null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (29 december t/m 4 januari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 53, 29 december 2020 t/m 4 januari 2021:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: De laatste drie dagen van jouw 1-jaar lenen zich prima om te kijken waar gebeurtenissen in de wereld jouw persoonlijke situatie raken. Wat in het groot gebeurt, heeft z’n weerslag op klein – en omgekeerd. Wat heb je over jezelf geleerd onder de lastige omstandigheden van dit jaar? Waar bleek je goed in? Het is een mooie week voor een inventarisatie van je eigen plussen en minnen.

De 29e en 30e staan in het teken van je relatie(s) en waarschijnlijk ben je al een beetje begonnen met ‘nestelen’. Je bunkert eten zodat je er de komende dagen niet uit hoeft. Misschien ben je zwanger, of wil je dat graag worden. Ook zijn dit dagen waarop je je kunt realiseren dat kritiek en oordelen de coulissen in kunnen, en dat warmte, compassie en vriendelijkheid de hoofdrol mogen spelen.

Op de laatste dag van 2020 gaat het over het accepteren van de realiteit; je leert vrede hebben met hoe je situatie nu is. Je zult merken dat sprankjes hoop dan groeien zodat je opgeruimd je nieuwe 2-jaar in rolt.

De nadruk ligt vanaf 1 januari op ‘samen’ in plaats van ‘solo’. In relaties kun je elkaar meer vrijheid geven, terwijl je elkaar toch steunt en stimuleert om uit de comfortzone te stappen. Weten wat je voelt en erover praten voelt misschien nog als drijfzand, maar je wordt er gaandeweg steeds beter in.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Plak pleisters op je mond deze laatste drie dagen van je 2-jaar! Ook al voel je dat weerwoord al op je tong tintelen: wees heel voorzichtig met woorden. Vooral het geschrevene kan nu verkeerd aankomen, dus let op je toon via de e-mail, whatsapp en ander social media de komende dagen.

Op de 29e en 30e realiseer je je waarschijnlijk dat je sommige ontwikkelingen in je leven totaal onacceptabel vindt. In je hoofd staat één woord groot geschreven, en dat is NEE. Verandering is een must als je gaat voor bevrediging (op je werk) en veiligheid (binnen relaties). Daarom moet je van die ‘nee’ een ‘ja’ zien te maken. Positief denken is nu niet genoeg, je hele doen en laten richten op wat je wél wilt is de sleutel.

Op de 313 is het goed om te kijken waar de rode draad in je leven loopt. Wat is het thema? Waar loop je steeds tegenaan? Met de vruchtbare 3-trilling op komst, denk je misschien aan baby’s, nieuwe huisdieren of menselijke huisgenoten of aan uitbreiding van je vriendenkring of netwerk.

De eerste dagen van je 3-jaar gaat het over communicatie en je hobby’s. Heb je een (nieuwe) geliefde, dan kunnen er vlagen van jaloezie voorbijkomen. Zie het als een teken: je wilt elkaar niet kwijt. Voer het groene monster daarom vooral niet: breng energie in beweging door aandacht te besteden aan alle leuke eigenschappen van de ander die je meestal voor lief neemt. Niets is vanzelfsprekend, ook de ander niet.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Nu de laatste drie dagen van jouw 3-jaar voor je liggen, is je richten op dankbaarheid een mooie. Je hebt waarschijnlijk een jaar vol reuring achter de rug waarin je creatieve spieren getraind werden. Nu is het even tijd voor pas op de plaats en doorvoelen wat het je heeft gebracht. Waarmee wil je door?

Op de 29e en 30e praat je waarschijnlijk graag bij met mensen die je (te) weinig hebt gezien in de afgelopen tijd. Je hebt misschien het gevoel dat het ergste achter je ligt. Op relatievlak kan irritatie opsteken. Vermijd daarom woorden als ‘altijd’ en ‘nooit’. Praat vooral over wat ongewenst gedrag met je doet – en wat je ervoor in de plaats zou willen.

De 31ste is goed voor het stellen van prioriteiten. Het komende 4-jaar staat in het teken van opbouw en je zult alle ‘materialen’ hiervoor moeten organiseren. Wat/wie helpt je? Wat kun je leren? Heldere doelen over hoe je ‘huis’ eruit moet gaan zien heb je misschien nog niet.

De eerste stappen in jouw 4-jaar zet je waarschijnlijk op het gebied van praktische zaken. Misschien ga je verhuizen, nieuwe vaardigheden leren en omstandigheden verbeteren: die nieuwe thuiswerkplek optimaliseren. Geld is er wel, maar je moet waarschijnlijk zuinig zijn. Kijk daarom veel op Marktplaats en Insta voor lucratieve aankopen en creatieve ideeën.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Tijdens de laatste loodjes van je jaar in 4-trilling realiseer je je waarschijnlijk dat je dan wel voldaan bent, maar ook moe. Je moet echt uitrusten, vooral emotioneel. Leg jezelf daarom een ‘informatiedieet’ op. Verminder negatieve prikkels vanuit social media, tv en besteed alleen aandacht aan wat goed voelt. Steekt daarbij een schuldgevoel de kop op? Herinner je eraan dat je anderen niet kunt helpen als je jezelf niet vooropstelt.

De 29e en 30e ga je even je eigen weg. De ‘kudde’ verlaten om op te laden doe je door wandelingetjes te maken in je eigen omgeving. En stil te staan bij al het mooie wat je tegenkomt. Het hoeft niet groots en meeslepend, het is die trage slak die je tuinpad oversteekt naar de groene grassprietjes.

Op de 31e merk je dat een situatie thuis zich leuk ontwikkelt. En dat de rust je goed doet. Intuïtie krijgt ruim baan en er kan opeens een kwartje vallen over iets dat je het hele jaar bezighield.

Jouw kersverse 5-jaar begint waarschijnlijk best onrustig. Jouw eigen trilling komt overeen met die van de wereld en dat maakt dat je de storm van verandering als geen ander voelt. Zowel op het werk als in je privéleven sta je waarschijnlijk voor situaties die niets te maken hebben met gespreide bedjes. Je moet aan de gang en vooral flexibel blijven. Check voordat je je mouwen opstroopt wel de kleine lettertjes: vraag om contracten en neem ze goed door. Onaangename verrassingen zijn op dat gebied niet uitgesloten.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos wijzigingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Jouw 5-jaar eindigt waarschijnlijk met wat opluchting. Je hebt jezelf opnieuw uitgevonden en hebt daar een goed gevoel over. Je ziet beter waar je heen wilt en zet je ervoor in. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, hoeft niet te betekenen dat je geen lol meer mag trappen. Neem daarom de tijd om vaker te doen wat jij wilt, zonder rekening te houden met wensen of verplichtingen die je omgeving je probeert op te leggen.

Op de 29e en 30e zijn bedankjes aangezegd. Je krijgt ze, en geeft ze aan iedereen die jou in het afgelopen jaar bijstond met raad en daad. Dat ‘team’ van mensen was er niet zomaar, je hebt ze zelf in het leven geroepen. Feitelijk bedank je jezelf dus, al is het maar voor het feit dat je volhield.

De 31e staat in het teken van het opheffen van druk. Realiseer je dat je elkaar uiteindelijk niets verschuldigd bent. Je bent vrienden, collega’s en geliefden: uit eigen vrije wil, dat geldt vooral voor liefdesrelaties. Wees ervan doordrongen dat je allemaal unieke individuen bent, met verschillende achtergronden en ervaringen. Begrip groeit hierdoor.

Jouw persoonlijke 6-jaar begint met orde scheppen op het thuisfront. Ga je (weer) aan het werk, dan is het direct goochelen om je persoonlijke verlangens en verantwoordelijkheden op het werk met elkaar in evenwicht te brengen. Aandacht voor gezondheid moet er ook zijn. Zou goed zijn om gezonde gewoontes even op wilskracht vol te houden tot ze goed zijn ingesleten. Meestal duurt dat een week of zes, dus houdt vol.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Nu je op het punt staat om de verantwoordelijke 6-sfeer te verlaten, is het waarschijnlijk wennen aan de 7-energie. Stond het jaar 2020 voor jou voor keihard buffelen, er zijn voor anderen, orde scheppen en stress, daar mag je nu een zucht van opluchting slaken. En meer voor jezelf kiezen. Hardlopen verandert in wandelen – of zelfs slenteren. De vaart mag eruit en je mag vaker van je eigen gezelschap genieten.

De 29e en 30e sta je stil bij het feit dat je het niet alleen hebt hoeven doen. Je kreeg hulp, ook al voelde het soms of je overal solo voor stond. Waren er fysieke klachten, dan weet je nu dat stress er veelal de oorzaak van was. Je krijgt meer inzicht in wat jou dan precies stress geeft, zodat je dit het komende jaar kunt vermijden.

Op de 31e realiseer je je dat niemand iets aan je heeft als je moe bent. Korte lontjes worden vanaf nu langer en langer. Hoe meer geduld je kunt opbrengen voor je eigen groeiproces, hoe begripvoller je bent voor dat van anderen. Heb je een gezin, dan kun je als nieuwjaarswens ‘meer solo-tijd’ invullen. Niet dat je uit contact gaat, maar het contact wordt minder snel en oppervlakkig.

De eerste schreden in het 7-jaar kunnen een soort paniekreactie veroorzaken. Je bent gewend aan go-go-go, nu vertraagt je leven waarschijnlijk in veel opzichten. Misschien slaap je onrustig en droom je meer. Neem tijd om het op te schrijven, en van je af te schudden. Best mogelijk dat je je carrière vooral vanuit huis voortzet. Je vindt een heel nieuwe modus die meer past bij hoe je nu zelf in het leven staat.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Heb je lekker energie getankt in het afgelopen 7-jaar? Dan mag je nu weer aan de bak. De zaadjes die je hebt gezaaid en stilletjes hebt verzorgd beginnen te groeien en waarschijnlijk sta je vol verbazing te kijken: wow, wat een weelde! Dat kenmerkt ook je komende jaar: er is tamelijk ongemerkt veel in je opgekomen.

De 29e en 30e staan waarschijnlijk al bol van de activiteiten: is het niet in de buitenwereld, dan wel binnenin je. Je hebt prooi geroken en nu sta je in de startblokken om het te gaan ophalen. Waarschijnlijk krijg je weer meer zin in contact en je naasten en buren zien je misschien langskomen met lekkers – en mooie filosofische inzichten.

Op de 31e kriebelt er van alles in je. Je wilt aan de slag en waarschijnlijk begin je bij je eigen huis en haard. Je klust misschien nog wat, je ruimt op en inventariseert. To-dolijstjes maken is nu heel nuttig, je hebt het overzicht.

Het 8-jaar begint voor jou waarschijnlijk met inzichten over geld. Misschien moet je je bezighouden met bankzaken of juridische papieren. Grote kans ook dat je promotie krijgt, nieuwe klussen en meer euro’s in het laatje. Het zijn ook goede dagen om afspraken te maken voor gezondheidschecks: tandarts, fit-checks en diëten. Je gooit de oude 7-sfeer van je af door minder te denken en meer te doen. Pak ook dingen aan waarin je aanvankelijk geen zin hebt. Zodra je bezig bent kom je vlot in een flow.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Nu het 8-jaar op z’n einde loopt, kom je in een sfeer waarin je de balans opmaakt. De 9-energie nodigt je uit om dingen af te ronden. Kan best zijn dat je afscheid neemt van een werkomgeving waarin je jarenlang kon groeien – en die je nu ontgroeid bent. Ook worden relationele knopen doorgehakt; een 9-jaar brengt zowel scheidingen als nieuwe liefdes.

Op 29 en 30 december realiseer je je dat klagen niet gaat helpen. Kiezen voor wat je voelt dat goed is, des te meer. Ook al krijg je geen begrip van je omgeving, zet toch door. Het gaat tenslotte om jouw leven en jouw geluk. Niemand anders kan voor je uitmaken wat dat precies inhoudt.

Op de laatste dag van je 8-jaar is het oppassen voor ongelukjes. Misschien rijd je net iets te gehaast weg met de auto en is er een botsing. Of rol je thuis van de trap. Loop jezelf niet voorbij, het tempo mag slakkeriger worden.

De 9-energie gaat gepaard met een opgeruimd gevoel. Je weet dat je ergens klaar mee bent. Je weet wie je vrienden zijn, en wie niet. Keuzes worden gemaakt en je voelt je vrijer dan voorheen. Dat geeft helderheid en ook een filosofische sfeer. Een sfeer ook waarin je gemakkelijker kunt vergeven; dat doe je voor je eigen gemoedsrust, niet voor die van een ander. Het lezen van biografieën en zelfhulpboeken of bezoekjes aan een coach zijn nu heel vruchtbaar. Je bent gegroeid en je hebt nog het hele jaar om eraan te wennen.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: De overgang van een 9-jaar naar een 1-jaar is behoorlijk heftig. Waarschijnlijk moet je nog even wennen aan de ik-sfeer. Jezelf op een gezonde manier centraal zetten is het thema. Weten wat je wilt en dat op een rustige manier uitdragen – en leven – het is nu nog wat aftasten. Ook in relaties brengt je nieuwe zelfbewustzijn uitdagingen. Je wilt waarschijnlijk meer vrijheid en dat kan onenigheid veroorzaken. (Klein)kinderen zijn nu ook toe aan meer ‘zelf doen’, je ondersteunt alleen nog waar nodig.

Op de 29e en 30e zorg je goed voor lijf en leden. Waarschijnlijk begin je met sporten, neem je een personal trainer of ga je naar een diëtist. Er kunnen mensen uit het verleden opdagen, en die brengen bijzondere energie met zich mee waarvan je enthousiast raakt. Daarvan wil je meer proeven! Best mogelijk dat je samen gaat werken, zij het aan een hobby, zij het op carrièregebied.

Op de 31e ligt de nadruk op vriendelijkheid. Niet alleen voor je omgeving, maar ook voor jezelf. Je hebt de afgelopen 9 jaar een mooie cyclus afgerond waarvan je veel hebt geleerd. Het was vallen en opstaan. Sta nu vooral stil bij het feit dát je steeds weer bent opgestaan! Niet iedereen kan dat zeggen.

De eerste dagen van het jaar 2021 brengen je een rustig gevoel van overtuiging. Je weet wat je in huis hebt. Je weet welke weg je wilt inslaan. Op het werk begin je vol goede moed aan nieuwe projecten en nieuwe manieren van samenwerken. Ook goed om nieuwe energie in huis te laten met de aankoop van grote dingen die je gezondheid ondersteunen, zoals een vers bed, een ligbad of zelfs een (infrarode) sauna.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden