null Beeld

Zo ziet deze week (3 t/m 9 maart) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 10, 3 t/m 9 maart 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Deze week is het goed om plannen te herzien: passen ze nog steeds bij je? Als je wilt kun je er nu heel gemakkelijk een andere draai aan geven. Heb je steeds terugkerende gedachten of ideeën, merk ze dan op. Ze zijn er niet voor niets. Het is aan jou om er iets mee te doen, dus noteer. Ben je de laatste tijd besluiteloos geweest, dan komt de actie nu als vanzelf. Heb je zorgen over je baan of financiën, of zit je met een kwaal? Schrijf al je hersenspinsels op voordat je naar bed gaat en pen erbij hoe je de oplossing voor je ziet. Wees daarbij heel specifiek en laat het onderwerp vervolgens met rust. Kan best dat dromen uitkomen. Pas deze week op je woorden, je zou onbedoeld zomaar iemands ‘geheim’ of andere gevoelige informatie bekend kunnen maken. Stel het geven van advies of kritiek uit, dat valt nu even niet zo goed.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Je hebt het enorm druk gehad en deze week raak je in een flow bij het klaren van onafgemaakte klusjes. Mits je je niet te veel laat afleiden door stiekem tijdrovende bezigheden zoals social media. Misschien ga je op een onverwacht tripje in de zakelijke sfeer, of maak je noodgedwongen tijd vrij in je agenda om een klus op te vangen. Het geeft een bedrijvige sfeer en de verleiding om sluiproutes te nemen is groot. Weersta deze neiging, sluiproutes blijken omwegen waarmee je later gedoe krijgt. Voel je je wat geïrriteerd, wees je dan bewust van dat korte lontje. Zorg dat je goed uitrust en goed eet. Raak je gefrustreerd omdat dingen – of mensen – niet zo vlot bewegen als jij zou willen, richt je aandacht dan op kraakheldere communicatie. Daarvoor moet je eerst zelf weten wat je denkt en voelt, en hoe je dit wilt overbrengen. Raak er maar aan gewend dat anderen dingen anders aanpakken dan jij, en dat is oké.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Je realiseert je deze week dat je leven best heel knus is. Je brengt waarschijnlijk meer tijd dan anders thuis door, of op een plaats waar je je thuis voelt – met mensen die je dierbaar zijn, collega’s zijn nu vrienden. Moet je beslissingen nemen, dan zul je die, ook al vindt je het lastig, heel daadkrachtig en overtuigend overbrengen. Iedereen weet waaraan hij of zij toe is met jou. Je bent nu ook tevreden over en met jezelf. En dat schept veel ruimte voor alles wat met de liefde te maken heeft. Het is mogelijk dat je nu een conflict oplost met iemand die je heel na staat, met wie je een bijzondere band hebt. Misschien waren jullie wel iets te close en is er wat afstand nodig. Heb je een partner, dan zou het best kunnen dat je een gezamenlijke droom in vervulling laat gaan. Je surft op een enorm fijne en vriendelijke golf deze week en ziet het beste in iedereen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Je bent misschien vaak de persoon aan wie mensen hun problemen vertellen. Deze week zet je de volumeknop van buiten even op 0, om je eigen stem beter te kunnen horen. Je hebt wat tijd voor jezelf nodig voor het betere graafwerk in je eigen ziel. Je vindt het waarschijnlijk frustrerend dat je niet vooruit kunt plannen, en niet precies weet wat je precies te wachten staat. Het is een cliché, maar geduld is een schone zaak. Plannen kunnen ieder moment een andere wending nemen, of er komt nieuwe informatie bij. Aandacht besteden aan fysieke zaken werkt nu ook prima, vooral behandelingen als acupunctuur, osteopathie of massages slaan prima aan. Kleine irritaties leg je nu liever even naast je neer, net als praktische klussen. Je zit in een soort reset-modus waarbij je heel realistisch overdenkt hoe je je leven wilt leven.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekverslag: Je wilde wel, maar het kwam er niet van. Mocht een plan of project in die stroperige sfeer gezeten hebben in de afgelopen weken, dan laat je die de komende dagen achter je. Misschien moet je wel in actie komen omdat je financiën erom vragen. Of zit iemand die je liefhebt - of hoog acht – je achter de broek aan. Er is in ieder geval werklust en je sociale leven staat even op pauze. In de lucht hangen ook boetes en gekochte items kunnen tegenvallen qua prijs-kwaliteit. Ben je moeder, dan zijn ook aanvaringen of intense gesprekken met leerkrachten mogelijk. Jouw toon bepaalt de uitkomst, dus houd je tong in toom! De sfeer van deze week heeft mede te maken met macht, en hoe je die op een nette manier kunt gebruiken. Herken dus bij jezelf waar schuld, schaamte of trots het van je overneemt. En maak iets, zo nodig, goed.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: De weeksfeer is er een van afronding, van laatste eindjes aan elkaar knopen en van een nieuwe insteek. Kan best zijn dat jij een nieuwe manier vindt om een oud probleem te tackelen, of dat je plots iets waarmee je zat opeens heel gemakkelijk loslaat. Ervaar je een verlies, dan volgt ook het besef van het voordeel dat je ervan hebt. Maak van afscheid nemen geen drama, maar realiseer je dat het leven nu eenmaal de natuurlijke levenscyclus volgt. Uit iets ouds wordt iets nieuws geboren. Het kan heel goed zijn dat je nu, ook al klopt liefde nadrukkelijk op de deur, bang bent om open te doen. Geef je angst een stem. Nu is het een goed moment om filosofisch te worden en de diepere betekenis te zien achter alles dat gebeurt. Komen er gevoelens van schuld of schaamte, accepteer ze als boodschappers: je zult sommige fouten niet herhalen. Confrontaties zijn deze week niet nodig.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Het jaar mag er dan een van introspectie zijn, deze week trilt van de nieuwe energie. Het universum geeft je een dosis zelfvertrouwen cadeau. Kan best zijn dat je daardoor nadenkt over je zelfstandigheid; misschien wil je een eigen zaak beginnen, meer verantwoording nemen op je werk, of je vrijer voelen binnen een relatie. Praat erover met ervaringsdeskundigen, stel veel vragen en voel wat het binnenin je doet. Gaat er iets bruisen? Dat is jouw startschot. Ben je bang dat je te ver afdrijft van wat je werkelijk wilt? Onderzoek die angst dan, realiseer je dat dit een slechte raadgever is. En maak in plaats van blind varen een concreet plan van aanpak. Misschien laat je dit plan later weer los, maar voor nu geeft het je houvast. Binnen je relatie is nu het moment om uit je cocon te kruipen en helemaal jezelf te zijn: vrij als een vlinder. Gebruik daarbij wel een vleug diplomatie.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Het draait deze week allemaal om je contacten. Wie ken je, wie kan iets voor je betekenen en voor wie zet jij je in? Je bent waarschijnlijk in veel gesprekken verwikkeld en iedereen lijkt je aandacht, advies of product of dienst te willen. Staat er deze week een groot event op je planning, dan verloopt het waarschijnlijk prima – mede door jouw inspanningen. Zijn er donkere wolken aan jouw relatiehorizon, dan kunnen die nu regen over je uitstorten. Besef dat het leven niet exclusief om jou draait en wees realistisch in je verwachtingen, maar breng wel duidelijk jouw eigen behoeftes naar voren. Zaai vriendelijke, behulpzame zaadjes zodat je er later de vruchten van kunt plukken. En kijk naar manieren om je werk-privé balans wat meer naar het laatste te doen doorslaan. Daarmee voorkom je niet alleen stress bij jezelf, maar ook bij je omgeving.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je humeur is waarschijnlijk opperbest deze week, je bruist alsof je verliefd bent geworden. En dan kan het zowel om een persoon gaan, maar ook om een plaats (huis) of een nieuw idee. Zet vooral leuke uitjes in je agenda, reünie-achtige feestjes zijn nu als een warm bad vol nostalgie. De creativiteit vloeit, kunstenaars maken deze week hun beste werk. De neiging om extravagant te worden is aanwezig, let dus op aankopen waarvan je later spijt kunt krijgen. Ook goed om nu al te brainstormen over hoe je wilt omgaan met periodes waarin het je minder voor de wind gaat. Houd je oren en hart open voor de meningen, gevoelens en problemen van anderen. Heb je het gevoel dat je wordt be- of veroordeeld? Check dan bij jezelf in hoeverre jij over jezelf – en anderen – oordeelt. Je hoeft er niets mee te doen, herken het alleen. Erken dat iedereen zijn eigen pad loopt, inclusief alle bagage. Dat geeft opluchting.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden