null Beeld

Zo ziet deze week (9 t/m 15 maart) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Persoonlijk getal berekenen

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, tel je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021 (5).

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+1 = 13. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+3 = 4 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 10 (9 t/m 15 maart 2021):

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Heel goed mogelijk dat jij – in ieder geval in gedachten – al richting zonnige stranden koerst. Je stemming is hoopvol, je tred is swingender. Prima tijd om te brainstormen over waar je volgend jaar rond deze tijd wilt staan. Maak een ideeënlijst en zet ook de gekste erop. Het is bijna lente, dus kijk niet alleen naar opkomende tulpen, narcissen en blauwe druifjes, maar vooral naar wat er in jouzelf opkomt. Ben je op een spiritueel pad waarbij je probeert om je ego ‘los te laten’? Leg er geen nadruk op. Ego is je gevoel van eigenwaarde. Zonder je ego zou je niet weten wie je bent: niet handig. In dit 1-jaar, waarbij veel om jou draait, kun je wel in de gaten houden dat je ego niet opgeblazen, maar ook niet te zwak moet worden. Balans, daar gaat het om. Vraag deze week vaker hoe het met de ander gaat.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Wakker worden! Dit lijkt de trilling jou deze week te willen toeroepen. Misschien was je na wekenlang druk-druk-druk op het werk net een beetje ingedut. Het 2-jaar is er een van partnerschap en sociale activiteiten. Daarom verlang je waarschijnlijk enórm naar meer gezelligheid, samen een wijntje drinken in de kroeg of uit eten. Dat een chagrijnig moment je overvalt als je onverwacht een werk-gerelateerd sprintje moet trekken, is logisch. Er kan gevraagd worden om in te vallen voor een zieke, of om sneller te werken. De week nodigt je in ieder geval uit om fysiek in beweging te komen, waarna je brein volgt. Bedenk daarbij dat anderen je gedachten niet kunnen lezen. Communiceer. Zorg dat je eerst bij jezelf nagaat hoe iets voor je voelt, zodat je het daarna duidelijk kunt overbrengen op (de) ander(en). Wees daarbij zo eerlijk en gedetailleerd mogelijk, laat geen misverstanden bestaan.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat je de creativiteit vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Uitpuilende agenda ten spijt: iemand neemt je gedachten meer in beslag dan je afspraken. Erger je je aan diegene, drukt hij/zij iedere keer je knoppen in? Ga vooral eens bij jezelf na waarom je zo geprikkeld raakt. Heeft het iets te maken met het gevoel niet gezien of niet gehoord worden? Uit je in ieder geval zo spontaan en tactvol mogelijk zodat er beweging in de omgang met deze persoon kan komen. Houd daarbij dit in je achterhoofd: het is niemands schuld. Deze week ben je waarschijnlijk ook graag thuis en plannen voor een feestje of etentje komen op. Wanneer mag het eindelijk? Je creatieve spieren worden getraind als je ‘feestelijks’ combineert met kunst: samen muziek maken, samen schilderen, samen dansen of zingen. Misschien ga je samen flyeren voor een politieke partij. Zelfs nu het nog slechts met z’n tweeën mag, geeft het je week toch de nodige schwung.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houdt jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je níet wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Doe het moeilijkste als eerste deze week: je hebt weinig energie. Bedenk eens hoe je je leven wat kunt versimpelen. Waarschijnlijk verlang je enorm naar meer bewegingsruimte. Pogingen om iets te creëren, maken of voor elkaar te krijgen, hebben misschien niet het gewenste resultaat opgeleverd. Accepteer het maar en bewaar grote gebaren voor later. Het is een week waarin je wat op jezelf wordt teruggeworpen. Afspraken gaan niet door, er lijkt nergens schot in de zitten. Neem het zoals het is. Pak een goed boek. Of knuffel met een dierbare (je hond?). Dingen vergeten hoort ook bij de trilling deze dagen, dus leg je sleutels heel bewust weg zodat je ze terug kunt vinden. Maak boodschappenlijstjes – en neem ze ook daadwerkelijk mee naar de supermarkt. Geloof het of niet: dagdromen is nu een nuttig tijdverdrijf. Welke plaatjes komen op en welke boodschap zie je erin?

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Een week waarin je afwegingen maakt. Wat leveren die inspanningen me daadwerkelijk op? Een juridische of financiële zaak kan jou en je (zaken)partner dwars zitten. Hoe is het zover gekomen? Je neemt verantwoording voor je eigen deel, maar hebt waarschijnlijk het gevoel datje machteloos staat tegenover grotere ‘machten’. Ga er maar vanuit dat je de enige niet bent. En dat alleen vanuit chaos weer nieuwe, mooie dingen ontstaan. Zoals de lotusbloem die opkomt vanuit de modder. Adem ondertussen gewoon door. En ‘verlicht’ jezelf door betrouwbare informatie in te winnen. Kennis is macht, men kan jou niet zoveel wijs maken deze dagen. De trilling geeft je verder de kans om een goede (privé)aankoop te doen. Misschien wordt een investering meer waard, of komt er via familie geld vrij voor een upgrade of update van iets. Best mogelijk dat je een verbouwing overweegt.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Het perfecte antwoord op je vraag kan deze week langskomen. Onverwachte euro’s, een onverwachte kans of gebeden die verhoord worden. Inspanningen uit het verleden lijken eindelijk vruchten af te werpen. Werk(te) je in de entertainment, reiswereld of het onderwijs, dan richten de spotlights zich op je. Grote veranderingen in jouw binnenwereld, vertalen zich nu naar de buitenwereld. Carrièreswitches, spannende opdrachten: deze gebeurtenissen brengen ook grote emoties met zich mee. Ook het verwerken van leuke dingen kost tijd en energie. Pak dus tussen de bedrijven door je rust. Schrik niet als daarbij emoties die je allang begraven dacht te hebben, als een soort lijken uit de kast komen. Confrontaties met anderen over wie ‘schuldig’ is, hoef je nu niet aan te gaan. Klaar de lucht liever door voor jezelf te erkennen dat er nog wat oud zeer in je zit.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen, daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Voelde je je de afgelopen tijd wat verveeld of over het hoofd gezien? Inmiddels straalt er wat zon bij je binnen. Je begint te zien wat het beste is – voor jezelf. Interesses waarvan je niet wist dat je ze in je had, drijven boven. Opeens brei je de ene IJslandse trui na de andere of blijk je dol te zijn op schattige levende pluizenbollen en adopteer je er drie. Of sta je iedere ochtend te tai chi’en in de natuur. Het komt door het 1-accent in je 7-jaar dat je deze week richting ‘nieuw en interessant’ drijft. Drukken mensen je stressknoppen in, dan kun je daar deze dagen de humor van inzien en de ‘uitknop’ bedienen. Gezondheid, vooral die tussen je oren, is ook belangrijk nu. Coronakilo’s, mocht je die al verzameld hebben, vliegen eraf. Je eet waarschijnlijk bewuster en gezonder dan ooit.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Vat opmerkingen of gebeurtenissen niet persoonlijk op. De trilling van deze week maakt je daar gevoelig voor. Je bent dan ook erg populair. Mensen komen nu graag uithuilen op jouw schouder. Kinderen of vrienden vragen om een lening of een kennis probeert je iets te verkopen. Misschien heb je helemaal niet veel geld, maar je straalt evengoed succes uit, waardoor er jaloers op je gereageerd kan worden. Draai je charmevolume maar volop open en wees extra diplomatiek. Door nu de rol te spelen van begripvolle partner en/of ouder, assistent en vriend verzamel je bonuspunten die je later dit jaar weleens hard nodig kunt hebben. Heb je werk dat te maken heeft met marketing (voor een politieke partij?) en eerlijk handwerk – timmerbedrijven, loodgieters, bouwbedrijven – dan verveel je je zeker niet. Let nu wel op kleine foutjes, die kunnen grote gevolgen hebben.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou in het teken van het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Een vrolijke week waarin je overloopt van charme! Ondanks ups en downs verblijd je anderen nu volop met verhalen van alles wat je de afgelopen tijd meemaakte. Houd je het kort, bondig en doorspek je het met humor, dan hangt je omgeving aan je lippen. Romantiek steekt ook de kop op, net als de bloembollen. Wees daarbij liever het blauwe druifje dat staat voor bescheidenheid dan de narcis die vooral op zichzelf gericht is. Aan charisma ontbreekt het je in ieder geval niet. Kies je voor een vaste partner, wees dan wijs. Zie je jezelf over vijf jaar ook nog met diegene? Ook mooi als je, in gesprek over politiek, andere meningen dan die van jezelf kunt waarderen. De 9-vibe geeft je in ieder geval meer oog voor partijen die het goed voor hebben met de planeet. Die, net als jij, een lange termijnvisie hebben die verder gaat dan het grote geld.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden