je met voortdurend analyseren alleen maar in je hoofd zit. De hoe-wat-waaromvragen zijn dan overbodig. Je hoeft niet op alles een antwoord te vinden, ‘Ik weet het niet’ is deze dagen een prima respons. Daal bij onrust zoveel mogelijk in je eigen lichaam. Richt je aandacht op je voeten, beweeg je tenen. Loop dagelijks een tijdje op blote voeten, liefst op zand, aarde of gras. En kijk naar wat wél goed gaat, ook al is het maar ademhalen. Ben je op zoek naar werk, dan kan nu een kans langsfietsen. Ken je iemand met invloed in een bedrijfstak die floreert, wees dan niet te verlegen om hulp te vragen.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Een confrontatie of gekibbel met een dierbare is niet uitgesloten. Laat het niet escaleren, maar gebruik de energie om een wat slome week op te peppen. Net als vorige week zit je, tenzij je in de zorg of bij de post werkt, waarschijnlijk nog in een wachtmodus. Krijg je die baan? Kun je verder met dat project? Kunnen (klein)kinderen weer naar school? Wees ervan overtuigd dat deze situatie over gaat, niets duurt eeuwig. Raak je erdoor van slag, visualiseer de situatie dan als in een sudderpotje. Je moet geduld hebben voor het meest malse resultaat. Richt je daarom op jezelf en je eigen ontwikkeling. Bouw iets of schep ruimte, of dat nu op je werkplek of thuis is. Verbeter, vernieuw, verfraai. Je kunt veel zelf, daar krijg je zelfvertrouwen van. Wees gerust: volgende week komt er wat meer schot in allerlei zaken.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: De week van de nieuwe ideeën staat of valt bij je zelfvertrouwen. De kunst is nu om je creativiteit te laten vloeien zonder je al te veel aan te trekken van de mening van anderen. Want zeg nu eerlijk: bij het leven van jouw leven kan eigenlijk niemand zinnig advies geven. Knoop het in je oren: jij staat zelf aan het roer. Waarschijnlijk doe je je best om al je zaakjes en bijbehorende gevoelens op een rijtje te krijgen en misschien verlang je wel naar meer routine of zekerheid. Heb je een partner, dan kunnen financiële perikelen minder prettige discussies veroorzaken. Zorg dat je jezelf als gelijkwaardig blijft zien, hoe groot de verschillen ook lijken. Deze week kun je tot de conclusie komen dat je zelfstandiger en/of financieel onafhankelijker wilt zijn. Ben je (virtueel) aan het daten, dan merk je misschien dat diegene niet helemaal bij je past. Verlies je in heerlijke hobby’s; dat leidt af.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Ja, je loopt aan tegen restricties en details die tijd en energie vreten. Toch zie je deze week ook dat je niet compleet machteloos bent. Grote kans dat je wat losse eindjes vast hebt weten te knopen, vooral op het gebied van je baan of werkzaamheden. Je kunt niet meer doen, het is nu afwachten. Krijgt stress toch vat op je, dan is de tijd rijp voor wat stille dagen. Maak er dit weekend een mini-retraite van en zet je telefoon en televisie uit. Luister je favoriete muziek (zonder tekst) en droom weg. En als je denkt: leuk, maar hoe dan met het huiswerk van de kids, boodschappen doen en de was? Je bent creatief genoeg om er een manier voor te vinden. Hint: bemoei je minder met anderen en ze vinden sneller hun eigen weg. Was er onenigheid met je partner of beste vriend(in)? Je aandacht richten op een vredige oplossing kan verrassende gevolgen hebben.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Een misverstand of schuld kan deze week worden opgelost. De juiste info kun je bereiken via een droom of een plotselinge ingeving. Neem niet weg dat je misschien rouwt om het verlies van iets wat je hebt opgebouwd, of een deel van je leven dat je niet meer kunt leven. Deze week krijg je tijd om dit goed te verwerken. Voel dit verdriet van je kruin tot in je tenen. Hoe zwarter het zwart, hoe witter wit straks is. Misschien kom je zelfs tot inzichten waar je eerder nooit aan hebt gedacht. Ga je opeens voor iets waarvan je dacht dat het niet bij je paste. Of je tackelt eindelijk iets waar je al langer tegenaan hikte. Heb je tijd over, dwing jezelf dan van sociale media af. Zie het leven dat je graag wilt leven voor je. Je bent een magneet die alles kan aantrekken. Misschien krijg je niet direct of precies waar je om vraagt, maar het leven geeft je altijd wat je nodig hebt.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Omgaan met lastige mensen. Het is jouw weekthema. Zit je in een maatschappelijke rol waarin je mensen iets kunt (mee)geven: medische hulp, zorg, les, aandacht? Houd dan je grenzen in de gaten. Raak je uitgeput of heb je juist de neiging om de kantjes eraf te lopen; het is een teken dat je beter voor jezelf moet zorgen. Snijd losse eindjes strak weg door duidelijk te zijn. Ja is ja. Nee is nee. Richt je vervolgens op de hoofdzaak en combineer wat je hart zegt met de stem van je nuchtere verstand. Zie dat laatste vooral als instrument dat jij alleen inzet op het moment dat het nodig is. Daarmee voorkom je dat gedachten en analyses met je aan de haal gaan. Dit zijn dagen om heel duidelijk voor jezelf op te komen. Denk terug aan momenten waarop je ‘ja’ zei en ‘nee’ bedoelde. Je kunt eerder gemaakte inschattingsfouten op dat gebied nu goedmaken.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Iets dat je verwachtte of iets waar je op hoopte kan deze week een totaal andere draai krijgen. Rem nu de neiging om snelle beslissingen te nemen af. Trap op de rem en bekijk eerst je opties: wat is er (nog meer) mogelijk? Sommige afslagen zijn deze dagen nog niet in zicht, dat komt volgende maand goed. In je binnenste gebeurt er ondertussen veel. Je 7-jaar staat tenslotte in het teken van inzichten en nieuwe ontdekkingen: óver jezelf en vooral samen mét jezelf. Vermijd daarom discussies met mensen die niet op dezelfde golf surfen, daarmee verspil je alleen maar energie. Richt je meer en meer op het grote plaatje, bekijk je wereld als een adelaar: van bovenaf. Anderen veranderen is niet mogelijk. En zij kunnen jou niet veranderen. Het is de kunst om elkaars leven te respecteren, precies zoals het is. Vermijd deze week ook de gewoonte om je oude verhalen steeds opnieuw te vertellen. Er zijn nieuwe op komst.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Vraag deze week om uitleg bij alles wat je niet begrijpt. Klinkt als een dooddoener? Hoe vaak ben je niet in de verleiding om begripvol te hummen, terwijl je ondertussen hûh? denkt? De centrale vraag is: ‘Wat betekent dat, voor mij?’ Let erop dat je geen aannames doet, ze komen meestal voort uit angst in plaats van feitelijke informatie. Het moe-gevoel, of te veel hooi op je vork maken dat woorden zonder filter uit je mond kunnen ploppen. Maak er een gewoonte van om voordat je antwoord geeft een keer heel bewust diep in- en uit te ademen. Het belet je om dingen te zeggen waarvan je later spijt krijgt. Ligt er een grotere uitdaging of verantwoordelijke taak voor je, laad je harde schijf dan vol met relevante informatie. Vraag hiervoor hulp van iemand die het klappen van de zweep kent. Je staat sterk als je oude en nieuwe inzichten combineert.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Wat als je alles zou verkopen om naar Portugal te emigreren? Wat als je na Covid een sabbatical zou nemen om een wereldreis per zeilboot te maken? Wat als je (betaald) werk op een lager pitje zou zetten om dat boek te schrijven, of die cd te maken? Deze week kan opperbest aanvoelen, omdat de trilling denken in onbegrensde mogelijkheden mogelijk maakt. Dus: ligt er veel op je bordje, richt je dan op hoe geweldig het leven eigenlijk is. En, zonder je ego groot te maken, hoe getalenteerd en uniek je bent. Deze boodschap kun je nu ook heel goed doorgeven. Werk je in een team, dan kan deze instelling zelfs groot succes teweegbrengen. Iedereen doet dan waarin hij/zij het allerbeste is. Concentreer je hiervoor vooral op je luisterkwaliteiten, laat je stokpaardjes rusten. Ook je gezin, vrienden of familie badderen hierdoor lekker in je onverdeelde aandacht.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden