null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo ziet deze week (9 t/m 15 februari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 6 (9 t/m 15 februari 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën. Alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: De regels leren kennen, zodat je ze kunt breken. De trilling geeft je deze week een activistisch kantje. Of je het nu actief uitdraagt of binnenin houdt, je denkt – en doet – waarschijnlijk best dwars. Heb je (klein)kinderen in huis, dan kun je je goed inleven. Het garandeert het maatjes gevoel, ook al kun je om sommige regels niet heen. Aan jou de schone taak om ‘nare’ regels toch leuk te maken, voor jezelf en voor je omgeving. Een interessant idee kan nu uitgroeien tot iets tastbaars, mits je wat hulp krijgt. Die kan uit onverwachte hoek komen, dus praat er vooral over met deze en gene. Het eind van de week krijgt een romantisch tintje, mits je jezelf centraal stelt. Egoïstisch? Juist niet. Want iemand anders verwennen betekent ook jezelf verwennen: geven maakt blij. Ook als je geen partner hebt kun je iemand verrassen met een cadeautje. Anoniem, voor de binnenpret?

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven,vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Routines knellen, de muren komen op je af. Klinkt dit herkenbaar? De vibratie van deze week geeft je de gelegenheid om toch hoopvol te zijn. Die paar zonnestralen meepakken, de buitenvogels voeren, sneeuwpret: alleen al het zien van de witte wereld kan je opbeuren. Laat je daarbij niet afleiden door dingen die je vrienden, familie of zelfs vreemden wel of niet doen. Ergernis of irritatie laat alleen maar zien waar in jezelf nog werk aan de winkel is. Stel je daarom eens voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn, zouden doen, zouden laten. Saai toch? Met de vibratie van de 2 ligt de nadruk voor jou dit jaar op relaties. Deze week denk je misschien aan lange termijn doelen op dat vlak, zoals trouwen en kinderen krijgen. Ben je al langer samen met je partner, dan zin je op verdieping. Hoe? Door elkaar te wijzen op het absurde van veel situaties creëer je in ieder geval een humoristische, ruime sfeer waarin alles mogelijk is.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Afspraken worden ingevroren, of zelfs helemaal gestopt. Je wordt er misschien niet vrolijk van. Toch is het ergens goed voor. De andere deur die opent geeft misschien een veel beter uitzicht op de lange termijn. Wees daarom alert. Houd oren en ogen open en je snavel dicht. Zodat je je intuïtieve voelhoorns kunt uitstrekken en de onderstroom kunt aanvoelen. Grote kans dat je je ondertussen onzeker of zelfs gefrustreerd voelt. Pak daarom aan wat je wél kunt aanpakken: essentiële zaken voorop. En ga ervan uit dat deze vertraging erbij hoort. Valentijnsdag belooft leuk te worden, vooral als je iets gaat doen wat je nog nooit gedaan hebt. Single? Iemand voor wie je in eerste instantie gemengde gevoelens had, kan je leuke uurtjes bezorgen. Zoek kleine geluksmomenten en wees tevreden met wat er is, dan ontdek je iets belangrijks over jezelf. Vooral over hoe je in de komende jaren in je relatie wilt staan.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en een saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: De liefde staat op je netvlies. Heb je een partner, dan zal dat gevoel deze week eerder platonisch aanvoelen dan romantisch. Je merkt meer dan ooit dat eigen haard goud waard is. Waarschijnlijk heb je het knus, ook op Valentijnsdag. Een financiële beslissing kan nog wat zwaar op de maag liggen. Wees daarom extra dankbaar voor wat je allemaal hebt. Kun je de neiging om online mode te shoppen niet onderdrukken? Doe dan je computer uit en check wat je allemaal achterin en op de bovenste planken van je kasten hebt verstopt. Nieuwe combi’s, ook in de woonsfeer, komen nu tot hun recht. Zet dat bankstel eens anders neer en combineer oud met nieuw. Een rondje met je hond – of zomaar solo omdat de sneeuw zo lekker onder je voeten knarst – kan deze week veel gesprekjes opleveren. Voor singles betekent boodschappen doen kans op een date, mits je je ogen laat spreken. Wees niet bang om iemand aan te kijken en die knipoog te geven.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet, want je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band: het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: De controle loslaten, daar draait het nu om. Accepteer de input of het advies van iemand die om je geeft, anders creëer je ongewild juist dat wat je niet wilt. Bedenk ook dat je niets nieuws kunt leren als je denkt dat je alle antwoorden al hebt. Stress komt deze week voort uit bang zijn voor gezichtsverlies. Relax, dan kunnen anderen met je ontspannen. En komt je brein met allerlei ‘ja maar’-geroep, bedenk dan dat kennis alleen macht is als het goed wordt begrepen en toegepast. Waarschijnlijk geniet je deze week uiteindelijk meer van solo-activiteiten dan van samenzijn. Neem de tijd voor introspectie, ook als dat betekent dat je Valentijnsdag – met of zonder partner – niet zo uitbundig of vrolijk is. Leg je oor eens te luister bij dat oudere, wijze familielid of die spirituele vriend of vriendin. En laat het leven zich vanzelf ontvouwen. Je probeert een dichte rozenknop toch ook niet open te poeren zodat hij gaat bloeien?

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen of verbouwen.

Weekvoorspelling: Moet je veel moeite doen om een idee of project uit te voeren? Een interessant of zelfs onmisbaar stukje van de puzzel kan langskomen terwijl je al mijmerend uit het raam kijkt, onder de douche staat of een roman leest. Het zit ‘m in het combineren van informatie die niet bij elkaar lijkt te horen. In ieder geval verdwijnen twijfels die aan je knagen deze week meer naar de achtergrond. Je positie wordt helderder. Ben je hard aan het werk – dat is met jouw 6 -vibratie waarschijnlijk – dan kun je nu een project goed afronden. Bij het tekenen van contracten moet je waarschijnlijk wel voor het compromis gaan. Ook thuis wachten je beslissingen, contact met een dierbare kan daardoor lastig zijn. Serieuze, financiële praat hoeft romantiek dit weekend niet in de weg te zitten. Het moet gebeuren, vooral als je denkt over de ver- of aankoop van een huis. Denk je er allebei anders over, win dan advies in van een expert. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: De E komt in Motie deze week. Schrik er niet van, de vibratie wil dat je meer gevoelservaringen opdoet. Wat er ook bovendrijft – en dat kan een heel scala zijn – je zult ervaringen uit het verleden nu beter kunnen toepassen in het heden. Ouderen vragen deze week waarschijnlijk veel zorg en aandacht. Het is alsof je via hen gedwongen wordt om achterom te kijken. Misschien loop je ook iemand van vroeger tegen het lijf. Zie je wat het contact je wil vertellen? Grote kans dat je geneigd bent om de ‘verlies & winst-balans’ op te maken. Waar sta je in relaties, in gezondheid, in je financiële situatie? En hoe kun je deze gebieden optimaliseren? Een opleiding of het aanscherpen van kennis die je al in je hebt, trekt. Valentijnsdag kan heel bevredigend verlopen, mits je als single niet gaat mokken over iemand die je ‘niet kon krijgen’. Het leven geeft je wat je nodig hebt, en dat is niet altijd wat je wilt. Focus je aandacht daarom op vertrouwen in het leven, wat dat ook voor je in petto heeft.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid, dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel: financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Heb je een vaste partner? Dan kan Valentijnsdag je aan het eind van de week een voorstel brengen, of in ieder geval een stap vooruit. Je lief begrijpt je misschien beter, jullie komen tot een leuk gezamenlijk plan of er is leuk nieuws. In ieder geval brengt de vibratie je iets om naar uit te kijken. Ook kan het voelen alsof er een grote kei die in de weg lag, opzij is gerold. Het optimisme dat je voelt is, vooral na je introspectieve 7-jaar, tamelijk spectaculair en geeft je een stoot zelfvertrouwen en daarmee creativiteit. Je merkt misschien dat mensen in je omgeving je met meer interesse en respect benaderen en naar je ideeën luisteren. Deze hele week – en zelfs maand – staat voor jou in het teken van een nieuw begin. Dus start je misschien met een nieuwe klus of baan, of een relatie komt in zicht. Laat iedereen die je tegenkomt meegenieten, deel je gevoel voor humor en lach.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten, dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Tijdens het doen van de afwas of tijdens het wachten in de rij bij de supermarkt of in een wachtkamer, je kunt deze dagen opeens een gevoel van opluchting ervaren. Het komt waarschijnlijk omdat je accepteert dat iedereen in zijn of haar eigen bubbel leeft. Met een eigen agenda en een eigen interpretatie van gebeurtenissen. Of het nu gaat om mensen met wie je close bent of juist met vreemden, aan die realiteit valt echt niet te sleutelen. Bespaar je dus voortaan de moeite van iemand willen ompraten of overhalen. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar vooral ook energie. En trakteert iemand je op een irritante opmerking, laat ‘m dan van je rug afglijden. Wees gewoon blij dat we allemaal een beetje anders zijn. Vergeet ondertussen niet om iets leuks te plannen voor Valentijnsdag. Het geluk wacht deze dagen op je op plaatsen – of met mensen – waar je het ’t minst verwacht.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden