null Beeld

PREMIUM

Zo ziet deze week (6 t/m 12 april) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou deze week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet; alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een getal dat uit 2 cijfers bestaat, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder persoonlijk jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 14 (dinsdag 6 t/m maandag 12 april 2021):

Persoonlijk jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staan je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Spoedklusjes vliegen om je oren in deze rommelige week. Gaat het er bij jou rustiger aan toe, dan heb je evengoed te maken met een zeer levendig brein dat je diverse toekomstscenario’s voorschotelt. Je aandacht bij een onderwerp houden is lastig. Voel je rusteloze 'mieren' in je lijf krioelen, kom dan fysiek in actie. Wees wel extra voorzichtig. Haastwerk en olifantenpaadjes nemen kunnen – vooral als je fietst of hardloopt – botsingen en struikelpartijen veroorzaken. Thuis ziet men je waarschijnlijk wat minder, of je zit met je neus in paperassen en/of voor je beeldscherm. Best kans dat je commentaar krijgt. Leg uit waar je naartoe werkt, dan volgt meer begrip. De kunst zit ‘m deze week in vooruitzien. Ook in relaties. Zit het niet lekker in de liefde, bijvoorbeeld omdat je meer vrijheid zoekt? Maak het bespreekbaar voordat je solo-beslissingen neemt die een breuk forceren.

Persoonlijk jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: De nadruk ligt op thuis, je huwelijk en het gezin. Vaker op elkaars lip zitten kan (meer) irritaties veroorzaken. Je doet er deze week goed aan om bij meningsverschillen een stap terug te doen. Pogingen om de ander te overtuigen van jouw gelijk vallen niet goed, discussies kunnen nu gemakkelijk uit de hand lopen. Je voelt deze dagen waarschijnlijk ook de consequenties van langdurige stress. Misschien was je tijdens de paasdagen van alles van plan en kwam er niets van terecht. Uitgeblust is het woord. Geen nood, er komt een dot energie jouw kant op. Dat gebeurt het snelst als je vaker stilstaat bij de mensen en dingen die NU in je leven zijn. En er dankbaar voor bent. Weerhoud jezelf ervan om over iedereen te willen kloeken. Geniet van basics als je favoriete maaltijden, lui lezen in bed of bad en de gekke eigenschappen van je dierbare(n). Je ligt even aan de lader.

Persoonlijk jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit stromen. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: In de wachtstand voor een uitslag, diagnose, nieuwe informatie over je werk? De trilling maakt het deze week gemakkelijk om vragen te stellen en antwoorden te krijgen: uitwisseling. Waarschijnlijk staat je telefoon roodgloeiend en is er veel overleg. Tip: zoek geen confrontaties op. Doe wat je kunt, zeg wat je moet zeggen en laat de rest zitten. Je merkt dan dat (de meeste) dingen ook zonder jouw bemoeienis goed uitpakken. Daarmee geef je anderen en jezelf ook de ruimte. Denk niet te veel aan morgen. Dan raak je niet zo snel verzeild in die cyclus van angstig gepieker. Concentreer je op wat je vandaag kunt doen. Laat zaken die je niet onder controle hebt – het weer, andere mensen, de politiek – zitten. Je geniet nu waarschijnlijk ook van iets nieuws leren, misschien ben je begonnen met een studie waar je lekker in kunt duiken. De informatie komt nu gemakkelijk binnen. Ook als je lesgeeft kom je helder over. Focus op: informatie verzamelen en delen.

Persoonlijk jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Heb je alles op een rijtje? Zijn alle punten en komma’s gezet? Als het voorbereidende werk is gedaan, dan weet je waarop je je moet concentreren. Misschien is je belastingaangifte reden om je uitgavepatroon aan te passen. Of komt er een uitgave waarvoor de broekriem tijdelijk strakker moet. Houd moed, ook als het wrang is. Opluchting is nabij. Wel zit je waarschijnlijk dik in het (regel)werk deze week. Strooi dus vooral niet met ja’tjes als iemand beslag op jouw tijd en/of expertise wil leggen. Heb je een vaste partner, dan dobber je samen waarschijnlijk in een serieuze stemming. Best mogelijk dat je met juridische kwesties te maken hebt waarbij je iets moet bewijzen. Heb je je paperassen op orde, kun je alles terugvinden? Het kan confronterend zijn. Let ook op het naleven van maatregelen: je valt op bij wetshandhavers deze dagen. Reageer niet emotioneel als je op iets wordt aangesproken, houd het zakelijk.

Persoonlijk jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand voelen als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Een vleugje drama Queen kan jou deze dagen niet ontzegd worden. Logisch ook, want net als het weer dat van +20 naar -2 duikt, zit je emotioneel in een achtbaan. Best kans dat je in de rouw zit en dat er óók iets te vieren valt. En best kans dat je ergens spijt van hebt, maar dat er ook opluchting heerst. Mensen delen waarschijnlijk openhartig hun wel en wee met je – en je leeft honderdtien procent mee. Al die emoties nodigen je uit om buiten de snelwegen om te denken, en om zijweggetjes te pakken. Best kans dat je iets heroverweegt: kan ik niet beter zus of zo? Ook al lijkt iets ver van je af te staan, of totaal niet bij je te passen. Je denkt heel vrij en onafhankelijk. Wees wel bereid om meer onderzoek te doen voordat je in iets nieuws meegaat, impulsieve beslissingen zijn een no-go. Focus daarbij op het vergroten van je onafhankelijkheid, zowel financieel als emotioneel.

Persoonlijk jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Werk je, dan is er deze week een schouderklopje onderweg naar jou. Laat woorden vooral zwart op wit zetten, dat kan je later – bijvoorbeeld tijdens salarisonderhandelingen – van pas komen. Zowel thuis als op het werk worden je inspanningen gewaardeerd, vooral een oudere draagt je op handen. Grote kans dat je hierdoor extra gas geeft, je hebt nu de benodigde energie. Denk je over trouwen of samenwonen, leg dan duidelijk je verwachtingen voor. Wat gaat er veranderen, en wat niet? Hoe zie je de toekomst samen? Wie doet wat, en hoe? Hoe goed je iemand ook denkt te kennen, er zijn altijd muizenissen waarop je je zaklamp kunt richten. Laat je verstand deze dagen een hartig woord meespreken. Ondanks blijde verwachtingen is de sfeer realistisch. ‘Ieder voordeel hep z’n nadeel’, zei een praktische denker ooit – en dat geldt nu ook voor zaken van het hart.

Persoonlijk jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Een vleugje depri kan je zomaar overvallen. Misschien voel je je wat eenzaam of hopeloos, lijken er geen lichtpuntjes in zicht. Best mogelijk ook dat je te maken hebt met een scheiding, uitstel en afstel of emotioneel lastige zaken die om antwoorden vragen. De trilling van deze week nodigt je uit om in contact te komen met negatieve gevoelens. En je minder druk te maken over hoe je overkomt op anderen. Ook jij bent niet altijd blij. Ben je niet druk met werk, dan werken opruim- of schoonmaakacties nu helend. Ontrommel je huis. Schakel daarna over naar lichtere onderwerpen, vooral als je geneigd bent om vooral de zwarte rand rondom dat witte schilderij te zien. Je bent aan het veranderen en dat voelt nu even oncomfortabel: het oude is nog niet weg, het nieuwe nog niet helemaal hier. Doe het rustig aan, dwing jezelf nergens toe. En vat woorden niet persoonlijk op, ze zijn waarschijnlijk goed bedoeld.

Persoonlijk jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Zelfs als je agenda propvol afspraken en moetjes zit, zijn dit toch leuke, creatieve dagen. Prima week om zowel zakelijke als vriendschappelijke banden aan te halen. Misschien overlappen die elkaar meer dan je denkt. Een vriendin kan zakelijk iets voor je betekenen, een zakelijk contact geeft blijk van vriendschappelijke trekjes. Best kans dat iemand zijn of haar waardering voor je uitspreekt. Wiebel maar even rond met die veren in je kont! Ga deze week ook vooral in op uitnodigingen, ook al moeten ze op afstand. Ben je op zoek naar een partner, dan kan er zomaar een interessant exemplaar voor je neus staan. Waarschijnlijk doet diegene je vaag denken aan een familielid, het gevoel is in ieder geval heel vertrouwd. Humor doet het goed in dit contact, maar forceer geen afspraken. Best kans dat hij/zij nog niet ‘klaar’ voor je is. Wat in het vat zit…

Persoonlijk jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: De 9-vibe van dit jaar nodigt je uit om los te laten. Deze week weet je waarschijnlijk niet zo goed wát. Zie het maar als een goed teken. De meeste issues glijden waarschijnlijk vanzelf van je af. Relatietechnisch moet je misschien wel je zijden handschoenen uit de kast halen. Geliefden zitten snel op de kast. Diplomatieke noten helpen nu om een probleem aan te pakken, of om de sfeer milder te stemmen. Verwacht daarbij wel enig tegengas, je kunt het nu hebben. Zelfs die jaloerse reacties en stekelige opmerkingen. Haal je schouders op en weet dat groene monsters weer in hun hol zullen kruipen. Hoewel je nu hoogstwaarschijnlijk liever op een zeilbootje op blauwe wateren zou dobberen, voel je je tegen de tijd dat het weekend begint heel zonnig. Je krijgt dingen voor elkaar. Dat maakt ook dat die klus waar je tegenaan hikte nu meevalt. Verstand op nul en beginnen maar, dan is het zo klaar.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden