null Beeld

Zo ziet deze week (5 t/m 11 mei) eruit volgens je numeroscoop

Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? Bekijk dan elke week hier je numerologische weekvoorspelling.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 19, 5 t/m 11 mei 2020:

Jouw persoonlijke numeroscoop

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid na.

Weekvoorspelling: Er komt iets op je af waarmee je weinig ervaring hebt. Of je nu baas bent, werknemer, vrijwilliger en/of ouder: het is goed om deze week langer stil te staan bij grote beslissingen. Bekijk de zaak van alle kanten, laat alles op je inwerken, voordat je ‘ja’ of ‘nee’ zegt. Het juiste antwoord komt waarschijnlijk terwijl je met iets heel anders bezig bent: onder de douche of tijdens het sporten. Laat vervolgens de neiging varen om de uitvoering aan anderen over te laten. Je kunt het best zelf! Deze bijzondere tijd brengt jou sowieso veel. Je leert jezelf op een heel andere manier kennen. Deze week in het bijzonder gaat over het laten varen van zelftwijfel. Je merkt dat je heel zelfstandig kunt zijn, en (de mening van) anderen steeds meer kunt accepteren. Hierdoor ervaar je meer harmonie. De trilling van deze week geeft je de kans om jezelf te zien als gelijke – van iedereen.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: De week brengt jou nieuwsgierigheid. Je bent waarschijnlijk meer in je eigen omgeving en ontdekt dingen en mensen waaraan je normaal gesproken voorbijging. Een talent dat deze week extra zichtbaar wordt, is je inlevingsgevoel. Je wordt zachter, luistert beter, je eigen mening en oordeel verdwijnen vaker naar de achtergrond. Je houdt rekening met andermans gevoelens. Hierdoor zijn mensen meer geneigd om zich voor je open te stellen. Omdat je zoveel hoort en ziet, wordt je nieuwsgierigheid ook weer bevredigd. Bescheidenheid is nu je grootste troef, ga dus niet aan de haal met al die informatie. Neem al die ervaringen mee in je gereedschapskist. Mijmer ook eens lekker voor je uit en voel hoe je geraakt wordt door dit ‘nieuwe leven’. En bedenk dat geraakt worden geen teken is van zwakte. Het is juist je kracht.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit vloeit, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Van meerdere kanten wordt er een beroep op je tijd of expertise gedaan deze week: je staat waarschijnlijk in de schijnwerpers. Het is nu belangrijk dat je moed ontwikkelt. Beoordeel wat prioriteit heeft zonder belangrijke schepen achter je te verbranden. Kan best zijn dat hierdoor flinke discussies ontstaan en het is nu zaak dat je krachtig achter jezelf blijft staan. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Wees daarom helder over wat je denkt te bereiken – en hoe je het wilt aanpakken. Blijf ondertussen vriendelijk en geef de ander ook de kans om zijn of haar zegje te doen. Zij hebben jou nodig, en jij hen. Alleen in een prettige atmosfeer waarin iedereen gehoord wordt, gedijen relaties. Ook persoonlijke relaties hebben je belangstelling deze week. Misschien wil je een band nauwer aanhalen en zijn er samenwoon- of trouwplannen? Een droom staat op het punt van uitkomen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Nieuws dat deze week doorkomt, brengt opluchting. Iets waarover je je zorgen maakte, lost als vanzelf op. Er komt ruimte om je leven van een heel andere kant te bekijken. Het oude vertrouwde loslaten brengt waarschijnlijk ook twijfels met zich mee. De trilling van deze week maakt het je mogelijk om te vergeven – ook jezelf. Iedereen maakt fouten, dat hoort bij het leerproces van het leven. Op romantisch vlak kan het knetteren, in positieve en negatieve zin. Ben je net bij elkaar, dan ontdek je misschien iets wat je minder aanstaat. Hierdoor voel je je wellicht onzeker over een toekomst samen. Is de basis sterk, dan kunnen zelfs gekwetste gevoelens de band niet verbreken. Waardering is een woord waarop je kunt focussen deze week. Wie of wat brengt die glimlach? Humor blijkt een prima bron van energie.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos veranderingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Waar staat het licht op groen deze week? De ‘kan-niets’ en ‘mag-niets’ maken het leven lastig en dat geeft een rusteloze energie deze week. Toch staan deze dagen ook in het teken van hoop voor de toekomst. Je bent erg gemotiveerd om er iets (nieuws) van te maken en wilt vlot aan de slag. Maak voordat je hals over kop het bos in rent wel een routekaart; bereid je goed voor. En vraag medewerking door het plaatje zowel in woorden als beelden te schetsen. Je krijgt dan hulp uit onverwachte hoek. Gaat het om je collega’s, vrienden of familie, probeer anderen dan eens niet over te halen om jouw standpunt in te zien. Je bent nu misschien meer dan anders geneigd om anderen te willen domineren en controleren. Het besef dat het geven van vrijheid juist de leider maakt, dringt steeds meer tot je door. Misschien neem je wel een heel andere afslag dan je in gedachten had.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: De week is prima voor hartelijke gesprekken – of dat nu virtueel is of op fysiek gepaste persoonlijke afstand. Het brengt je dichter bij de mensen die je liefhebt en in zakelijke contacten kun je je voordeel doen met die persoonlijke noot. Laat jezelf zien en je komt erachter dat je misschien de oplossing hebt/bent voor andermans ‘probleem’. De nadruk ligt op alles wat met communicatie te maken heeft. Je merkt misschien hoe je je woorden inhoudt om niet persoonlijk betrokken te raken bij iets of iemand. Hoe je humor gebruikt om negatieve gevoelens niet te hoeven voelen. Hoe je meningen vormt op basis van… ja van wat eigenlijk? Laat jezelf zien en spreek je eigen waarheid. En accepteer dat anderen soms meer van iets weten dan jij. Luister, en gebruik wat je ervan leert om een moeilijke situatie tot een goed einde te brengen.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Spelletjes en creatief bezig zijn: daar draait jouw week om. Moet je (weer) aan het werk, dan vind je het waarschijnlijk lastig om je normale routine terug te vinden. Je wilt nu eigenlijk vrij zijn, dus neem baaldagen als dat mogelijk is. Samenzijn met kinderen of jongeren is nu heel gezond voor je, je leeft ervan op en krijgt nieuwe energie. Een gesprek met een dierbare kan schuldgevoelens triggeren. Heb je het destijds wel goed gedaan? Zijn er harde woorden gevallen? Probeer ervaringen uit het verleden niet te zwart-wit te zien. Goed en fout liggen in elkaars verlengde. Het leven kent allerlei grijstinten en je hebt gewoon niet alles zelf in de hand. Tot je vreugde zie je inspanningen uit het verleden vruchtbaar worden. Projecten krijgen (eindelijk) groen licht. Uitnodigingen voor toekomstige activiteiten komen jouw kant op. Stel de juiste vragen, aan de juiste mensen. En bekijk anderen – en jezelf – met milde ogen.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Er is een tijd van praten, en een tijd van stil zijn – en voelen. Dat laatste is voor jou aan de hand deze week. Die spaghetti aan emoties ontwar je alleen door naar binnen te kijken. Misschien moet je je leven aanpassen rondom je natuurlijke behoeftes. En moet je minder je best doen om erbij te horen. Stel je prioriteiten, waaraan wil je je kostbare tijd besteden? Je leven is van jou! Deze dagen zijn heel geschikt voor een ommekeer, op welk gebied dan ook. Waarschijnlijk voel je een sterke drang om je leven beter te organiseren rondom je persoonlijke talenten. Zet daarom 1 of 2 zaken die belangrijk voor je zijn op je agenda. De vibratie van deze week maakt ook dat je meer behoefte hebt aan ‘samenzijn’ met een geliefde. Het is een ideale tijd om je te verloven, trouwplannen te maken of samen in therapie te gaan – als het niet (meer) zo lekker loopt.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Een interessante week waarin je knopen doorhakt. Situaties die stabiel leken, voelen nu wankel en dat brengt zowel prettige als minder prettige emoties. Je kunt het nu goed aan en hebt het ‘alles-is-mogelijk’ gevoel. Het is mooi als je patronen die je in het verleden hinderden doorziet. Wat is de rode draad en wat kun je ervan leren? Gesprekken met familieleden kunnen daarbij enorm helpen. Ga na waarom bepaalde beslissingen werden genomen. Het betere graafwerk in je eigen verleden is momenteel helemaal gepast. Door het verleden en mensen die er een rol in speelden te begrijpen krijg je meer houvast voor de toekomst. Voel je je rusteloos? Merk dat dan op. Het is nu waarschijnlijk lastig om plannen voor de lange termijn te maken. Een tijdje watertrappelen is prima. Laat het over-analyseren achterwege en focus op: ontdekken.

Voorspelling door: Viola Robbemondt. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden