null Beeld

Zo ziet deze week (23 t/m 29 maart) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 12 (23 t/m 29 maart 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Een kleine verandering in je dagtaken kan de boog zijn voor nieuw af te schieten pijlen. Voel je frustratie of de druk op jezelf toenemen? Feliciteer jezelf dan maar. Deze week ontvangen volhouders een portie geluk: klein of groot. Het komt voorbij als je in alles – ook nare dingen die gebeuren – het positieve kunt zien. Richt je op mensen die voor je klaar staan. En op simpele dingen die je voor jezelf en je eigen gezondheid kunt doen. Eetgewoonten veranderen, je uitgavepatroon aanpassen. Ook al wordt het voor je gevoel afgedwongen door de crisis: wees toch dankbaar. Vertrouw erop dat lastige tijden je sterker maken en je precies daarheen brengen waar je moet zijn. Zitten sterke meningen je in de weg? Bedenk dan dat een mening alleen maar de hoek is van waaruit je kijkt. Het grote plaatje blijft vaak onzichtbaar. Dingen die je als ‘slecht’ bestempelt, kunnen later zomaar in je voordeel uitvallen.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Een omslag is onderweg, maar waarschijnlijk heb je nog geen idee vanuit welke hoek de wind gaat waaien. De 2-sfeer kan je een rusteloos gevoel en een twijfelachtige sfeer brengen, maar ook optimisme. Misschien heb je al vaker gemerkt dat je nog zo veel kunt plannen: het leven is lang niet altijd ‘maakbaar’. Maak gebruik van die wetenschap door hooggespannen verwachtingen te laten gaan. Vervang het door een nieuwsgierige houding: zie maar gewoon wat het leven voor je in petto heeft. Buig als riet mee met de omstandigheden en denk niet te veel in ‘wij’ versus ‘zij’. Ook belangrijk deze week is dat je je gevoel voor avontuur koestert, hoe klein het vlammetje ook is. Wakker het vooral aan in de omgang met andere mensen. Vooral personen die heel anders in het leven lijken te staan dan jij. Of dat ook echt zo is? Misschien blijkt dat je meer met weirdo’s gemeen hebt dan je denkt.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Een jongere in je omgeving – gezin of bevriend – vertoont waarschijnlijk rebelse trekjes. De leraar in je wordt wakker. Mooi als je bij jezelf kunt blijven en je niet laat meesleuren in gedachten van ‘goed’ of ‘fout’ plus bijbehorende emoties. Blijf wel open voor je eigen gevoelens: natúúrlijk gaat er van alles door je heen. Geef ook ongewenste sentimenten de nodige aandacht en laat de achterdeur open staan, dan vertrekken ze vanzelf weer. Voel je de neiging tot overeten of te veel online shoppen? Innerlijke onrust zoekt een uitweg. Doe-taken maken het leven nu gemakkelijker, zelfs de schoonmaak behoedt je voor onnodige aankopen of extra snacken. Thuis heb je waarschijnlijk zin in een make-over. Ontbreekt het geld, organiseer dan eens een ruilsessie met buren of vrienden. Jouw kleed voor mijn kastje? Een verfje frist alles op, en het proces houdt je van de straat.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Gedachten over praktische zaken overwegen onder invloed van de 4-trilling. Je zit waarschijnlijk bovenop je taken en hebt ‘alles onder controle’. Toch kruipt er ook wat scepsis binnen: misschien heeft iemand beloftes gedaan die niet worden nagekomen, of komen er bijtslangetjes onder de zoden vandaan. Paranoïde hoef je niet te worden, maar stel wel de nodige vragen. En wacht op de antwoorden. Bevallen ze niet? Vraag nog eens door, maar houd je toon vriendelijk, dan krijg je meer medewerking. Door de sfeer stel je ook jezelf vragen. Hang ik nog steeds die ene mening aan of denk ik er nu anders over? Wat wil ik veranderen in mijn eigen leven na de lockdown? Komt er geen spontaan respons in je op, laat de zaadjes nog maar even opwarmen in de lentezon. Soms komen antwoorden als je ze het minst verwacht.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand voelen als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Een sterk ‘het kan wél’ gevoel kleurt deze week. Misschien heeft een ruzie of rechtszaak je ogen geopend voor je mogelijkheden op financieel vlak, op het werk of binnen je eigen onderneming. Je gaat ervoor! Meer inspiratie komt via het gesproken of geschreven woord, dus kijk en luister naar mensen die je als voorbeeld ziet. Ook in de relationele sfeer krijg je waarschijnlijk te maken met financiële issues. Het kan voordelig zijn om je hypotheek aan te passen of je verzekeringspakket onder de loep te nemen. Wensen van je partner kunnen nu angst, jaloezie of boosheid – of een hete brei van dat alles – in je los maken. Kun je die van jou ermee verenigen? Of drijft het je uit elkaar? De baas zijn over je eigen leven is nu belangrijk voor je, maar neem geen snelle of te emotie-gestuurde beslissingen. Ook niet over huwelijksbootjes!

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Gedachten over hoe je kunt bijdragen aan een betere wereld zeilen je kant op. Kun je ook echt iets met die vleug idealisme? Kleine stapjes zet je waarschijnlijk wel door minder wegwerpplastic te gebruiken, te minderen met vlees en meer biologisch te kopen. Het is ook een prima week om allerlei spullen en kleding die je niet meer gebruikt of draagt weg te geven of brengen. Het liefst zie je dat ze ‘goed’ terecht komen. Ook mijmeren over het verleden en/of over vervlogen dromen hoort bij de stemming van deze week. Heb je ergens spijt van en kun je het tij nog keren? Laat het vooral niet na, het geeft een heel licht en bevrijd gevoel. Waarschijnlijk is er veel om dankbaar voor te zijn. Zorgen voor anderen staat ook in je agenda en geeft voldoening. Misschien doe je iets voor een oudere of je eigen ouders. Houd je tissues binnen handbereik, want het maakt wat emoties los.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: ‘Jéé, wat vliegt de tijd. En wat ben ik al oud!’ Dit soort gedachten kenmerken een week vol reflectie. Zit je op de juiste weg? Best kans dat je een eerder genomen beslissing terugdraait of juist heel erg tevreden bent met je vorderingen. Heb je te maken met een scheiding, financiële issues en/of gedwongen ontslag, dan geeft de 7-trilling je nu de kans om maximaal te navelstaren en te helen wat er te helen valt. In combinatie met de weeksfeer krijgt dat een urgent tintje. Dus best mogelijk dat je hulp zoekt bij een life coach, familieopstellingen doet of het gesprek opzoekt met die ‘spirituele’ vriend(in) voor inzichten. Het langzaam doen is nu in ieder geval een goed advies. Zit je qua werk op nieuw terrein, verken het in de eerste versnelling. Vermijd mensen met een chronische ‘kan niet’-houding of types bij wie ‘nee’ op de lippen bestorven ligt. Jij weet dat ‘ja’ en ‘het kan wél’ deuren opent.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Verveeld, moe of helemaal klaar met de lockdown-situatie? Of worstel je met kwaaltjes of het herstel daarvan? De week staat in ieder geval bol van de uitdagingen, waarvan je veel kunt leren. Krachtmetingen binnen je gezin, met je partner, ouders of kinderen kunnen opspelen. De vraag is steeds: wat zijn de consequenties van daden voor anderen (meer dan jezelf)? Het is nu zaak om Moeder Theresa vaker als lichtend voorbeeld te zien en jezelf af en toe weg te cijferen. Je hoeft niet altijd op de voorgrond te staan of te profiteren. ‘You win some, you lose some’ is nu de juiste houding. Een innig gesprek met een vriend of goede college helpt om het nut van ‘verliezen’ in te zien. Wat ook helpt is endorfine (feel good hormonen) opwekken tijdens je favoriete sport. Zelfs het regelen van simpele dingen, zoals afspraken maken en rekeningen betalen, geeft een goed gevoel.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je eigen leven vergelijken met dat van anderen veroorzaakt alleen maar teleurstelling. Deze week begrijp je dat als geen ander en heb je een realistische blik. Heb je wel ideeën maar wist je ze niet in de praktijk te brengen, dan maak je nu een inhaalslag. Houd daarbij voor ogen dat je je natuurlijke IK mag laten zien, zonder al te veel uiterlijke opsmuk, zonder bravoure of mooipraterij. Simpel, eenvoudig en strak mag het zijn, dat geeft een opgeruimd gevoel. Vermijd gedachten over zaken waar je persoonlijk niets aan kunt doen. Voor de broodnodige lach doe je een dansje in je ondergoed en geef je de hond een high-five. Relaties worden beter als je mensen neemt, precies zoals ze zijn. Je hoeft ze niet te verbeteren, fixen of veranderen. Dat geeft ook meteen een beter gevoel over jezelf, want jij mag dat ook!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden