null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (29 september t/m 5 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 40, 29 sept t/m 5 oktober 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Verlies jezelf deze week niet in procedures en regeltjes. Kies er bewust voor om de mens te blijven zien. Wie klopt bij je aan om hulp of advies? Hoe kun je diegene een goed gevoel bezorgen. Ondanks maatregelen om ziektes te voorkomen kun je elkaar wel in de ogen blijven kijken en naar elkaar luisteren. Het is nu redelijk gemakkelijk om tussen de regels door te luisteren naar wat er speelt. Profiteer daarvan, maar check wel of wat je denkt te voelen ook waar is voor die ander. En: haak af als de ander dramaverhalen blijft herhalen. Bij de overgang naar een nieuwe maand heb je misschien het idee dat iets niet helemaal vlot, je wilt graag sneller de vruchten van je inspanningen zien. Ga er maar vanuit dat de ‘flow’ er wel is, maar dat hij nog niet helemaal voelbaar is voor je. Kijk met geduld; die knop verandert langzaam in de bloem.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Je ergert je waarschijnlijk aan veel dingen deze dagen. Eigenwijze mensen; of zij die te laat komen. Je computer die werk weigert. Het miezerige weer… Frisse energie mag wat jou betreft stevig doorkomen, en wel nu! Mooi als je ondertussen wel beseft dat de afgelopen maand je veel leerde. Vooral over jezelf en hoe je het beste met stress of angst kunt omgaan. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, is Cruijffiaans dat nu op jou van toepassing is. Weet ook dat de beste tijd om te ontspannen is als je er geen tijd voor hebt. Neem het als je mantra deze week. Doe je jas aan en maak een rondje in je eigen omgeving. Ken je dat rare olifantenpaadje naast die sloot? Wist je dat die kastanjeboom op de hoek nu z’n bruine vruchten laat vallen? Neem ook tijd voor je naasten: bel eventjes op. Klets bij. En besef dat er ondanks alle tegenslag veel is om dankbaar voor te zijn.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Wilde je vorige maand overal en van alles? Deze week verschijnt Meneer Focus. Dit is waar het om gaat, dit vind ik het allerbelangrijkste, dit ga ik doen – niet morgen maar nu! Een flinke dot praktische energie helpt je om minder te praten en meer te doen. Kan goed zijn dat er allerlei nieuwe feiten opduiken die je moet meewegen in het nemen van beslissingen. Gaat het om iets dat een ander mens – en dat hoeft geen familie of bekende van je te zijn – betreft, doe dan even een stapje terug voordat je vooruit stoomt. Haastige beslissingen kunnen nu zere tenen opleveren. Vraag dus even na zodat de ander een stapje opzij kan doen als jij lekker door walst. Het is ook een goede week om vrij te zijn. Gaat je vakantie niet door, dan kun je je zelfs opgelucht voelen. Kun je eindelijk die klusjes oppakken die jou al maandenlang verwijtend aanstaren. Zoek je werk? Neem dan vooral dat tijdelijke baantje aan. Alleen al het feit dat je iets kunt doén is nu belangrijk voor je.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Relaties zijn misschien een bron van gemengde gevoelens in dit 4-jaar. De week kan er een schepje bovenop doen. Wees gerust: het is allemaal ergens goed voor. Niet in de laatste plaats omdat het je dwingt om creatief te worden en om anders dan voorheen om te gaan met je gevoelens, wensen en verlangens. Knik als je merkt dat je voor een groot deel zelf kunt kiezen hoe je je voelt! Blijf je richten om stapje-voor-stapje vooruit te gaan. En op loyaliteit en ondersteunende acties. Betekent niet dat je je geliefde(n) maar overal gelijk in moet geven, of je eigen mening moet onderdrukken. Geef kritiek opbouwend, dan kun je weer iets afstrepen op je sociale to-do lijstje. Best mogelijk dat je deze dagen wat moe bent. Je hebt veel gegeven en gedaan, dus rust. Ben je aan het daten, dan denk je misschien dat een vaste relatie je rust zal geven. En de volgende dag denk je er weer anders over. Juist ja: het is geen tijd voor knoop-doorhak-momenten.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: De 5-energie zadelt je deze week waarschijnlijk op met een berg vragen: wat, waar, waarom en vooral ‘hoe’? De ballen zweven misschien nog een paar dagen in de lucht, maar uiteindelijk valt er een beslissing die je zult moeten accepteren. Of je het zo prettig vindt, valt te bezien. Toch hoort het bij uitstek bij deze tijd waarin veranderingen je om de oren vliegen. Op veel vragen heb je misschien nog geen antwoord. Wat helpt is uitwisseling. Discussieer eens met familie of vrienden over wat je bezighoudt. Het is goed om te merken dat anderen net zo bezorgd zijn als jijzelf. De kunst is nu ook om je oordeel uit te stellen als iemand je iets vertelt waarmee je het totaal niet eens bent. Je voelt je deze dagen waarschijnlijk gedreven en je verantwoordelijkheidsgevoel groeit. Best mogelijk dat je wordt gevraagd om voor iets of iemand te zorgen, en vooral gezondheidsissues staan in de verhoging. Dat betekent dat je geen ‘nee’ kunt zeggen. Gewoon omdat je voelt dat het jouw taak is.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Halverwege de week schijnt het licht op een meervoudig probleem, of komt iets waarover je je eerder al zorgen maakte weer bovendrijven. Je hebt waarschijnlijk totaal geen zin om je ermee bezig te houden. Check dus vooral waarom je dat eigenlijk zou doen? Wat lost het op? Kun je echt weten of het beter wordt door jouw bemoeienis? Jouw energie is sowieso meer naar binnen gericht deze week. Prima om je met jezelf bezig te houden, het is navelstaar-tijd! Zet je gedachten op ‘stop’; volg in ieder geval niet ieder denkbeeld. En bewoon je lichaam. Neem ieder uur even een momentje om je lijf te voelen. Zijn je voeten warm of koud? Hoe voelen je heupen, wat doet je rug? Merk je dat je je schouders onder je oren gevouwen zitten? Yoga en meditatie geven nu veel ruimte en rust. Wat ook helpt: een detox van alle apparaten. Kun je je mobiel een dag thuislaten?

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: In het oog van de storm is het doodstil. Het past dan wel bij je jaarenergie, maar de afgelopen weken waren wel erg innerlijk gericht. Deze week komen de wielen van jouw wagen piepend en krakend in beweging. Er borrelt weer zin in je buik, je wilt weer productief zijn – en wel met iets dat ertoe doet! De komende week, en zelfs maand, staan je financiën in de spotlights. Gaat het naar wens met de debet en credit-standen? Heb je gezaaid, dan zul je nu oogsten in de vorm van euro’s. Zo niet, dan is het misschien slim om een tijdje bij de Aldi te shoppen in plaats van Albert Heijn. Je met je bankzaken bezighouden loont. Een lijst maken van vaste lasten, iets afbetalen of iets kostbaars, wat je toch nooit meer gebruikt, verkopen ook. In de relationele sfeer geldt: wekt iets grote emoties op, zet dan even die nuchtere, logische bril op. Vooral als die (getrouwde?) collega opeens heel interessant lijkt.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: De probleemoplossende sfeer van de afgelopen weken regeert deze week nog steeds. En al komen er tot je vreugde zaken in beweging: koop of verkoop van een huis, nieuws over een nieuwe baan of project, en/of een groeiend banksaldo: toch krijgt de week een vrij serieus sfeertje. Met je partner kun je verzeild raken in discussies over seks, het huwelijk, geld of werkzaamheden. Let daarbij op dat je emoties niet met je aan de haal gaan. Gebeurt dat toch, en denk je: ‘Balen!’? Ga dan eens na waar de angel zit: wanneer en met wie voelde je dit eerder? Waaraan doet het je denken? Bekijk de feiten eens heel sec, zonder erover te oordelen. Leg spijt, wrok of zorgen naast je neer. Als je die emoties mist, kun je ze zo weer oppakken. Maar leeft het niet een stuk makkelijker zonder die bagage? Kortweg is het een week om op symbolische manier ruimte te maken voor nieuwe dingen in je leven. Focus dus op: volwassenheid.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Halverwege de week komen twee o’s in zicht: optimisme en opluchting. Vooral als je de energie van de vorige weken hebt gevolgd en je stoepje schoon hebt geveegd, ervaar je waarschijnlijk het gevoel dat je weer dóóór kunt. Zijn er nog vragen, dan komen antwoorden nu binnen via schijnbare toevalligheden. Neem woorden of beelden die je ’s ochtends net na het wakker worden doorkrijgt serieus, schrijf ze op. En verbaas je! Je intuïtie werkt prima en je ervaart waarschijnlijk het gevoel dat je het roer van je leven in handen hebt. Zelfs zonder ‘zekerheden’ als een vaste baan of veel geld! Nu is ook het moment dat je anderen met die positieve sfeer kunt ‘besmetten’ en dat bedoelen we op een heel positieve manier. Je stille zelfvertrouwen trekt allerlei mensen naar je toe. Je hoeft niets uit te leggen, je goede voorbeeld doet nu volgen. Wees ondertussen extra vriendelijk, eerlijk en knuffelig met je partner. Die heeft waarschijnlijk engelengeduld voor je opgebracht.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden