null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo ziet deze week (t/m 2 februari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Om je persoonlijke getal voor 2020 te vinden, tel je je geboortedag en maand (zonnegetal) op bij het jaar waarin we leven, 2020.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 maart, dan is de berekening als volgt:

2+3+2+0+2+0 = 9 is je persoonlijke getal voor 2020

Ben je geboren op 24 november, dan is de berekening:

2+4+1+1+2+0+2+0 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 je persoonlijke getal voor 2020.

De getallen gelden het hele jaar 2021, en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 4 t/m 2 februari 2021:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Richt je schijnwerpers deze week op overleg en voer discussies over hoe je op een andere manier verder wilt/kunt gaan met je plannen. Je komt dan gemakkelijk tot een soort conclusie of oplossing. Het kan daarbij lijken alsof je een stap terug moet doen. Weet dat dit alleen maar zo lijkt. De trilling helpt je om desondanks opgewekt en hoopvol te blijven en je merkt misschien dat veel oplost zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het is een mooie week om te genieten van vriendschap, je huiselijke leven en hobby’s. Noodgedwongen? Ja. Het toont je wel dat je op een andere, minder stressvolle manier kunt leven. Gesprekken leveren mooie stof op waardoor je anders kunt gaan denken over rijkdom, macht, vrijheid en eerlijkheid. In dit 1-jaar gaat het over jezelf en een nieuwe cyclus in je leven. Kijk dus waar jij persoonlijk het verschil kunt maken.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Een idee kan deze week handen en voeten krijgen. Je kunt je waarschijnlijk beter concentreren en bent klaar om actie te ondernemen. Wat je te doen staat, komt steeds helderder door. Misschien heb je nog niet alle antwoorden die je zoekt paraat, maar grote veranderingen in de buitenwereld veroorzaken nu ook grote veranderingen in jouw binnenwereld. Je bent deze dagen waarschijnlijk geneigd om overal snel en enthousiast in te springen. Ook in die nieuwe baan of functie, al kan die tijdelijk zijn. Je wilt graag vastigheid, ook in je relatie. Best mogelijk dat je verzeild raakt in een gesprek met je partner over hoe je samen verder wilt. Je komt er misschien achter dat hij/zij een heel ander beeld kan hebben van waar jullie staan. Goed om te kijken naar de raakvlakken, laat verschillen niet te zwaar wegen. Kijk ondertussen ook naar je eigen gewoontes en patronen, en hoe jouw wereldbeeld erdoor wordt beïnvloed.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Hebben de afgelopen weken wat struikelblokken op je pad gelegd? Grote kans dat je wat stresskippig bent, vooral over iets dat steeds maar wordt uitgesteld. Je kunt niet verder en dat kan frustrerend werken. Deze week daagt het je waarschijnlijk dat uitstel ook z’n voordelen heeft. Natuurlijk wil je graag de controle over het schip terug, maar soms kan het niet anders om het roer even aan anderen over te laten – en te vertrouwen. Misschien kijk je nu verbaasd terug op de afgelopen jaren: wat heb je veel gedaan in weinig tijd! Kun je je nu al niet meer voorstellen dat je ooit weer in hetzelfde tempo door zult gaan? Sterker nog: wil je dat wel? Het geeft stof tot nadenken. Betrap je jezelf op doemgedachten? Ja, die gevoelens zijn echt. Maar het zijn ook ‘slechts’ gevoelens die steeds veranderen. Zie afgaan op die onrustige gevoelens maar als dobberen op woeste golven. Voor meer rust ga je diepzeeduiken.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je NIET wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: Prachtige week voor alles wat te maken heeft met bouwen. Je komt helemaal in je jaarsfeer en ook al stel je je hier en daar nog wat afwachtend op, je merkt dat er schot in de zaak zit. Deze dagen zijn super voor gezinsplanning of -uitbreiding en voor verlovingen en het maken van trouwplannen. Je voelt je daarbij waarschijnlijk wel wat onwennig; wat is nog vast & zeker met alle veranderingen in de wereld? Het is goed als je nu praktisch kunt blijven denken: één stap tegelijk. Sta ook open voor signalen uit je omgeving. Best kans dat je partner of een familielid met een interessant voorstel komt over hoe iets anders of beter kan. Houd je ondertussen aan voornemens over gezondheid en dieet. Extra gaatjes in die riem prikken brengt voldoening. Ook blanco regels in je agenda hebben dat effect. Leg jezelf regelmatig aan de lader. En ontdek nieuwe bezigheden die niets te maken hebben met eten of kopen.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Jouw aanwezigheid heeft een groots effect op andere mensen deze dagen. Merk dat op! Luister naar feedback die komt op je woorden. En bedenk dat hoe mensen met jouw woorden of advies omgaan, aan hen is. Flexibel zijn in je denken maakt dat je je gemakkelijker aanpast aan de nieuwe realiteit. En dat je – wederom – een voorbeeldfunctie kunt vervullen. Je staat open voor de voordelen van verandering, want die zijn er ook wel degelijk. Een huiselijk probleem, misschien iets waar je al eerder tegenaan liep, verschijnt weer als een duveltje uit een doos. Kun je geen compromis vinden, dan ben je geneigd om de hele doos maar bij het oud vuil te zetten. Overweeg om de doos gewoon even in de kast, schuur of bijkeuken te parkeren, voor later. Wees ondertussen geduldig met jezelf. Er komt nogal wat op je af. Je maakt een enorme groeispurt door. Ongemak hoort erbij.

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Waarom gebeuren dingen zoals ze nu gebeuren? Je piekert er misschien over, want jouw 6-vibe brengt je in een staat waarin je verantwoording wilt nemen. Dat is een mooi streven, maar het maakt wel dat je misschien vaker dan wilt in je hoofd zit: wat dan, hoe dan? Om uitgebalanceerde keuzes te maken over wat je wel en niet kunt – en wilt – veranderen, luister je zowel naar je hoofd als naar je haar. Niet alleen denken, maar vooral ook voelen. Roept iets heftige gevoelens op, neem dan je neiging om die te willen onderdrukken waar. Zucht een keer, en ga ervoor zitten. Dan merk je dat gevoelens eigenlijk maar een ding willen: gevoeld worden. Om je vervolgens met rust te laten. Je stemming is deze week misschien wat down. Laat je niet ontmoedigen, de trilling is continu aanwezig om de boel te ‘zuiveren’. Focus op: dat pruttelende potje op het vuur.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Vertragen is het codewoord van deze week voor jou. Stop met rennen en slenter langs alles wat je aandacht vraagt. Op die manier kun je nauwkeuriger kijken: is het mijn aandacht wel waard? Realisme komt bij vlagen, zeker op het moment dat je materiële zaken moet regelen. Je kunt deze dagen namelijk te maken krijgen met onverwachte, financiële uitgaven. Die tandartsfactuur? Belastingen? Volgende maand komen creatieve oplossingen voor dit thema door, tot die tijd is het misschien even tandenknarsen. Gebeurtenissen in de wereld doen je gebit in dat opzicht ook geen goed, politiek en internationaal nieuws kan je nu heel diep raken. Meer afstand nemen is dan het devies. Zoals Doe maar in de tachtiger jaren al zong: ‘Er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree’. Slenter lekker verder, in de buitenlucht. De beste tijd hiervoor ligt rond 18:00 uur, als veel andere mensen aan het diner zitten. Wat een rust!

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Iets afmaken of voor elkaar krijgen. In die sfeer beweeg jij je deze week. Begin dit jaar had je waarschijnlijk het idee dat een droom op het punt stond om uit te komen. Inmiddels merk je dat onverwachte ontwikkelingen dat ideaalbeeld vertroebelen, of zelfs helemaal van je radar lijken te vegen. Gelukkig geeft de trilling je handvatten zodat je je niet al te ontmoedigd voelt. Best mogelijk dat er volgende week toch schot in komt. Neem ondertussen tijd om meer info te verzamelen, zodat je goed beslagen ten ijs komt als het zover is. Check je agenda deze dagen ook op onnodige vergaderingen en stel overleg uit. Je kunt geen beslissingen nemen als zaken nog op losse schroeven staan. Best kans dat je zelfvertrouwen deze week toch wat bibberig is. Bedenk dan dat je acties – zelfs als je op de achtergrond werkt – opgemerkt én gerespecteerd worden. Blijf je beste beentje voorzetten.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Geef jezelf even een schouderklopje. Zowel links als rechts! Er is veel gebeurd de laatste weken en je staat nog steeds overeind! Zelfs als je jacht op iets – een baan, een huis(genoot), een partner – niets heeft opgeleverd, kun je optimistisch zijn. Je leven brengt je soms niet wat je graag wilt, maar altijd wat je nodig hebt voor groei en ontwikkeling. Je merkt nu waarschijnlijk dat het je zachtjes de kant op duwt waar je meer jezelf kunt zijn en meer van jezelf kunt laten zien. De afgelopen weken zat je voor je gevoel misschien aan het stuur, de komende dagen en weken moet je even genoegen nemen met de bijrijdersstoel. Misschien komen daardoor wat tranen los; er is misschien sprake van een emotioneel afscheid – of iets dat zo voelt. Wees maar opgelucht dat sommige taken niet meer op je schouders rusten. Stel nieuwe taken, voor zover dat mogelijk is, uit. En geef jezelf aandacht.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden