null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (28 januari t/m 4 februari) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om uw persoonlijke getal voor 2020 te vinden, telt u uw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor elk Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 5, 28 januari tot en met 4 februari 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou

luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Een situatie waarmee je pingpongt, lijkt niet voor- of achteruit te bewegen. Toch ervaar je een gevoel van hoop en je bent nu zeer creatief in het bedenken hoe je ermee om wilt gaan. Tijdens deze laatste dagen van januari krijg je meer zicht op wat voor jou werkt en vooral op wat niet werkt. Verspil geen tijd aan spijt en geen energie aan pogingen om de controle over iets of iemand te krijgen. Sommige dingen kun je gewoon niet veranderen, en mensen al helemaal niet. Verleg je focus op iets dat je blij maakt. Je omgeving opfrissen doet nu wonderen, een grote bos bloemen voor jezelf kopen brengt een grote glimlach. Bel een vriendin of familielid die je al langer niet hebt gesproken. En geef die vreugde door! Hint: luisteren en vragen stellen doet die ander goed. Een onverwachte uitnodiging verdient een hartelijk ‘JA’.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Heb je het gevoel dat veel in je leven ‘geen zin’ heeft? Zakt de moed je in de schoenen? Bedenk dan dat overal een goede reden voor bestaat. Eentje die niet altijd direct zichtbaar is. Je zorgen maken is een teken is van weerstand; je vindt het waarschijnlijk moeilijk om te aanvaarden dat de vaart even uit je leven is. Tijd nemen om zomaar wat voor je uit te mijmeren geeft je intuïtie een heldere stem. De volgende stap wordt zichtbaar en ook de diepere reden ontvouwt zich. Probeer het niet perfect te doen, niets is tenslotte perfect. Neem babystapjes in de richting waar jij licht ziet. Komende zaterdag komt de vibratie van de 4 voor jou in zicht en die geeft je een dosis moed zodat je weer specifieke doelen kunt stellen. Ben je aan het daten, dan zal een plan uitstel krijgen. Maak je er niet druk over, jouw jaar staat sowieso in het teken van ‘samen’, dus het komt wel goed. Verzamel meer informatie en praat met een wijze vriendin over je twijfels: dat helpt.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Gaven de eerste 3 weken van het jaar jou geen frisse energie? Wees er dan op voorbereid dat de ‘e’ begin februari weer in ‘motie’ komt. Dus voel je je wat grijs, dan komt er een regenboog aan kleuren in je leven. Het betekent ook dat je je gevoelens meer uit. En dat zal niet iedereen prettig vinden. Laat wel de ‘wie is schuldig’-vraag achterwege. Jouw plezier – en succes – hangt deze week af van je flexibiliteit. Je agenda puilt misschien uit en dat kan je een gevoel van ‘Waar begin ik?’ geven. Dat veroorzaakt dan weer stagnatie. Overvalt dat slowmotion-gevoel je, maak dan vooral een to-do-lijstje. Punt voor punt afvinken geeft een opgeruimd gevoel. De meeste doemscenario’s bestaan toch alleen in ons hoofd. Energie krijg je tijdens een date of uitje met je partner, woordgrapjes vliegen nu over en weer en de sfeer is luchtig. Koester die momenten en laat je niet opslokken door zorgtaken. Neem momenten voor jezelf en wees gerust: de energie is constant in beweging, niets is permanent.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Heel waarschijnlijk dat jij deze week wel 10 keer van gedachten en/of aanpak verandert. In de afgelopen weken vertelde je buikgevoel je dat er iets nieuws gloort aan de horizon. Inmiddels heb je daar een beter beeld van, en weet je ook waarop je je energie moet richten. Iets waarmee je niet in het reine was, komt nu heel helder door en stelt gerust. Emoties moeten geheeld worden, niet gehaat. De schuld zoeken, bij jezelf of anderen, vertraagt het opbouwen van die solide basis alleen maar. Hoe eerder je de situatie accepteert zoals die is, hoe beter je kunt voelen hoe je je echt voelt, in plaats van hoe je dénkt je te moeten voelen. Praat er open over tegenover je partner of geliefde en zorg goed voor jezelf. Door de drukte in je hoofd ben je nu geneigd om te veel te eten en drinken. Leid jezelf af van de koel- en voorraadkast met een avondwandeling of sportiefs.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Vrijheid en verandering is jou beloofd in dit 5-jaar en je ziet er reikhalzend naar uit. Helaas, er zijn nog wat losse eindjes die vastknopende vingers nodig hebben. Ook al frustreert dat een beetje – jij wilt volle kracht vooruit – maak je er deze week geen drama van. Een beslissing die je op het allerlaatste moment neemt, blijkt heel goed te werken. Je hebt er lang genoeg op gebroed. In deze laatste dagen van januari voel jij de reflectieve trilling van de nieuwe maand als geen ander. Het maakt ook dat je verhalen – misschien op het nieuws – die jou anders van je stuk zouden brengen met een korrel zout kunt nemen. Je oordeel is minder snel en hard. Zoek je een nieuwe baan, dan kan een oud aanbod bovendrijven. En ook op liefdesvlak rommelt ‘iets ouds’. Kan zijn dat je ex weer op het toneel verschijnt en iets in je losmaakt. Of dat je wat afstand nodig hebt van je huidige partner. Wees vooral heel eerlijk tegenover jezelf, ook al voel je je onder druk gezet. Het is jouw leven!

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Stilletjes observeren wat in jezelf gaande is, dat is natuurlijk prima. Zet alleen niet te veel vraagtekens bij het ‘waarom’ van sommige gebeurtenissen uit het verleden. Het grote plaatje ontvouwt zich langzaam en is nog niet zichtbaar. Dat is ook de bedoeling. Hoe beter je een realistische, haast zakelijke kijk hierop ontwikkelt, hoe soepeler je door deze week rolt. Zelfvertrouwen groeit ook nu en je bent klaar voor een uitdaging. Kan best zijn dat een avontuurlijke film of interessante documentaire je ideeën geeft om dat enorme veld van mogelijkheden ook echt te verkennen. Ga daarbij af op eerste indrukken, die zijn nu meestal helemaal juist. Ben je in een relatie, dan ben je er niet helemaal bij deze week. Niet alleen omdat je veel uithuizig bent voor afspraken, maar ook omdat je gedachten steeds afdwalen naar dat ‘grotere’ plaatje en hoe jouw rol daarin zal zijn.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Het jaar nodigt je uit om meer inhoud aan je leven te geven. Om lange termijn doelen te smeden. Maar in deze laatste week van deze maand lijkt het leven je hierin tegen te werken. Het voelt alsof je in een soort overlevingsmodus zit. Tot je eigen irritatie ben je vooral bezig met materiele zaken, werk en geld. Gaandeweg deze week kun je opgelucht ademhalen. Iets dat je leest, een voorstelling, zinvol tv-programma of kunstzinnigs geeft je een inzicht waardoor je wordt overspoeld door een fijn gevoel over het leven. Je ziet opeens weer hoe mooi het is – of kan zijn. Een baan of project nadert een einde en de laatste loodjes kunnen nu heel zwaar wegen – of heel erg verrassend uitpakken. Heb je een kwaaltje, dan kan dit deze week verergeren voordat het beter wordt. Raadpleeg een alternatief arts als je meer helderheid wilt. En leg je focus op zelfvertrouwen en weloverwogen actie.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Licht… camera…. actie! Het doel dat je wilde bereiken kan deze week een hoogtepunt bereiken. Oude zaken zijn afgerond en je hebt het gevoel dat de wereld aan je voeten ligt. Allerlei mogelijkheden dienen zich aan en de komende maand wordt waarschijnlijk een van de krachtigste van het hele jaar voor jou. Breng deze week je bureau of werkplek op orde en wees alert. Jouw gevoel fluistert je jouw nieuwe richting in. En je geniet ervan! In deze periode komt het allerbeste in je boven. Zelfs als je een type bent dat eigenlijk liever in de luwte werkt, dan maak je je nu op voor de volle aandacht. En respect! Ben je single, dan ontmoet je nu sympathieke personen op plaatsen waar juist géén felle lampen branden. Alledaagse plaatsen worden spannend. De supermarkt. Je honden-uitlaatrondje. De rij voor een benzinepomp. Komt er angst of zelftwijfel opzetten? Merk het op. En herinner jezelf direct aan geluksmomenten.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Dat fronsrimpeltje verschijnt deze week misschien nog wel een paar keer op je voorhoofd. Wat komt er allemaal op je af? Dat ongemakkelijke gevoel hoort bij de maandenergie en is de voorbode van een grote persoonlijke ontwikkeling. Het leven maakt een eb- en vloedbeweging en deze week besef je steeds beter dat er een seizoen is voor alles. Dat maakt dat je nu vrij gemakkelijk loslaat wat – of wie – je bent ontgroeid, of wat niet langer relevant voor je is. Misschien laat jij je hersens deze week wel kraken over de vraag hoe je ‘dat nieuwe’ dan het beste kunt uitnodigen in je leven. Of dat nu een nieuwe baan, verhuizing, partner of hoger doel is. Dringend advies: adem nu maar diep uit en doe verder geen moeite. De juiste personen of situaties dienen zich echt vanzelf aan. Heb jij een vliegende start gemaakt op het werk, dan kun je deze week rustiger aan doen. Neem tijd voor je persoonlijke interesses en/of vrienden. En focus op emotionele balans.

Voorspelling door: Viola Robbemondt. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden