null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (5 t/m 11 januari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 1, 5 t/m 11 januari 2021:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Nu een nieuwe fase in je leven aanbreekt, voel je je waarschijnlijk heel optimistisch. Ook hangt er voor de komende maanden een flinke dosis avontuurlijk in de lucht. Deze week zul je daarvan echter nog niet veel merken. De vibratie zorgt eerder voor flink wat overpeinzingen. Je weegt ideeën tegen elkaar af, maakt misschien/wel/niet-lijstjes en hebt nog even geen zicht op waar je precies heen wilt. Misschien zijn er nog onafgemaakte zaken van vorig jaar die je aandacht vragen, er is duidelijk meer tijd nodig voordat losse eindjes een dubbele knoop krijgen. Het goede nieuws is dat tijd nemen echt in je voordeel werkt. Je hoeft je niet te haasten en kunt alles goed overdenken. Best mogelijk dat een vriend(in) bij je komt met vreselijk nieuws. Wees je bewust van de neiging om meteen met advies te komen. Zet in plaats daarvan je oren – en vooral je hart – wijd open. Reflecteer alleen terug wat je hebt gehoord en laat degene met eigen oplossingen komen. Die hebben ze diep van binnen allang bedacht.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Kleine zegeningen tellen. In dat teken staat deze eerste week van jouw kersverse 2-jaar. Je richten op alles waarbij jij je prettig voelt – of dat nou op de (klein)kinderen passen of je (nieuwe) hobby’s of werkzaamheden is – is extra belangrijk om die warme glimlach te handhaven. Let erop dat je niet meer belooft dan je kunt waarmaken. Je bent nu waarschijnlijk extra geneigd om te ‘zorgen’ voor je dierbaren en daarbij wil je nog wel eens te veel hooi op de vork nemen. Ook verwachtingen die je van anderen hebt, kun je het beste temperen. Doe alleen iets voor iemand als je dat écht wilt, en niet omdat je er iets voor terug verlangt. Dit jaar zul jij ook meer geduld ontwikkelen. Geduld hebben betekent niet dat je verandert in een jaknikker die aldoor maar lijdzaam afwacht. Het gaat erom dat je opmerkt hoe sterk jouw doortastende spieren al zijn – en dat je oog voor detail wel degelijk het verschil kan maken. Zeg daarom altijd wat je op je hart hebt, ook al druist dat in tegen wat ‘normaal’ wordt gevonden. Vervolgens laat je de trilling z’n werk doen.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van romantiek, een nieuwe partner of date. Dat kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Hak, hak, hak: je wilt alle langskomende bijltjes oppakken en dat is aan het begin van dit 3-jaar extra voelbaar. Helaas zit je omgeving deze week waarschijnlijk in een andere sfeer. Dat kan je onrustig maken, want je wilt aan de gang. Heb je geen idee wat je met jezelf en deze situatie aan moet, keer dan – hoe moeilijk ook – naar binnen. Mediteer je nog niet, dan is dit een prima moment om te beginnen. Regelmatig oefenen maakt dat je ontvankelijker wordt voor je intuïtie: dat stemmetje in je binnenste dat nogal eens ondergesneeuwd raakt als je veel van buiten binnen laat komen. Het is een goed idee om nu die ‘spirituele’ persoon die je al eerder intrigeerde te volgen, en inspiratie op te doen. De relatie met een nieuwe vriend(in) kan deze week serieuzer worden en ben je getrouwd en/of al langer samen, dan zullen huishoudelijke zaken je bezighouden: die onverwachte autoreparatie, dierenartsrekening of die kozijnen die aan vervanging toe zijn. Raak niet overweldigd door geldzorgen, maar zorg voor meer discipline in je uitgavenpatroon.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Wisselende stemmingen maken dit een roerige eerste 4-jaar week voor jou. Je twijfelt misschien over ‘hoe nu verder’ en een situatie die je eerder heel aantrekkelijk vond, heeft glans verloren. Nu is het tijd om Plan B en misschien ook wel Plan C in werking te laten treden; het is tijd voor een frisse aanpak. Let daarbij op dat je ook naar de stem van je hart luistert, geef dat meer ruimte en stel jezelf bij alle wel/niet-mogelijkheden de vraag: wat zou liefde doen? Wees ook bereid om oude gewoontes, oude manieren van reageren of sleetse routines de deur uit te doen. Je moet hiervoor wel een langere adem hebben, nieuwe gewoontes hebben tijd nodig om ‘in te slijten’. Communicatie met anderen kan deze week wat lastig zijn. Laat kleine irritaties van je rug afglijden en let erop dat je mensen die minder verbaal begaafd zijn er niet van langs geeft. Ben je niet zeker van een bepaalde aanpak? Neem dan een voorbeeld aan de kat die zich niet uit de boom laat kijken tot de kust veilig is.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Jouw leven staat nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band, het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Omdat jouw persoonlijke 5-jaar synchroon loopt met het universele 5-jaar 2021, is het een prima jaar om veranderingen aan te brengen en jezelf opnieuw uit te vinden. Wat blijft en wat doe je de deur uit? De focus ligt hierbij op familie – of dat nu je biologische familie is of mensen die als familie aanvoelen. Wie gaat met jou het nieuwe jaar in? Ondertussen zul je balans moeten vinden tussen twee extremen die in je strijden om de macht. Aan de ene kant wil je uitdagingen liever vermijden of omzeilen. Aan de andere kant overdrijf je het ook graag en vind je de opwinding die erbij komt kijken best ‘lekker’. De middenweg is hierbij de minst gevaarlijke. Is daar weerzin tegen? Bedenk dan dat je het ook doet om jezelf tegen jezélf in bescherming te nemen. Ben je single, dan kun je ook verstrikt raken in gedachten dat je liever samen wilt zijn. Misschien begin je deze week een nieuwe zoektocht naar ‘de ware’. Onthoud daarbij dat jijzelf eerst je eigen ware moet zijn.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Jouw nieuwe jaar – dit jaar in de 6-trilling – komt maar langzaam op gang. Je bent waarschijnlijk geneigd om je wat terug te trekken. Je voelt je misschien moe of sloom en maakt je zorgen over werk: is er te veel of juist te weinig? Je ontdekt waarschijnlijk dat je intuïtie klopt en je herinnert je wellicht plannen die je eerder liet vallen. En die nu weer heel bruikbaar lijken. Het loont de moeite om dit tot de bodem toe uit te zoeken, ook als het allemaal wat ‘vreemd’ of ongrijpbaar lijkt. Ben je aan het daten, dan zet je dit nu waarschijnlijk even op een lager pitje. Sla bij gebrek aan persoonlijk contact niet aan het appen of mailen. Trek in die pauze-modus ook geen overhaaste conclusies: even op jezelf wil niet zeggen dat er niet meer relationeel leuks op komst is. De nadruk ligt deze week ook op verplichtingen. Richt je daarbij alleen op de ‘grote’ belangrijke dingen. Vaak hebben die te maken met werk en/of persoonlijke relaties. Laat details even liggen.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Deze eerste 7-week staat voor jou in het teken van geld. Er kan een probleem aan het licht komen, je kunt bonnetjes kwijt zijn, je kunt contracten willen/moeten herlezen en herzien en deadlines beter inplannen. Het is een week van het verzamelen van feiten en het overzien van de consequenties van eerdere uitgaven. Niet direct gezellig, wel nuttig! Je ordent je een weg door de paperassen. Ben je aan het werk, dan staat er misschien gesprekken met leidinggevenden op stapel, of begin je met een opleiding of cursus. Hierbij is het belangrijk dat je een vriendelijke, doch wat zakelijke houding aanneemt. Te veel emoties tonen werkt nu in je nadeel. Ook gezondheidscheck-ups scheppen nu helderheid. Het praktische staat nu voorop en dat betekent ook dat je niet moet speculeren. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Je kracht ligt nu in opmerken wat écht is, en wat gekunsteld.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Jouw focus ligt in deze eerste 8-week voor jou op de lange termijn en je plannen daarmee. Je hebt veel goed op de rit en je kunt even achteroverleunen. Je hart gaat langzamerhand meer open, al zullen anderen daar nog niet zoveel van merken na een jaar waarin je wat meer op jezelf was. Zelf voel je je waarschijnlijk lichter rond je hartstreek en contacten lijken minder vermoeiend. Je kunt deze week allerlei ballast van je af zetten en je kiest automatisch voor een effectievere aanpak. Je ambities qua werk worden meer aangewakkerd en je beslist misschien om iets op te pakken wat je uit je comfortzone trekt. Wees hierbij niet bang als je je een bakvis voelt of als iets (nog) niet naar behoren werkt. Heel belangrijk deze week is dat je confrontaties uit de weg gaat. Communicatie verloopt nog niet gladjes, vooral omdat je nog wat restjes angst met je meedraagt. Eerlijk zijn over wat je voelt is de beste weg richting toekomst.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: De eerste week van je 9-jaar benadrukt direct dat het gaat om waarom je hier op aarde bent en hoe je je natuurlijke talenten het beste kunt inzetten. Bam! Je hebt waarschijnlijk al enig gevoel over welke kant je op wilt, maar er zijn nog wat hindernissen. Best mogelijk dat je in sommige gevallen op je stappen moet terugkomen of dat je keuzes uit het verleden totaal moet herzien. Maak daarbij geen haast. Korte routes blijken nu juist lange. Ben je klaar om te gaan daten, dan ga je misschien voor die leuke collega of vrijgezelle baas. Schets het grote ideaalplaatje met je gevoel, laat de details over aan het universum. Ben je al in een relatie, dan begint je partner misschien over meer ‘zekerheid’. Kwesties over wel of niet samenwonen, trouwen of het krijgen van een kind kunnen langskomen. Het kan nu nog lastig voor je zijn om rekening te houden met de wensen van de ander. Stel beslissingen daarom uit en vertel op een lieve manier dat je ermee bezig bent.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden