null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zo ziet deze week (t/m 26 januari) eruit volgens jouw numeroscoop

Nieuwe week, nieuwe kansen. Tijd dus voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Wat staat jou komende week te wachten?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds 9 jaar en kan iets vertellen over je levenspad, over verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

De numerologie gaat ervan uit dat het hele universum is gebaseerd op een systeem van nummers. Ieders leven ontwikkelt zich volgens een bepaald patroon en alle gebeurtenissen zijn met elkaar verweven. Toeval bestaat dus niet, alles heeft betekenis. Numerologie werkt in cycli van 9 jaar en geeft inzicht in het eigen gedrag en begrip voor het unieke levenspad.

Persoonlijk jaargetal berekenen

Deze jaarnumeroscoop is gebaseerd op je zonnegetal (geboortedatum zonder geboortejaar) in combinatie met het jaargetal 2021 (2+0+2+1=5). Dit levert een persoonlijk jaargetal op.

Om je persoonlijke getal voor 2021 te vinden, telt je jouw geboortedag en maand (zonnegetal) op bij de cijfers van het nieuwe jaar 2021.

Ben je bijvoorbeeld geboren op 2 februari, dan is de berekening als volgt:

2+2+2+0+2+1 = 9. Dit is dan je persoonlijke getal voor 2021.

Ben je geboren op 23 november, dan is de berekening:

2+3+1+1+2+0+2+1 = 12. Kom je in de eerste optelsom uit op een dubbel getal, dan tel je deze cijfers ook weer bij elkaar op. In dit geval is dan 1+2 = 3 jouw persoonlijke getal voor 2021.

De getallen gelden het hele jaar 2021 en veranderen pas weer op 1 januari 2022.

We geven voor ieder Persoonlijk Jaargetal een korte jaarsfeer plus de voorspelling van week 3 t/m 26 januari 2021:

Persoonlijk Jaargetal 1:

Jaarsfeer: Energiek, fris en vol ideeën: alles staat dit jaar in het teken van een nieuw begin. Verandering is het codewoord en dat gaat op voor zowel je buiten- als je binnenkant. Make-overs en diëten werpen vruchten af en je stort je waarschijnlijk op nieuwe interesses op het gebied van werk en hobby’s. Hierbij staat je persoonlijke ontwikkeling én zelfstandigheid voorop.

Weekvoorspelling: Praktische zaken – en gedachten over hoe het moet in de toekomst – nemen je in beslag deze week. Jezelf afleiden gaat het beste als je je dierbare(n) en mensen in je nabije omgeving aandacht geeft. Ga daarbij niet mee in andermans angst- en zorgenverhalen, maar buig ze om. Je hoeft echt niet alles te relativeren, maar de zon schijnt wel achter dat wolkendek. Ben je vaker alleen, schrijf dan je gedachten van je af in een speciaal schriftje. Doelloos tekenen helpt ook, net als een vrolijk muziekje opzetten dat in je hoofd blijft zitten. Je basics op orde hebben geeft een goed gevoel, dus: doe de was, ruim je huis op, kook of haal iets lekkers en zet je lichaam op standje ‘comfort’ met een warm bad of onder een dekentje in je favoriete stoel. Vervolgens merk je misschien dat er ruimte in je ontstaat om je collega te helpen met dat rotklusje, de buurvrouw met de vuilnisemmer en je partner en/of de (klein)kinderen met je luisterende oor.

Persoonlijk Jaargetal 2:

Jaarsfeer: Relateren is jouw werkwoord dit jaar. Of het nu gaat om je liefdesleven, vriendschappen of samenwerkingsverbanden, je wilt het graag samen doen met mensen die dezelfde interesses en normen en waarden hanteren. Ook kun je je storten op het verfraaien van jezelf en je leefomgeving en je bent daarin zeer creatief.

Weekvoorspelling: Tijd om toe te geven dat sommige dingen gewoon niet werken. Stop ermee! Maak andere keuzes! Zijn er anderen bij betrokken, dan is je eerste neiging waarschijnlijk om rekening met diegene(n) te houden. Dat is nobel, maar soms moet je – zeker na meerdere mislukte pogingen – gewoon je eigen plan trekken. Aan verwachtingen wordt nu eenmaal niet altijd voldaan en slechte gewoontes lijken soms aan je vastgeplakt met secondelijm. Zet van je ogen gevallen schellen niet meer op, dan wordt je blik helder en kun je nieuwe wegen inslaan. Ruzie hoef je daarbij niet te maken. Laat iedereen in zijn of haar waarde. Je doet het door heel goed je best te doen om andermans positie te bekijken en begrijpen. En vervolgens hetzelfde te doen met die van jou! Focus vooral op dat laatste. De spiegel deze week gebruiken om aardigs tegen – en over – jezelf te zeggen is prima als oppepper.

Persoonlijk Jaargetal 3:

Jaarsfeer: Actief en turbulent! Dit jaar pak je van alles op en laat creatieve sappen vloeien. Tijd voor genieten is er volop en als je niet naar verre landen kunt reizen, dan vermaak je je wel in eigen land. Er is misschien meer vrije tijd, of een nieuwe baan die je meer vrijheid schenkt. Ook is het een jaar van optimisme en romantiek, een nieuwe partner of date kan veel voldoening geven.

Weekvoorspelling: Heeft iemand thuis, of op het werk, rommel achtergelaten die jij nu kunt opruimen? Balen! Toch zit daar een goede kant aan, want vanuit chaos kan creativiteit – en moois – ontstaan. Denk maar aan de lotusbloem die prachtig vanuit de modder opkomt. Bovendien voel jij je beter als je bezig kunt zijn en het redelijk druk hebt, ook al zie je niet meteen vooruitgang. (Liefdes)relaties hebben nu een zachte hand nodig. Vermijd de neiging om frustratie af te reageren op iemand die niets te maken heeft met het ‘probleem’. Restricties en regeltjes lijken deze week wat zwaarder te wegen, ze lijken jou overdreven en waarschijnlijk heb je zin om ze met een grote haal van tafel te vegen. Denk daarbij dat angst bij anderen hoog kan zitten; je wilt daar geen schepje bovenop doen. Houd dus rekening met de noden, gevoelens en rechten van anderen.

Persoonlijk Jaargetal 4:

Jaarsfeer: Lekker bouwen aan een (nieuw) bestaan. Jij zet dit jaar alles op een rijtje en houd jezelf bezig. Je leert jezelf beter kennen, ook door te weten wat je NIET wilt. Ook met persoonlijke relaties ben je dit jaar druk, vooral vriendschap staat in de kijker. Waarschijnlijk brengt dat veel gezelligheid en het saamhorigheidsgevoel.

Weekvoorspelling: De trilling geeft je deze week interessante uitdagingen. Je ziet overal hoopvols in, zelfs in zaken die vreemd of nieuw voor je zijn. Best mogelijk dat je routines worden opgeschud en dat ander werk of je opleiding je voor uitdagingen stelt. Je gaat het nu zonder veel omhaal aan, en dat maakt de sfeer heel positief. Voel je je toch wat onrustig, kom dan fysiek in beweging. Ga een extra rondje wandelen, liefst door weer en wind. Je komt gegarandeerd opgefrist thuis. Nog een tip: ga wat dieper in op je gevoelens. Niet met je hersens door alles te willen verklaren, maar door te voelen. Ben je boos (op jezelf), dan voel je dat misschien als een irritante tinteling in je buik, of keel. Door er met je aandacht heen te gaan, geef je het gevoel als het ware bestaansrecht. Je hoeft zodoende niets ‘los te laten’: als het gevoel er mag zijn, kan het je ook weer gemakkelijk verlaten.

Persoonlijk Jaargetal 5:

Jaarsfeer: Net als het jaar 2021 staat jouw leven nu in het teken van de 5-trilling. Nieuwe omstandigheden en routines vergen gewenning. Je kunt innerlijke weerstand ontmoeten als je iets moet; je wilt niets ‘moeten’. Veranderingen van koers en van gedachten zijn er aan de lopende band; het is een prima jaar om uit te vogelen wie en wat (beter) bij je past.

Weekvoorspelling: Grote kans dat je deze week mentaal in een redelijk warm bad zit. Vooral als je je dagelijkse routines fijn vindt en misschien zelfs dankbaar bent voor de uitdagende tijd waarin we leven. Omdat jouw persoonlijke 5-jaar in harmonie is met de 5-energie van de planeet, komt er veel opwindends op je pad. Er wordt misschien vaker een beroep op je gedaan – en dat ervaar je als positief. Of je krijgt de kans om een rugzak die het leven lastig maakte nu af te leggen. Ook al is het niet daadwerkelijk aan de hand, het is best mogelijk dat je een gevoel van ‘gescheiden zijn’ ervaart. Heb je het idee dat je alles wat je doet moet verantwoorden of uitleggen? Weet dat dat niet hoeft. Ook als anderen het ‘waarom’ willen weten: houd het kort. Voel je je na confrontaties een vleugje kwetsbaar of down, geef jezelf een knuffel. Sla gewoon lekker je armen om jezelf heen en denk aan iets waarop je trots bent. Dat is best veel!

Persoonlijk Jaargetal 6:

Jaarsfeer: Je inzetten voor anderen, dat is jouw missie in het jaar 2021. Goede doelen, de zorgsector of het onderwijs hebben dit jaar je speciale aandacht en je geniet van je eigen dienstbaarheid. Ook binnen je relatie of gezin ben je in touw. Best mogelijk dat je gaat samenwonen, trouwen, verhuizen en/of verbouwen.

Weekvoorspelling: Je zit dan wel in een jaar waarin je verantwoordelijkheden zeer serieus neemt, deze week is de sfeer eerder wat mat. De fut lijkt eruit. Vooral als je moet omgaan met bureaucratie knars je waarschijnlijk met je tanden. Misschien ben je paperassen kwijt, of wacht je op iemand die je kan helpen of die terug moet bellen. De week kan een stroperig gevoel geven en je wilt waarschijnlijk het liefst onderuit op de bank met thee en de afstandsbediening onder handbereik. De uitdaging zit ‘m erin om toch aan de bal te blijven, vooral waar het om communicatie met anderen gaat. Want: iemand wacht misschien ook wel op jouw belletje of hulp. Zet desnoods een alarm op het afhandelen van dit soort zaken. Mooi ook als je kans ziet om het leven te nemen precies zoals het is, inclusief alle uitdagingen. Dan is het pas echt goed rusten.

Persoonlijk Jaargetal 7:

Jaarsfeer: Inzicht in jezelf krijgen; daar draait het jaar 2021 voor jou om. Je hebt meer behoefte aan rust, keert regelmatig in jezelf en daarmee is de kans is groot dat je nu het perfecte antwoord vindt op een vraag die al langer speelt. Sleutelwoorden zijn verder: studie, introspectie en ongewone (onverklaarbare) gebeurtenissen.

Weekvoorspelling: Het is misschien een introspectief jaar, maar deze week richt je je blik het beste op je werkzaamheden en/of verplichtingen die anderen – de buitenwereld – aan je stellen/stelt. De trilling is namelijk prima om dingen voor elkaar te krijgen en te laten zien wat je waard bent. Je hebt de energie om een versnelling op te schakelen en daarvan zul je later in het jaar profijt van hebben. Misschien regel je (achterstallige) geldzaken, heb je een goed idee hoe je uitgaven het beste kunt stroomlijnen. Of zie je de lol of het nut in van een training of opleiding. Maak er wel een punt van om vragen te stellen bij alles wat je niet begrijpt of wat voor je gevoel niet klopt. De kans zit er nu namelijk in dat je in je enthousiasme wat goedgelovig wordt. Ook contracten bekijk je liefst met een vergrootglas. Is iets te mooi om waar te zijn? Het is een goede tijd om juridisch of ander zakelijk advies te vragen.

Persoonlijk Jaargetal 8:

Jaarsfeer: Je succes is dit jaar afhankelijk van wat je eerder hebt gezaaid; dat zul je nu oogsten. Grote kans dat het een heel vruchtbaar jaar wordt, want je inzet en ontwikkeling van de laatste jaren liegen er niet om. Waarschijnlijk groeit je bankrekening en/of vind je het wiel opnieuw uit met een (eigen) zaak. Oppassen is het wel; financiële beslissingen kunnen negatief uitpakken en goed naar je lichaam luisteren is cruciaal voor je gezondheid.

Weekvoorspelling: Dingen tot een goed eind brengen, iets afmaken en een (grote) beslissing nemen. In die sfeer dompel jij jezelf onder deze dagen. Waarschijnlijk voel je je wat uitgeblust of loop je emotioneel op je laatste benen. Toch ben je trots want je hebt hoop in je hart bewaard. Vooral op stille momenten ’s avonds, als je de tv uit zet, dat boek dichtslaat of je voor het naar bed gaan even mediteert, ervaar je waarschijnlijk een heel licht gevoel. Alsof je wat beter begrijpt waar het allemaal over gaat in het leven. Antwoorden op vragen waarmee je worstelde, kunnen op die momenten zomaar tot je komen. En raak je toch een pietsie gefrustreerd, kijk naar het grote plaatje. Heb je een dak boven je hoofd? Check. Heb je eten en drinken? Check. Heb je een warm bed om in te rusten? Check. Dan heb je al meer dan de meest mensen op deze planeet. Focus op het delen van dit goede gevoel.

Persoonlijk Jaargetal 9:

Jaarsfeer: Afronding en loslaten; dit jaar staat voor jou het einde van een cyclus. Misschien is er een scheiding, ga je zakelijk je eigen weg of richt je meer op je eigen leven. Ook een prima jaar om te vergeven en te vergeten, van dingen tot een goed einde brengen en zicht krijgen op nieuwe wegen.

Weekvoorspelling: Je ziet misschien nog niet veel veranderingen deze week, maar onder de radar zijn ze wel degelijk op komst. Over het algemeen kraak je deze week serieuze noten. Je krijgt daarbij de kans om iets op een andere manier aan te pakken of om anders te reageren. Creatief mogen zijn maakt je blij. Goede feedback krijgen van meerderen – of complimenten van je geliefde – geven je ook een vrij en licht gevoel. Je mag wat zaken afvinken van je to-do lijstje. Neem nu de tijd om zoveel mogelijk gekke, onmogelijke en gigantisch aantrekkelijke ideeën op te schrijven. Bewaar dat lijstje tot het eind van het jaar om door te nemen. ‘Onmogelijk’ kan dan zomaar veranderd zijn in ‘goed mogelijk’. Heb je al langer plannen om te verhuizen, een gezin te stichten of om je werkzaamheden of eigen zaak uit te breiden, dan is dit een prima week voor het startschot. Let er wel op dat je geen compromissen sluit als het gaat om je persoonlijke normen en waarden

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden