null Beeld

Zo ziet deze week (30 maart t/m 5 april) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 13 (30 maart t/m 5 april 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Of dat nu een baan of huis is, ben je op zoek naar iets ‘nieuws’? Maak dan je gordels maar vast, want gesprekken en onderhandelingen krijgen een turbo-boost deze week. Grenzen worden verlegd, spelregels worden veranderd. En ook al zit je niet in die ultrasnelle buitenwereld, ook in je woning of op je vaste werkstek veranderen zaken, zij het wat minder ingrijpend. De weekenergie laait in ieder geval hoog op, je bent waarschijnlijk ’s ochtends al vroeg op en ook ’s avonds langer actief. Het ánders doen dan anderen loont, dus laat je creatieve sappen vooral stromen. Toon je plannen, wensen en behoeften. Netwerken, ook al moet dat via het scherm, kan heel vruchtbaar blijken. Een persoonlijke relatie kan een onverwachte draai krijgen. Best kans dat het sleets aanvoelt, dat je een beetje moe van elkaar bent. Volg je hart hierin. Misschien geeft een tijdelijke time-out inspiratie voor later.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Grote kans dat jij in je vrije tijd het liefst in en rondom je huis aanrommelt. Tuinieren, schoonmaken, opruimen, verfraaien. Het liefst doe je het samen, want de huiselijke energie van deze week gaat goed samen met een partner of geliefde. Als je de oude koeien in de sloot laat en van irritatie-stokpaardjes afstapt, komt de nodige rust in de tent. De weekvibratie tilt je naar een hoger plan, je begrijpt elkaar beter en hoeft niet constant iedereen te pleasen. Mocht je samenwoonplannen hebben, dan ben je het er snel over eens. Ook als er wordt gekozen om dit (voorlopig) niet te doen overigens, realisme heerst. De week kan voor oudere singles ook een nieuwe, interessante date in petto hebben. Gevoelens kunnen intens zijn, maar neem geen overhaaste beslissingen. Te goed je best willen doen, werkt overigens averechts. Het leermoment: dicht bij jezelf blijven, brengt je dichter bij de ander.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Gevoelens doen een potje pingpong nu, het heen-en-weer heerst. In de sfeer van deze week wil je wel actief zijn, maar word je steeds overvallen door ‘Kan dat wel? Wil ik dat wel?’ Kortetermijnoplossingen gaat nu niet samen met Langetermijndenken. Speels en creatief botst nu met serieus en reflectief. Je hebt waarschijnlijk meer behoefte om dingen te doorgronden en overdenken, in plaats van direct aan te pakken. Dat is ook prima, want het geeft je de kans om nieuwe informatie tot je te nemen en te integreren. Je kunt nu feiten ontdekken die niet direct onder de oppervlakte liggen, waarvoor je wat dieper in jezelf moet duiken. Conflicten kunnen je nu uitnodigen om te mediteren, aan yoga te doen of een spirituele studie op te pakken. Hoewel je fysieke batterij leeg aan kan aanvoelen, is je mentale energie wel degelijk actief. Kies deze dagen alleen voor activiteiten die je optimistisch stemmen, en mensen die je graag mag.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Een krachtige sfeer houdt jou op dreef deze dagen – dat is ook nodig, want er staan financiële zaken op je to-do lijst. Misschien heb je meer werk dan anders aan je btw- of belastingaangifte. Best mogelijk dat er grote beslissingen aanstaande zijn over je hypotheek, lease- of verkoop van waardevols. Of ben je je pensioen aan het voorbereiden en doorrekenen? Staat er een grote aankoop op het plan, vergelijk dan vooral prijzen, maar ga ook voor kwaliteit. Goedkoop kan nu duurkoop blijken. Je organisatietalent wordt aangesproken en al die activiteiten laten angsten over de pandemie en de gevolgen ervan naar de achtergrond verdwijnen. Omdat je overdag zo vol zit, kan dromenland nu een heel wild land zijn. Ook leuks moet verwerkt worden en dat kan resulteren in praten, lopen of rennen in je slaap. Of in nachtmerries waarvan je zwetend wakker schrikt natuurlijk. Leermomentje: ‘Een mens lijdt vaak het meest door het lijden dat hij vreest…’

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand voelen als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Het ene moment kun je dagdromen over een nieuwe jij, op een nieuwe plaats: vrij om de wereld te (her)ontdekken. Hebben vrienden of familieleden het over emigreren of andere landen ontdekken per camper, dan stel je je direct voor of dat ook iets voor jou kan zijn. Op andere momenten geniet je juist van de dagelijkse routines, die je een gevoel van zekerheid geven. Dobber maar lekker mee op al die golven en geef jezelf tijd. Je hoeft niets te beslissen. De weekenergie trekt hulptroepen aan die zorgen dat je minder piekert. Het universum geeft je precies wat je nodig hebt, ook zonder dat je constant in de doe-modus zit. Neem dus tijd om te relaxen en je aan te passen aan deze rare tijd. Veroorzaakt rust onzekerheid, weet dan dat het ook een vonkje van opwinding en verlangen naar avontuur in zich draagt. We zijn allemaal bang voor verandering, maar wees eerlijk: je voelt je waarschijnlijk ook vrijer dan ooit tevoren.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Zat je de afgelopen weken in de intercity, dan ben je nu overgestapt op de boemeltrein. Zodra de frustratie over dat standje slak is weggeëbd, geniet je waarschijnlijk al snel van het gevoel dat er overal hoop gloort. Nieuwe deuren gaan open. En zelfs als er niet zoveel gebeurd of veranderd is, plant je de zaadjes voor een nieuwe start. Misschien ben je een nieuw huis aan het inrichten of net aan een nieuwe uitdaging op carrièregebied begonnen. Of doe je vrijwilligerswerk. Ook hangt er een moederlijke sfeer. Of de jouwe er nu nog is of niet, waarschijnlijk denk je veel aan haar. Ook praktisch kunnen ouders je bezighouden, best kans dat je voor (een van) hen moet (gaan) zorgen. De uitdaging zit ‘m nu in moed houden. Je doet het door te stoppen met saboterende gedachten. Richt je mind, iedere keer als ‘ie met je aan de haal gaat, op leuks, liefs en lekkers. Wil je het, dan kun je het!

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: De weeksfeer belooft actie. De jaarsfeer doet liever dutjes. Hoe verhoud je je tussen die twee uitersten? Waarschijnlijk wacht je op nieuws. Misschien krijg je maar geen antwoord op een vraag waarmee je verder kunt. Of houd je je bezig met allerlei nutteloos lijkende details. Houd in je achterhoofd dat deze dagen niet geschikt zijn voor ongeduld, maar ook niet voor onverschilligheid. Visualiseer de gewenste uitkomst, doe alsof De Baan, De Man, Het Huis, Het Geld, De Oplossing-Voor-Alles er al is. De Wet van Aantrekkingskracht werkt! Best kans dat er een verlossend telefoontje volgt. Wel is het handig dat je niet over je heen laat lopen. Heeft iemand je iets beloofd, houd hem/haar eraan. Daarbij mag je je diplomatieke gaven inzetten, maar niet ten koste van jezelf. Maak heel duidelijk dat het je menens is. Ben je na zo’n gesprek opgewonden, reageer je af met fysieke actie. Schoppen en schreeuwen helpt, maar doe het wel ergens waar je privé kunt zijn. Buiten. Om vijf voor tien ’s avonds bijvoorbeeld.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Jouw modus lijkt deze week nog het meest op een hop-on-hop-off bus die je in grote steden als Londen en Parijs wel treft. Een klusje hier, een praatje daar en tussendoor nog even werken, slapen en eten. In ieder geval bruis je van energie, mensen om je heen zijn optimistischer en dat heeft z’n weerslag op je humeur. Zit je in de verkoop, dan beleef je waarschijnlijk gouden tijden en je deelt ‘de weelde’ graag. Misschien kun je iemand die dat nodig heeft, zelfs aan een baan of klus helpen. Zat je de afgelopen weken veel aan huis gekluisterd, momenteel ben je meer buitenshuis bezig. Misschien zelfs om te gaan eten bij familie en/of vrienden: jij trakteert op afhaal of zelfgemaakts. Ondanks dat bezige bij-gevoel mag je nu best meer tijd aan jezelf besteden. Geef jezelf het ja-woord als het gaat om verwennerij. Of dat nu een massage betreft of een hele avond op de bank met een goed boek. Neem tijd voor reflectie, zodat inzichten en inspiratie gemakkelijker tot je komen.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Alle reden voor optimisme en zelfvertrouwen! De week belooft een doorbraak in je persoonlijke ontwikkeling. Een oude jas waaraan je misschien wel erg gehecht was, maar die nu echt niet meer past, mag definitief richting ‘oud textiel’. Je bent ergens klaar mee! De nieuwe JIJ mag opstaan, inclusief alle ervaringen – en grijze haren? – die je de laatste tijd hebt opgedaan. Wees er trots op! En laat jezelf zien. De praktische energie van deze week begrijpt jouw wens om uit je cocon te willen kruipen en je nieuwe vlindervleugels te showen. Dat project wat je in januari oppakte? Grote kans dat dit nu een gevolg krijgt. Je vindt een betere route, om eerdere obstakels heen. Ontstaat er gerommel in je relatie? Het huwelijk heeft nu geen prioriteit, en ook dates lopen nu waarschijnlijk op niets uit. ‘Samen’ staat momenteel niet hoog op je verlanglijstje, solo breng je deze dagen meer tot stand. Tip: plan lekker strak en houd het overzicht!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden