null Beeld

Zo ziet deze week (31 maart t/m 6 april) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling. 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 14, 31 maart t/m 6 april 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Dat je jaarthema ‘nieuw begin’ op deze manier zou uitpakken had je waarschijnlijk nooit gedacht. Het valt je deze week op dat je gemakkelijker oplossingen vindt voor wat er nu aan de hand is. En het zou ook heel goed kunnen dat veranderingen die je toch al in gang had gezet, nu heel positief uitpakken. Je hebt er in elk geval veel meer tijd voor gekregen. Dat maakt dat je nu pas écht duidelijk ziet dat sommige routines eigenlijk al langer niet meer werkten. Neem toevalligheden daarom serieus deze week. Toeval bestaat niet, het zijn richtingaanwijzers. Je ziet nu ook helder hoeveel invloed anderen mensen op je hebben. Tenzij je een contact wilt verbreken, zul je rekening met ze moeten houden. Ja, jij hebt meer behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid. Maar om dat mogelijk te maken, heb je ook medewerking en advies nodig.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: Je bent huiselijker dan ooit en je hoeft je niet schuldig te voelen als dat eigenlijk best lekker voelt. Kan goed zijn dat er nu gevoelens bovendrijven die je niet eerder zo sterk voelde, en waarmee je nu beter kunt leren omgaan. Het gemis aan sociale contacten bijvoorbeeld. En je angst om je positie, baan of inkomen te verliezen. In die geest is het belangrijk om te kijken naar wat er wél is: en dat is veel! Waarschijnlijk ga je ‘samen zijn’ herwaarderen. Wie heb je graag om je heen? Je leert ook meer over geduld. En komt erachter dat jouw geduld een ander ook iets geeft, namelijk: meer bewegingsvrijheid. Doe dingen waar je anders niet aan toe komt. Met je handen bezig zijn, en moois scheppen, geeft jou de nodige rust.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Projecten of andere werkzaamheden worden deze week veranderd, opgeschort of vervallen zelfs helemaal. In je hoofd is het deze week waarschijnlijk heel druk: ja, maar… en: wat als… Voor meer rust is het goed om meer op de lange termijn te denken. Zodra je gedachten op hol dreigen te slaan, schakel je bewust een tandje terug. Denk bij alles: langzaam. Neem een kopje thee. Mijmer wat. Je kunt je plannen nu nog niet uitvoeren en ja, dat geeft een onzeker gevoel. Maar er is helemaal niets mis met dagdromen. Bedenk bijvoorbeeld wat je graag wilt doen als deze periode voorbij is. Is de tijd rijp voor dat idee waarmee je al langer rondloopt? De beste ideeën krijgen in de toekomst vanzelf handen en voeten. Schrijf ze op in een dagboekje dat je kunt illustreren met plaatjes; op die manier blijven ze beter hangen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Zet die constante flow van nieuwsberichten vaker uit – en trek je terug als er paniekerige reacties uit je omgeving komen. Aan je werklust ontbreekt het niet, dus heb je nu verplicht vakantie dan zoek je waarschijnlijk alternatieve banen. Het is een mooie manier om eens te evalueren waar je nog meer goed in bent. Dromen en plannen maken voor later kan geen kwaad en dit geeft je nu ook redelijk veel voldoening. Je hebt het idee dat je ergens mee bezig bent – iets wat erg belangrijk voor je is. Neem ook de tijd voor reflectie. Er is veel met je gebeurd de laatste tijd, zowel mentaal als emotioneel. Je bent niet meer dezelfde. Je ziet nu waarschijnlijk heel duidelijk dat je niet met alle winden (= andermans mening) mee hoeft te waaien. Je trekt meer je eigen plan. Of dat succesvol zal zijn, hangt mede af van jouw vermogen om eerlijk te zijn. Vooral naar jezelf toe. Ken jezelf!

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: De wereld verandert en je vindt het allemaal best spannend. Deze week gaan er allerlei scenario’s door je hoofd. Normaal gesproken zou dit een tijd van reizen voor je zijn. Nu dat niet mogelijk is, pak je het anders aan. Je voelt je waarschijnlijk aangetrokken tot humanitaire onderwerpen. Het zou best kunnen dat je als vrijwilliger hulporganisaties gaat steunen of je (extra) inzet in de zorg. Je sociale cirkel is, ondanks alle beperkingen, behoorlijk actief. Waarschijnlijk spreek je veel mensen aan de telefoon of via online kanalen. Je merkt dat mensen je waarderen. Ga na waar dat zelfvertrouwen nog te veel afhangt van de mening van anderen. En leg je focus meer op het ondersteunen van jezelf – vooral in emotioneel opzicht. Weet je ook hoe je jezelf gerust kunt stellen als er even niemand is? Deze roerige tijd nodigt je uit tot introspectie.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou. Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: Jouw jaar draait sowieso om ‘zorgen’, wie had gedacht dat de hele wereld met je meedoet? Je gezin, familieleden en vrienden zijn nu meer dan ooit je focus en je bent waarschijnlijk druk met gezondheidsissues. Een plan dat klaar stond om gelanceerd te worden staat stil. Keuzes maken valt je nu zwaar, je gevoelens zijn zeer gemengd. Dat is met de huidige toestand in de wereld alleen maar logisch. Zoek je heil in het uitvoeren van praktische zaken. Maak ook gebruik van deze tijd om – letterlijk en figuurlijk – zaadjes te planten. Neem contact op met mensen die je een goed gevoel geven, of die je inspireren. En vertel wat je nodig hebt; mensen kunnen geen gedachten lezen. Leef simpel. En vertrouw erop dat je op het juiste moment op de juiste plaats zult zijn.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Jouw ‘geen haast’-aanpak van de laatste tijd is helemaal in tune met de tijdgeest van nu. Hoef je qua werk niet alles op alles te zetten, dan zit je waarschijnlijk in rustige vaarwater. Je kunt de tijd nemen om oude emotionele patronen van je af te zetten. Te veel analyseren en alles persoonlijk opvatten? Dat zit je maar in de weg. Je laat dingen die mensen (over je) zeggen steeds vaker van je afglijden, in plaats van erover te blijven malen. Het besef dat je bent veranderd, dringt steeds meer tot je door. Al voelt jouw nieuwe ‘jij’ nog als nieuwe schoenen die even ingelopen moeten worden. Ontspan, alles komt goed. Het is heel goed mogelijk dat je deze week een oude vriendschap oppakt. Je hebt veel bij te praten en al kan dat nu niet live, je beseft hoezeer je deze persoon hebt gemist.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Jij moet nu alle zeilen bijzetten om optimistisch te blijven. Kan best zijn dat een situatie die je eerder als lastig hebt ervaren, weer langskomt. Het nodigt je uit om er op een heldere manier mee om te gaan. Je wordt erbij geholpen, want mentale spinnenwebben lossen steeds meer op. De mist in je hoofd trekt op. Positief denken kan je hart nu verwarmen. Je bent momenteel gemakkelijk afgeleid, er is ook zoveel aan de hand. Leg deze week liever je focus op details, op kleine dingen waar je normaliter snel overheen kijkt. En laat een kans niet door je vingers glippen omdat deze er anders uitziet dan je verwachtte. Wat vroeger werkte, doet dat nu niet meer. Neem juist nu de rust om je verwachtingen te herschikken. Eerder naar bed gaan en meer tijd voor een hobby geven de nodige structuur. Vergeet niet om het gevoel van dankbaarheid, dat jij heel goed kent, te eren.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Hoewel je deze week verzeild kunt raken in behoorlijk verhitte discussies over politiek, het leven en hoe het verder gaat, ligt jouw focus meer op praktische zaken. Het is goed om je gezonde verstand daarbij de hoofdrol te laten spelen. Je moet misschien pas op de plaats maken, of zaken zelfs afblazen. Dat gaat je aan het hart. Toch ben je ervan doordrongen dat alles uiteindelijk op z’n plaats zal vallen. De kaarten worden nu opnieuw geschud. Jouw jaarenergie ‘vergeven en vergeten’ komt tot z’n recht. Hoe beter je nu leert omgaan met onzekerheden, hoe meer je straks het gevoel van stabiliteit in je leven kunt voelen, en waarderen. Een nieuw persoon in je leven brengt je deze week waarschijnlijk te veel van slag. Druk de pauzeknop in en geef vooral jezelf aandacht. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden