null Beeld

Zo ziet deze week (4 t/m 11 februari) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 6, 4 tot en met 11 februari 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Wat er ook op je pad komt, jij bent er klaar voor! Dat gevoel overheerst deze week en het kan best lastig zijn om je te concentreren op lopende zaken. Want jij kunt niet wachten op dat ‘nieuwe’ dat in je leven zal verschijnen.

Zijn er momenten waarbij je met anderen moet concurreren, neem dan een bescheiden houding aan en kijk objectief naar ieders unieke inbreng. Op een bazige of overheersende manier de controle proberen te krijgen werkt tegen je. Stel jezelf steeds de vraag: brengt ons dit dichterbij elkaar, of stoot het juist af?

Heb je een creatieve functie, dan geniet je van bijeenkomsten met gelijkgestemden; het is heerlijk om zonder al te veel woorden begrepen te worden en je haalt daar veel inspiratie uit. Een gesprek met een familielid maakt je ook blij – diegene vertelt je misschien iets heel persoonlijks en je bent dankbaar dat je een klankbord kunt zijn.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Waren er vorige week nog wat vage plannen, deze week krijgen ze meer vorm. Bekijk je huidige situatie eens binnen een groter geheel. Zie je een rode draad? Welke zaken zijn met elkaar verbonden? Waar missen nog stukjes van de puzzel? Voor de goede afloop is het super als je de uitkomst regelmatig visualiseert.

Waarschijnlijk heb je een gesprek met iemand die speciaal voor je is en je maakt samen plannen. Stedentrips, verbouwingen aan je/jullie huis, gezinsuitbreiding. Zorg dat de neuzen in dezelfde richting staan en wees realistisch over de tijd die het zal kosten.

Je voelt je misschien wel wat onrustig of onzeker deze week. Voel wat er gevoeld moet worden en accepteer. Boosheid is vaak gerelateerd aan angst en het maakt dat je misschien kritischer of eigenwijzer reageert dan normaal. Dit inzicht is de sleutel tot meer begrip voor jezelf.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Overheersten de praktische zaken vorige maand, deze dagen voel je meer daadkracht in je opborrelen. Er ontstaat iets aan de horizon, maar je kunt er misschien nog nét niet bij. Je voelt ook meer vrijheid om van gedachten te veranderen, en misschien sla je wel een heel andere weg in. Of denk je over zaken die eerder nooit in je op waren gekomen. Je vindt het waarschijnlijk leuk om te merken dat je je leven kunt veranderen, dat je de vrijheid hebt om te kiezen en dat je heel goed in staat bent om meer verantwoordelijkheid op je te nemen. Wie of wat heb je daarbij nodig?

Blijf je wel inzetten voor lopende zaken, stel prioriteiten en handel deze eerst af voordat je verder gaat met spannende toekomstplannen. En stagneren die? Wees er dan zeker van dat dit een reden heeft: soms is er iets (nog) beters onderweg.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Je maakt to-do lijstjes, ruimt op en streept af. Je focus ligt deze week op huiselijke zaken en de trilling is er een van afronding. Er zit schot in de zaak, je voelt progressie en dat geeft een heel opgelucht gevoel. Er komt meer ruimte in je leven.

Stuit je op vragen, dan is een belletje naar familieleden of goede vrienden genoeg. Mensen geven je graag advies, maar volg uiteindelijk wel je eigen pad. Leg voordat je beslist alle voors- en tegens op tafel en broed er even op. Roept iets stress op, waak er dan voor dit weg te willen eten of drinken.

Er hangt een doktersbezoek in de lucht: voor een familielid, vriend of huisdier. Pas op dat je niet constant voor iedereen wilt zorgen. Zet jezelf meer centraal: waar voel jij je goed bij? Probeer daar niet over na te denken, maar na te voelen.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Time out! Deze week word je er misschien toe gedwongen door een griepje, of ander fysiek probleem. Het is niet de beste week voor vooruitgang, plannen maken of reizen. Stiekem geven vertragingen of afzeggingen jou momenteel een gevoel van opluchting. Je hoeft even niets.

Vermijd al het doemdenken over financiën, gezondheid of je liefdesleven dat door inactiviteit de kop op kan steken. Blijf gewoon ademen en sta open voor de gedachte dat alles mogelijk is en dat alles steeds verandert. Ook jijzelf. Wees geduldig met je onrust. En roepen verplichtingen schuldgevoelens bij je op? Zet dan eens rustig op een rij waarom jij eigenlijk bij iets of iemand betrokken bent. Zit je hart er wel in, of voelt het meer als een moetje?

Onthoud dat je in wezen niemand iets verschuldigd bent. ’s Ochtends vroeg, vlak na het wakker worden heb jij de beste ingevingen over ‘wat nu?’

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Een krachtig weekje waarin je waarschijnlijk ook krachtige beslissingen neemt. Compromissen sluiten voelt nu niet fijn, jij wilt het liever ‘my way!’ Stel je wel open voor andermans mening, want niemand is een eiland. Samenwerken gaat misschien langzamer, maar je bereikt meer. En je komt erachter dat jouw expertise of leiding nu precies is wat de groep nodig heeft.

In je relatie ben je ook graag aan zet en ook hier geldt: doe het samen! Geen smoesjes meer, een verandering van richting brengt frisse lucht. Misschien moet je er wel samen voor in therapie, of probeer coaching. Kijk vooral naar wat er wél is en breng daar de nodige veranderingen in aan. Geduld is vervolgens een schone zaak.

Neem je verantwoordelijkheid en blijf praten over wat je voelt. Onthoud ook dat tranen geen teken van zwakte zijn. Ze geven je nu misschien een gevoel van onmacht, maar anderen zien dat heel anders.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Deze hele maand – en dus ook deze week – laat je gemakkelijker los wat niet bij je hoort. Misschien beëindig je een project of opleiding, of is een medische behandeling afgerond. Het is klaar! Die trilling brengt ook veel herinneringen bij je boven en daarbij diepe emoties. Je dacht misschien dat je het allemaal achter je had gelaten, maar misschien zijn er nog restjes onverwerkt leed. Ook dat laat je nu achter je, want je beseft inmiddels dat er in het grote plaatje een reden is voor alles.

Wees flexibel, accepteer veranderingen en pas je verwachtingen en acties hierop aan. Deze week staat ook in het licht van dienstbaarheid, je maakt iets gemakkelijker voor een ander. Reizen – of dat nu fysiek is of alleen in je gedachten – houden je bezig. Droom ervan, bel met iemand in het buitenland, boek je zomervakantie en lees filosofische boeken of poëzie. Het is goed als je focust op vriendelijkheid en dankbaarheid.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Zelfvertrouwen overheerst nu. Jij merkt dat beslissingen die je in het verleden hebt genomen vruchten afwerpen en vergaande gevolgen hebben voor de rest van je leven. Je begint te oogsten wat je hebt gezaaid en als je dat goed hebt gedaan, geniet je nu van zoets. Je neemt geen halve maatregelen en het kan best zijn dat je begint aan een heel nieuw project, in een heel nieuwe rol of aan een heel andere levensstijl.

Je hebt een originele kijk die anderen waarderen. Steekt onzekerheid de kop op? Reageer je dan niet af op je omgeving, maar herinner jezelf er dan aan dat je altijd krijgt wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt. Ben je ergens nieuw, wees dan ook eerlijk genoeg om – aan jezelf en anderen – te bekennen dat je het soms niet weet. Wees niet te trots om hulp te vragen. Ook kwetsbaarheid tonen maakt je een rolmodel.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Veel gevoelens van verbondenheid en waardering deze week. Je ontmoet misschien iemand die in het verleden veel voor je betekende. Er is harmonie als je jezelf bescheiden opstelt en de ander ruimte geeft om zich te uiten. Oud zeer ligt in het verleden, het is nu tijd om invoelend met de ander – en jezelf – om te gaan.

Er is veel gebeurd en deze week wordt dit als het ware ‘samengevat’. Piekergedachten over ‘wat je gezegd-of-gedaan zou moeten hebben’ kunnen nu ook opkomen. De stress spoelt weg als je jezelf verwent. Verstand op nul. Horloge af. Warm bad. Middagje sauna. Massage. En vooral: weet dat er voor je gezorgd wordt, ook al is dat niet altijd even duidelijk.

Is er een partner, weet dan dat ook hij/zij butsen en schrammen heeft opgelopen die misschien nooit zijn geheeld. Toon begrip, vooral ook voor je eigen gevoeligheden. Ontken boosheid niet als het de kop op steekt. Voel het door-en-door. Dat is de enige manier om voorgoed te helen.

Voorspelling door: Viola Robbemondt. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden