null Beeld

Zo ziet deze week (8 t/m 14 december) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2020, en veranderen pas weer op 1 januari 2021.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 50, 8 t/m 14 december 2020:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Het persoonlijk thema voor jou luidt: een nieuw begin. Je kunt dit jaar verandering van levensstijl doormaken, er komen nieuwe interesses op en je denkt veel na over je persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid.

Weekvoorspelling: Jouw schommelstoel schommelt alles behalve relaxt deze week. De nadruk ligt op alles wat je tot je neemt: van het voedsel en drinken dat je in je lijf stopt tot informatie waarmee je brein druk is. Misschien heb je het gevoel dat je zelf wordt ‘opgegeten’ door zorgen. Daarom is het belangrijk dat je nu harde keuzes maakt in wat je wel of niet tot je neemt – of bij je binnenlaat. Kies alleen voor dat wat je positief voedt! Jij bent de baas over je eigen binnenste en kunt nu vriendelijk doch beslist voor jezelf en gemoedsrust kiezen. Lucht is er waarschijnlijk wel: op financieel gebied. Er komt wat extra cash je kant op via je partner, familie, het Rijk of het bedrijf waarvoor je werkt. Tijdelijk kiezen voor de weg van de minste weerstand is nu raadzaam. Maak af wat je af moet maken en rust vervolgens uit.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat voor jou over relaties, in allerlei vormen. Je hebt meer behoefte aan vriendschap en bent het liefst samen met gelijkgestemden. Ook kunst en schoonheid trekken je aandacht.

Weekvoorspelling: In dit rare jaar is het heel belangrijk om je comfortabel te gaan voelen met ‘niet weten’. Je hebt tenslotte geen glazen bol om te zien wat de toekomst brengt. In ieder geval zegt de trilling dat jouw drive om te zoeken naar nieuwe uitdagingen je enorm helpt. Je kunt er daarom donder op zeggen dat wat voor jou bestemd is, ook naar je toe komt. Als single bezorgt iemand die je helpt – of die jij assisteert – waarschijnlijk wat milde buikvlinders. Ren er niet achteraan, maar weet wel: ze leven nog! Samenwonend of getrouwd, dan discussieer je waarschijnlijk over veranderingen in de huiselijke sfeer. Wuif je partners inbreng niet meteen weg en verbrand geen bruggen achter je. Voel wat langer na over voorstellen, dan kun je met een beter onderbouwd antwoord komen. In alle drukte is er nu grote kans dat je compensatie zoekt in de eet- of drinksfeer. Gun jezelf dat lekkere receptje, maar maak zoveel mogelijk gezonde keuzes.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Je jaarthema heeft te maken met activiteit. De creativiteit stroomt, je geniet van het leven, van reizen, van meer vrije tijd of een nieuwe baan. Ook nieuwe relaties geven veel voldoening.

Weekvoorspelling: Deze week raak je waarschijnlijk verzeild in hete discussies of juist een koude oorlog. Bij jezelf blijven is dan ook een uitdaging. Laat je niet intimideren, wees geen meeloper maar gewoon jezelf. Dit doe je door alleen informatie over jouw eigen gevoel te delen: wat doet iets met je? Ook als je geneigd bent om ‘dan maar te zwijgen’ geldt: alleen openheid kan de lucht klaren. Je agenda puilt bijna zeker uit met allerlei soorten verplichtingen – zowel leuke als vervelende. Mensen rekenen op je steun en samenwerken is belangrijker dan ooit. Vooral als er op je werk – of thuis – een andere aanpak geldt dan voorheen. Grote kans dat je je ogen open hebt voor ander werk, of een ander huis of woonomgeving. Je hoeft misschien niet meer (vaak) te forenzen. Richt je blik op alle kleine, leuke, lieve dingen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Dit jaar gaat over succes! Het is een tijd van planning en opbouw, ook op het gebied van persoonlijke relaties. Je krijgt een speciale boost dit jaar (het jaargetal 2020, bevat het ‘meestergetal’ 22 en is opgeteld ook 4) en kunt veel voor elkaar krijgen.

Weekvoorspelling: Jezelf onder de dekens verstoppen en nooit meer tevoorschijn komen? Bij tijd en wijle steekt dat gevoel waarschijnlijk de lelijke kop op. Superman of Supervrouw zul je deze week niet zijn. Toch kun je er het beste van maken. Neem daarom als hoofdingrediënt die flinke scheut humor. Bel een discrete vriend(in) op en doorspek je klachten met grapjes. Verrijk je brouwsel met een schep afleiding. Kijken naar andermans chaos op Netflix, die veel groter is dan jouw eigen chaos, relativeert – en geeft nieuwe moed. Jezelf een beetje pamperen met een lekkere witte choco-cheesecake geeft ook troost. En geloof het of niet: zelfgekozen afzondering is nu zelfs op romantisch vlak prima. Respecteer dat ook bij de ander. De volumeknop staat even dicht zodat het later weer beter luisteren is. Goed nieuws zit in kleine dingen: dat onverwachte compliment, je good-hair-day en die knipoog van iemand die je begrijpt.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Dit is het jaar van actie, wennen aan nieuwe omstandigheden of routines, wegblijven van restricties (niets moet, alles mag) en veranderen van gedachten. Jij kunt dit jaar moeiteloos wijzigingen aanbrengen in je leven.

Weekvoorspelling: Je baalt deze week waarschijnlijk stevig over gedwongen keuzes of veranderingen in je leven. Best mogelijk dat een radeloos gevoel je overvalt. Logischerwijs bestaat dan de neiging om de overheid of andere instanties (de buitenwereld) ‘de schuld’ te geven. De trilling zegt: het is niemands ‘schuld’. Bedenk dat jouw 5-jaar sowieso draait om verrassingen. En nee, die zijn gewoon niet allemaal prettig. Om je focus weer in het midden te krijgen, maak je een lijstje van al het goede dat jou dit jaar is overkomen. Sta stil bij die onverwachte gebeurtenis en wat die jou heeft geleerd over jezelf. Ook al brengt het alleen een Boer met Kiespijn-glimlach: het is een begin. De trilling vertelt deze dagen ook over succes op financieel gebied. Best kans dat je iets dat voor jou weinig waarde (meer) heeft, goed kunt verkopen. Ook kijkt iemand behoorlijk naar je op en luistert graag naar je advies. Je kunt nu wijsheid doorgeven.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Dienstbaarheid, daar draait het in het jaar 2020 om bij jou! Je zorgt voor anderen en geniet daarvan. Misschien staat er een verhuizing of verbouwing op het programma, of een huwelijk of nauwere (liefdes)band.

Weekvoorspelling: In plaats van te blijven dobberen op wilde, emotionele golven, kun je beter de diepte in duiken deze week. Daar kun je gedachten ordenen en gevoelens voelen. Het einde van dit jaar, dat voor jou bol staat/stond van verantwoordelijkheden, komt in zicht. En hoe uitdagend het ook is/was, er is waarschijnlijk ook een gevoel van bevrediging, zo van: ‘Ik heb het toch maar gedaan!’ Deze dagen vertelt de trilling je ook over het voordeel van de twijfel. De meeste mensen deugen – en kampen met hun eigen zorgen. Het is daarom goed om kleine misstappen te vergeven, al is het maar zodat je er zelf een vredig gevoel aan over houdt. De liefde rommelt misschien: ook daar is een pas op de plaats raadzaam. Leg je rozerode rugzak eens naast je neer, en bekijk wat erin zit. Wat kan weg? Wat is nog steeds kostbaar? Leg het accent op alles waar je méér van wilt!

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 draait bij jou om inzicht. De kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Er zit beweging in je week! Op de carrièreladder is de richting omhoog, in je privéleven laat je iets van je af vallen. Dat lijkt verdacht veel op een nieuw begin en dat is erg welkom. Op het werk is er misschien een nieuwe functie, of een nieuw project. Vraag jezelf daarbij af: wil ik dat, en zo ja op welke manier? Daarop inspelen geeft je veel zin en zelfvertrouwen. Het is in ieder geval een mooie periode om je vleugels na een innerlijk bewogen tijd (weer) uit te slaan. De trilling geeft optimisme weer, ook over bepaalde mensen in je leven. Iemand kan dan wel een ander pad bewandelen dan jij, maar je toont evengoed interesse in diens manier van doen en denken. Dat je de tijd neemt om vragen te stellen en te luisteren, zal je veel credits opleveren. En is er afscheid? Wie weet kom je elkaar later weer eens tegen, in een andere sfeer.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Jouw persoonlijke jaar is er een van succes. Je reist wellicht veel, koopt een groter huis en scoort punten op het werk. Kijk wel uit voor het nemen van te grote financiële risico’s en luister goed naar je lichaam.

Weekvoorspelling: Te veel hooi op je vorkje maakt dat je geïrriteerd en kortaf overkomt. Tact is dan even ver te zoeken en je bent geneigd om op alle slakken zout te leggen. Je naasten thuis of collega’s lopen misschien even met samengeknepen billen om je heen. Compassie is nu het toverwoord, en wel: met jezelf! Er is zoveel veranderd en ook jij zit waarschijnlijk in een heftige groeistuip. Best mogelijk dat je daardoor geneigd bent om – op zoek naar zekerheid – grote beslissingen te nemen in de liefde. Je wilt deze week zekerheid: óf uit elkaar, óf 100% voor elkaar gaan. Ga, voordat je doordraaft over ringen en beloftes, even zitten. Bel een goede vriend(in). En herinner jezelf eraan dat er zelfs in de beste relaties periodes zijn waarop je het maar 50% van de tijd leuk met elkaar hebt. Ook als je net helemaal in de wolken verliefd bent, is standje realistisch nu de betere optie.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Het jaar 2020 geeft voor jou het einde van een cyclus weer en van de overgang naar een nieuwe periode. Het is tijd om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en het opdoemen van nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Jij bent deze week iemands zon op die grijze dag. Maak er gebruik van en doe kerstinkopen! Wat je huidige situatie ook is, je hebt zin in de feestdagen. Je weet dat de wereld ook doordraait zónder dat jij handen-wringt of bed-woelt. Die sfeer geef je nu door aan iedereen in je omgeving. Verder zijn het goede dagen om eens na te gaan aan welke feedback jij in de komende tijd gehoor wilt geven. Welke opmerkingen en (ongevraagde) adviezen kreeg je – en van wie? Wat raakte je het meest? Een realistisch praatje met jezelf – of een coach, concullega (!) of leidinggevende – kan meer inzicht geven. In werksituaties kun je je deze dagen waarschijnlijk moeilijk concentreren. Besef wel dat hoe meer je uit het raam droomt, hoe groter de tijdsdruk wordt. Waarschijnlijk verlang je wel naar meer vrijheid binnen een bepaald kader of functie. In hoe en wat je communiceert ligt de sleutel om dat ook voor elkaar te krijgen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden